Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Ο ΣΔΠ Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα που προέκυψε για τις προπονήσεις των διαιτητών στο Καυταντζόγλειο Στάδιο εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό με κοινοποίηση στους Αντιπρόεδρο Κυβερνήσεως κ. Ε.Βενιζέλο, Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ.Καράογλου, Περιφερειάρχη Κεντρικής 
Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα, Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Στ.Καλαφάτη, Ι.Ιωαννίδη, Κων.Γκιουλέκα, Γ.Ορφανό, Αν.Κουράκη και Σάββα Αναστασιάδη, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι.Μπουτάρη, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο, την ΕΠΣ Μακεδονίας και όλο το Τύπο. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι : 

Κύριε Υπουργέ ,
ο ΣΔΠ Θεσσαλονίκης (αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1945 και υπάγεται στη Φυσική Αγωγή Θεσσαλονίκης) που σήμερα είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, θα επιθυμούσε να σας γνωστοποιήσει ότι αριθμεί δεκάδες μέλη (πάνω από 300 εν ενεργεία και μη διαιτητές, αφού πρόσφατα προσετέθησαν στην οικογένειά του 114 νέοι διαιτητές της τελευταίας σχολής διαιτησίας που λειτούργησε στην αίθουσα του Συνδέσμου υπό την αιγίδα της ΕΔ/ΕΠΣ Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο).
Πρόκειται επομένως για έναν αθλητικό φορέα που φέρνει στον Αθλητισμό (σαν διαιτητές αγώνων) μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων.
'Ολοι αυτοί οι διαιτητές (βασικά οι εν ενεργεία) έχουν ανάγκη αθλήσεως και προπονήσεων, έτσι ώστε ν' ανταποκρίνονται καλύτερα στις αυξημένες απαιτήσεις των αγώνων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, οι αγώνες δε είναι Διεθνείς (FIFA και UEFA), Εθνικοί (Super League, Football League και ΕΠΟ) και τοπικοί ερασιτεχνικοί των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Εδώ και πολλά χρόνια το βασικό σημείο και μέρος όπου προπονούνται οι διαιτηταί είναι το Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο. Το στάδιο αυτό είναι Εθνικό (το μοναδικό στη πόλη μας) και διοικείται τόσο από μία διορισμένη, από τον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού, επιτροπή που συνήθως αποτελείται στην πλειοψηφία της από ανθρώπους που έχουν σχέση με το στίβο, όσο και από τους μονίμους υπαλλήλους του σταδίου.
Το κληροδότημα του μεγάλου ευεργέτου Καυταντζόγλου (έχει τη πλειοψηφία μέσα σ' αυτή την επιτροπή με τέσσερα μέλη) είναι για το Λαό της Θεσσαλονίκης και γι' αυτούς που ίσως αθλούνται και γυμνάζονται κάπως πιο συστηματικά. Δεν απευθύνεται μόνο σε κάποιους και σίγουρα όχι μόνο σ' εκείνους που έχουν κάποια σχέση με στίβο.
Η εν λόγω επιτροπή και οι υπάλληλοι αντιμετώπιζαν τους διαιτητές ως ανεπιθύμητους και πάντοτε υπήρχαν προβλήματα, γι' αυτό άλλωστε στο παρελθόν είχαν επιλεγεί άλλα σημεία στη πόλη μας (δυστυχώς είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού) για την εξυπηρέτηση των διαιτητών (στη Τούμπα το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, το Δημοτικό Αμπελοκήπων και το Δημοτικό Νεαπόλεως). Το Καυταντζόγλειο όμως βρίσκεται σε σημείο τέτοιο της Θεσσαλονίκης όπου λόγω και του μεγάλου περιβάλοντα χώρου μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τους αθλουμένους. 
Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα είχαν περιοριστεί και η κατάσταση είχε βελτιωθεί, διότι στην επιτροπή αυτή είχαν τοποθετηθεί δύο Πρόεδροι του Συνδέσμου (αρχικά η παλιά δόξα της διαιτησίας, διεθνής διαιτητής και πρώην Πρόεδρος Νικόλαος Ζλατάνος και το 2011 ο νυν Πρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος Ντάβελας).
Μέχρι πρότεινος οι προπονήσεις των διαιτητών γινόταν στο βοηθητικό (ουσιαστικά στο χορτάρι διότι το ταρτάν του βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και η προπόνηση σ' αυτό είναι σχεδόν αδύνατη, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τραυματισμού), δεν υπήρχαν αποδυτήρια (όπως παλαιότερα) και οι διαιτητές που προπονούνταν εκεί δεν είχαν άλλο μέρος για άθληση.
Οι διαιτητές είναι ένας βασικός παράγων στη διεξαγωγή οποιουδήποτε ποδοσφαιρικού παιχνιδιού και οφείλουν να είναι πάντα σε καλή φυσική κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να στερούνται των προπονήσεων σ' ένα Εθνικό στάδιο. 
Η εν λόγω διορισμένη διοίκηση πρόσφατα αποφάσισε όπως από την 01 Απρ 2014 ο κάθε ελεύθερα αθλούμενος στο βοηθητικό του Καυταντζογλείου να καταβάλει ένα χαράτσι πέντε (5) ευρώ το μήνα (συν πέντε ευρώ για τη χρήση γυμναστηρίου), έτσι ώστε με μία κάρτα που θα του χορηγήσουν να έχει τη δυνατότητα αθλήσεως στο βοηθητικό. 
Μέσα στους ελεύθερα αθλουμένους συμπεριελήφθησαν με απόφαση της επιτροπής αυτής και οι διαιτητές (άραγε οι έχοντες κάποια σχέση με το στίβο, θα πληρώνουν το χαράτσι ?), οπότε υπάρχει πρόβλημα διότι ο αριθμός των διαιτητών είναι σε κάποιες στιγμές αρκετά μεγάλος (ειδικά σε περιόδους που πλησιάζουν σεμινάρια προεπιλογής διαιτητών και βοηθών Εθνικών κατηγοριών και διεξάγονται από τη ΚΕΔ/ΕΠΟ).

