Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Minifootballως γνωστό φιλοξενείται στο Ρέθυμνο τον ερχόμενο Οκτώβριο (10-14/10) και τα βλέμματα όλης της φίλαθλης Ελλάδος θα είναι στραμμένα στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται πυρετωδώς και η προσμονή είναι μεγάλη.. Την περασμένη βδομάδα οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα στην Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας η οποία αποτελεί τον επίσημο φορέα της ΕΠΟ για το Futsalστην Ελλάδα και την Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία το miniEUROεντάσσεται και επισήμως υπό την αιγίδα της Ένωσης σε μία κοινή προσπάθεια προβολής του ήδη ανεπτυγμένου ποδοσφαίρου μικρότερων διαστάσεων στην χώρα μας. Ο κ.Στρτής Σιπετζής, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής αλλά και της TournamentCommitteeτης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Minifootball(EMF) προέβη στις εξής δηλώσεις μετά την παραπάνω συμφωνία: «Για το άθλημα του minifootball, αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει την απαρχή μίας νέας εποχής στη χώρα μας. Το minifootballπαίζεται από όλους και είναι το δημοφιλέστερο είδος ποδοσφαίρου για τον απλό καθημερινό άνθρωπο που ζει στα μεγάλα αστικά κέντρα – και όχι μόνο - και το miniEUROθα αποτελέσει την αφορμή για να δει ο καθένας πόσο τεχνικό και θεαματικό μπορεί να γίνει το απλό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που παίζεται στα 5x5, 7x7 κτλ ανά την Ελλάδα. Η εγκατάσταση που θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για την διοργάνωση σε ένα από τα ομορφότερα spotsτης χώρας μας θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο και παράλληλα η προβολή που θα λάβει η χώρα μας στο εξωτερικό είναι κάτι παραπάνω μεγάλη. Ξαφνικά η Ελλάδα της κρίσης επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο και δείχνει τις δυνατότητές της...»
Η αλήθεια είναι πως η προβολή είναι όντως σημαντική και πολυεπίπεδη καθώς περισσότερα από 20 τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού θα γεμίσουν από Ελλάδα όχι μόνο κατά την διάρκεια της διοργάνωσης αλλά και σε όλην την διάρκεια της προετοιμασίας τους. Το τμήμα της Οργανωτικής Επιτροπής που ασχολείται με το Marketingτης ενέργειας έχει ήδη δώσει στα δίκτυα το απαραίτητο υλικό που έχει ζητηθεί και αφορά σποτάκια της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός αλλά και του αθλητισμού στη χώρα μας, τα οποία ήδη προβάλλονται μέσω αφιερωμάτων. Στην όλη προσπάθεια βεβαίως σημαντικότατο ρόλο διαδραματίζει και η ΕΡΤ η οποία θα μεταδώσει το miniEURO(και φυσικά θα κάνει και την παραγωγή), ενισχύοντας ένα από τα αγνότερα και δημοφιλέστερα κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού.
Οι Άγγλοι θέλουν κούπα στο miniEuro της χώρας μας!
 

Την ίδια ώρα που η τελική 18άδα της αποστολής της Ελληνικής Ομάδας έχει δημοσιευτεί και οι παίχτες ετοιμάζονται - ψυχολογικά προς το παρόν - για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους στις 15 Ιουλίου, καλό θα ήταν να κάνουμε την έρευνά μας τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Αγγλία λοιπόν η οποία έχει δώσει τεράστια βαρύτητα φέτος στο αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα, ελπίζει στο miniEURO που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης, τον ερχόμενο Οκτώβριο (10-14/10), να σβήσει τις κακές εντυπώσεις που άφησε στο Κισινάου το 2012. Άλλωστε, αυτό δεν φαντάζει δύσκολο καθώς από συνολικά 60.000 παίχτες που αγωνίζονται στο νησί είναι βέβαιο πως με σωστό scoutingοι κορυφαίοι εξ’αυτών θα είναι τουλάχιστον ιδιαίτερα ταλαντούχοι παίχτες. OCraigCarby, τεχνικός της Αγγλίας ακόμα δεν έχει καταλήξει στο τελικό του ρόστερ καθώς αυτή τη στιγμή έχει περίπου 30 ονόματα στο μπλοκάκι του που οι scoutersτης UKMAέχουν εντοπίσει σε όλη την επικράτεια. Από αυτούς, πολλοί είναι νέοι παίχτες, ωστόσο υπάρχουν και παίχτες που έχουν φορέσει ξανά τη φανέλα της χώρας τους είτε στο miniEURO 2012, είτε στο τελευταίο φιλικό με τη Βουλγαρία.
Αυτός που φαίνεται ότι δεν θα κοπεί από την αποστολή είναι ο HarryJenkinsο οποίος προέρχεται από το Oxfordκαι στους πρόσφατους τελικούς στο νησί κράτησε το μηδέν στην εστία του μετά από μία εντυπωσιακότατη εμφάνιση και σηκώνοντας την κούπα, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Carbyνα μην τον επιλέξει.
Από τους 30 παίχτες οι 15 θα κοπούν και όπως δηλώνει και ο Βρετανός τεχνικός, «...αυτή είναι μία διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη και ψυχοφθόρα καθώς σίγουρα μιλάμε για τους 30 κορυφαίους στο Minifootballαπό κάθε γωνιά της Αγγλίας.»
Εμείς εδώ θα συμπληρώσουμε πως το ψυχοφθόρο αυτής της διαδικασίας το γνωρίζουμε καλά καθώς και ο δικός μας Αποστόλης Γκαϊφίλιας αναγκάστηκε να μπει σε αυτήν την διαδικασία κατά την προεπιλογή της Επίλεκτης Ελληνικής Ομάδας το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Άλλωστε και ο ίδιος ο τεχνικός μας δήλωσε πόσο δύσκολο είναι από λίγες προπονήσεις να καταλάβει ποιοι βαδίζουν πιο κοντά στο στυλ που θέλει να εφαρμόσει.
Οι επιλογές των προπονητών άλλωστε κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος, επομένως ό,τι και να πούμε τώρα, μόνο φιλολογική κουβέντα αποτελεί.