Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας (Ε.Π.Σ.Α.) ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στις Κεραμάτες, ξεκίνησε περίπου στις 19:30 το απόγευμα… αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κι αυτό γιατί οι εκπρόσωποι των είκοσι σωματείων (σε σύνολο 34) που έδωσαν το παρών αποχωρούσαν ένας ένας και κάπου στις 22:00 το βράδυ διακόπηκε η ΓΣ, στην οποία υπήρξαν πολλά νεύρα και εντάσεις μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης... κάνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων “να μην αντέξουν άλλο” και να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον από την αίθουσα.

Έτσι, δεν ψηφίστηκε ο διοικητικός και οικονομικός (δεν συζητήθηκε καν) απολογισμός, αλλά ούτε και ο προϋπολογισμός του έτους 2014 και πλέον το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης θα αποφασίσει για το πότε (αναμένεται να ορίσει νέα ημερομηνία) θα πραγματοποιηθεί-ολοκληρωθεί η Γενική Συνέλευση. Βέβαια, πρέπει να δούμε και τις αντιδράσεις των σωματείων μέχρι τι νέα Γ.Σ. και αν θα υπάρξει κάποια κοινή απόφαση (όπως να πάνε σε εκλογές) για το μέλλον της ΕΠΣΑ, καθώς όλα τα μέλη της έχουν καταλάβει ότι το παρών ΔΣ δεν μπορεί να συνεχίσει, πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και να παρθούν αποφάσεις.
Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Θανάση Τρομπούκη και στη συνέχεια μίλησαν για λίγη ώρα και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΑ, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις από κάποιους εκπροσώπους ομάδων. Ο πρόεδρος της Ένωσης παίρνοντας πρώτος τον λόγο αρχικά τόνισε ότι «Ήταν μία δύσκολη χρονιά, όπου τα περισσότερα προβλήματα τα είχαμε εμείς σαν ΔΣ της Ένωσης». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κομμάτι διαιτησία «τα πήγε πάρα πολύ καλά», στις Μικτές ομάδες «εξαιρετική χρονιά, πρωταθλητές οι Νέοι και παιδιά που συμμετείχαν στη συνέχεια στις Περιφερειακές ομάδες» (ειδική αναφορά στον νεαρό Βλάχο που έπαιξε στον τελικό των Παίδων), στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ «έγιναν αγώνες με πολύ κόσμο και τεράστιο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος» και έκλεισε με τα διοικητικά της Ένωσης «τα γνωρίζετε και τα έχετε διαβάσει στις ιστοσελίδες, δεν θέλω να σταθώ σε αυτό».
Στη συνέχεια και μέσα σε ένταση που υπήρχε, κυρίως ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, τον λόγο πήρε πρώτος από τους εκπροσώπους των ομάδων ο πρόεδρος του Αχιλλέα Νεοχωρίου, Γιάννης Παπαχρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει όσον αφορά την ενημέρωση των σωματείων για τις ποινές και όχι μόνο «πολλοί δεν γνωρίζουμε και δεν ενημερωνόμαστε εγκαίρως για τις ποινές, πρέπει αυτό να αλλάξει».
Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Άρτας, Ηλίας Καρίνος, επισήμανε ότι «πρέπει τα σωματεία να γνωρίζουν από πριν τα θέματα που θα συζητηθούν στο ΔΣ της Ένωσης και να αλλάξει το καταστατικό της ΕΠΣΑ και να μπορούν τα μέλη-σωματεία να παρακολουθούν τα διοικητικά συμβούλια». Επίσης, ο κ. Καρίνος έθεσε ένα ακόμη σημαντικό θέμα που είναι αυτό των προπονητών των Μικτών ομάδων «Οι προπονητές των ομάδων αυτών πρέπει να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να μπορούν να δουλεύουν και όχι μόνο για ένα διάστημα έξι μηνών».
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Γιώργος Γρηγορίου στη συνέχεια έδωσε κάποιες απαντήσεις σε διάφορα θέματα που έθεταν οι εκπρόσωποι των ομάδων, ενώ ο πρόεδρος των Φιλελλήνων Πέτα, Βασίλης Γούλας τόνισε ότι «δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο με πέρυσι, όσον αφορά τη λειτουργία της Ένωσης. Η εικόνα του ΔΣ είναι απαράδεκτη (παρά ένα του “ξύλου”) και αυτό ευθύνεται για την οπισθοδρομική πορεία του αρτινού ποδοσφαίρου. Είστε σε αυτές τις θέσεις για το καλό των σωματείων και όχι για το προσωπικό σας καλό».
Ακολούθησαν και κάποιες άλλες παρεμβάσεις εκπροσώπων των σωματείων, ενώ σιγά σιγά είχαν ξεκινήσει και οι πρώτες αποχωρήσεις, καθώς η ένταση αυξάνονταν, δεν υπήρχε σύγκλιση απόψεων και το “καράβι ΕΠΣΑ” έδειχνε κομμένο στα δύο.
Μεταξύ άλλων κάποιοι ακόμη εκπρόσωποι των σωματείων ανέφεραν, ο Γιάννης Γεωργάρας από τον ΑΟ Άρτας «διώξατε τα σωματεία, ήρθαμε εδώ σήμερα και βλέπουμε μία απαράδεκτη κατάσταση», ο Γιώργος Λαυδαριάς του ΑΣ Ρακούν Άρτας «είναι και τα σωματεία υπεύθυνα γι’ αυτή την κατάσταση, γιατί αυτά σας έβαλαν σε αυτές τις θέσεις» και ο Ηλίας Νιάκος του Σκουφά Κομποτίου «Ήμασταν μία οικογένεια στον Σκουφά και καταφέραμε αυτό που καταφέραμε. Εδώ δεν είστε έτσι, υπάρχουν πολλά προβλήματα, πάμε σε λάθος δρόμο και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».
Αξίζει τέλος να αναφέρουμε και κάποιες τοποθετήσεις μελών του ΔΣ της Ένωσης, όπως αυτή του Άγγελου Μητσαρά «Πάντα είχα την δική μου γνώμη, δεν ανήκα ούτε στους πέντε ούτε στους έξι. Ο πρόεδρος ποτέ δεν με πήρε ένα τηλέφωνο για να συζητήσουμε και πάρα πολλά θέματα ουδέποτε ήρθαν προς συζήτηση». Τέλος, ο ταμίας της ΕΠΣΑ Θανάσης Βασίλης ανέφερε ότι «Είμαστε ανίκανοι να σας διοικήσουμε, να κάνουν την αρχή και να παραιτηθούν ο πρόεδρος (Τρομπούκης) και ο γεν. γραμματέας (Γρηγορίου) και να ακολουθήσουμε όλοι».
ΥΓ: Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του ΑΣ Ρακούν Άρτας, Γιώργος Λαυδαριάς, πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης μοίρασε στους εκπροσώπους των σωματείων τις πρότασεις της ομάδας του για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Άρτας.

Β.ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ 

ΠΗΓΗ www.sportsartas.gr