Κύριε Υπουργέ ,
διαμαρτυρόμεθα εντόνως, αιτούμεθα την απρόσκοπτη άθληση των διαιτητών - μελών του Συνδέσμου, χωρίς προβλήματα και εμπόδια.
Το ΔΣ του Συνδέσμου μας με έγγραφό του ζήτησε για το όλο θέμα, ακρόαση σε συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου της επιτροπής αυτής, αλλά οι άνθρωποι αυτοί ούτε που ασχολήθηκαν, δεν απάντησαν καν, έδειξαν πλήρη αδιαφορία, έγραψαν τους διαιτητές και τον Σύνδεσμο εκεί που όλοι γνωρίζουμε, δίδοντας δε εντολή στους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης να μην επιτρέπουν την είσοδο στους διαιτητές.
Η στάση της διορισμένης επιτροπής είναι απαράδεκτη και από το ότι δεν επέτρεψαν την είσοδο στον Πρόεδρο του Συνδέσμου που με δική του πρωτοβουλία προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο συνεδριάσεών της για να εκθέσει τους προβληματισμούς του και την αγανάκτηση όλων των διαιτητών. 

Παρόλα αυτά και σαν μία τελευταία προσπάθεια ήρεμης διευθέτησης του όλου θέματος, το ΔΣ του Συνδέσμου μας με νέο έγγραφό του ζήτησε, από την εν λόγω επιτροπή και τον Διευθυντή του Σταδίου, το ταρτάν του κεντρικού σταδίου και αποδυτήρια (όπως γινόταν για πολλά χρόνια στο παρελθόν) με την υποχρέωση καταβολής μηνιαίου μισθώματος από τον Σύνδεσμό μας. 
Η επιτροπή δείχνοντας και πάλι τις προθέσεις της απάντησε αυτή τη φορά εγγράφως απορρίπτοντας εκ νέου το αίτημα του Συνδέσμου, οπότε οφείλουν οι διαιτητές σαν ελεύθερα αθλούμενοι όπως όλοι οι υπόλοιποι, να καταβάλουν το χαράτσι των πέντε ευρώ μηνιαίως και μάλιστα χωρίς αποδυτήρια.
Συμπέρασμα αβίαστο λοιπόν ότι η επιτροπή διοικήσεως και οι υπάλληλοι (που αναφέραμε και παραπάνω) του σταδίου, συμπεριφέρονται σαν να είναι κτήμα τους το Καυταντζόγλειο, είναι ανεξέλεγκοι και πράττουν κατά το δοκούν.
Η οικογένεια των διαιτητών είναι έντονα προβληματισμένη και δυσαρεστημένη από το όλο ζήτημα και ειδικά τη περίοδο που διανύουμε σας διαβεβαιούμε ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό.
Το ΔΣ του Συνδέσμου ελπίζει ότι θα δώσετε λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα για τους διαιτητές και περιμένει τη διευθέτησή του.
Ευχαριστούμε πολύ για τη κατανόηση σας. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. 


Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος 
Απόστολος Ντάβελας
Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης  Τζίκαs

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

AΠΡΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ..

του ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟΥ

Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια ένιωθε -και ήταν- πανίσχυρος. Ελάχιστοι τολμούσαν να τον αμφισβητήσουν. Κι εκείνοι που ακολουθούσαν την τακτική εναντίωσης στο «καθεστώς» Γκαγκάτση το έκαναν μόνο και μόνο για να δείχνουν αυτήν τη διαφορετικότητα έναντι των υποστηρικτών του. Οχι πως κι εκείνοι δεν επιθυμούσαν να μπουν στη σφαίρα επιρροής του. Ομως όταν είσαι Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός δεν γίνεται, δεν νοείται, να συνυπηρετείς τον ίδιο ποδοσφαιρικό παράγοντα. Οποιος κι αν είναι αυτός...

Τώρα, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που έχει χάσει μεγάλο μέρος της ισχύος του και της... ιπποδύναμής του, έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» προκειμένου να επιστρέψει στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ ύστερα από απουσία τεσσάρων ετών.

Κι αν τότε, τον Δεκέμβριο του 2008, κι ενώ δύο μήνες νωρίτερα είχε επανεκλεγεί για τρίτη φορά, είχε δηλώσει κατά την προαναγγελία της παραίτησής του «κουράστηκα, τα σιχάθηκα όλα», τώρα φαίνεται πως ξεπέρασε και την κούραση και την... απέχθεια, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστεί και πάλι πρόεδρος της ΕΠΟ, θέση την οποία κατείχε επί 7,5 έτη, κι ενώ προηγουμένως, για 3,5 χρόνια, είχε χρηματίσει και γ.γ. της Ομοσπονδίας.

Κι επειδή πολλές πόρτες παραμένουν κλειστές, ενώ παλαιότερα μόνο στο άκουσμα του ονόματός του άνοιγαν διάπλατα, αναζητεί και βρίσκει κάποια «δεκανίκια» σε άτομα τα οποία στο παρελθόν τον είχαν λοιδορήσει. Κι ένας εξ αυτών είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και αδελφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης, ο οποίος στις αλήστου μνήμης εκλογές της Αλεξανδρούπολης το 1997 είχε «δώσει» τον σημερινό υποστηρικτή του ότι εκείνος τον είχε οδηγήσει στην «παράγκα», που δεν ήταν άλλη από τα γραφεία των επιχειρήσεων του Θωμά και του Βίκτωρα Μητρόπουλου, στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών (Καβάλας) και της οδού Αργους.

Επίσης, ο τότε πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, είχε καταγγείλει πως στις εκλογές της Αλεξανδρούπολης είχαν διατεθεί 1 εκατ. δολάρια για εξαγορά ψήφων, εκλογές κατά τις οποίες ξεκίνησε ?με τη βοήθεια και του Ολυμπιακού, που ήλεγχε το? προσκήνιο και το παρασκήνιο? η παραγοντική ανέλιξη του Βασίλη Γκαγκάτση.

Αρχικά εξελέγη γεν. γραμματέας της ΕΠΟ, με πρόεδρο τον Σωτήρη Αλημίση, θέση που διατήρησε και το 2000, όταν για τον προεδρικό θώκο είχε επιλεγεί ο πρώην διαιτητής Κώστας Αλεξανδρίδης.

Οταν όμως ο τελευταίος εξωθήθηκε σε παραίτηση το 2001, ο Βασίλης Γκαγκάτσης προήχθη σε πρόεδρο, θέση που διατήρησε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008.

ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

Ο Διονύσης Ψωμιάδης, που πρώτος ανακοίνωσε την κάθοδό του στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ και πρώτος ανακοίνωσε την αποχώρησή του, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους την υποστήριξή του στον Β. Γκαγκάτση, έδωσε... χάρη στον άλλοτε αντίπαλό του: «Είχα κατηγορήσει σε πολλές περιπτώσεις τον Γκαγκάτση, αλλά πιστεύω αυτά που λέει τώρα και κυρίως κατάλαβε τα λάθη του παρελθόντος. Εκτιμώ ότι όσα λέει είναι υπέρ του ποδοσφαίρου. Δεν πιστεύω το ίδιο για την άλλη πλευρά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οσον αφορά τη δήλωση αποχώρησής μου, αυτό έγινε επειδή δεν είχα υποστήριξη από πουθενά ούτε από τα ΜΜΕ, κυρίως της Αθήνας. Πήρα την απόφαση και μεταξύ των δύο άλλων υποψηφίων θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Βασίλη Γκαγκάτση, γιατί πιστεύω ότι ο άλλος υποψήφιος (σ.σ. ο Γ. Σαρρής) δεν έχει τις δυνατότητες να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ. Με ενόχλησε ο τρόπος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι έχει πάνω από 30 Ενώσεις στο πλευρό του. Οι Ενώσεις στηρίζουν αυτόν ή κάποιον που έχει δύναμη;».

Βέβαια και ο Β. Γκαγκάτσης ερωτηθείς σε παλαιότερη συνέντευξή του ποιον θεωρεί ικανό για την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έπλεξε το εγκώμιο του Δ. Ψωμιάδη: «Ποιος είναι καλύτερος από τον Γκαγκάτση για να αναλάβει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Ισως ο Διονύσης Ψωμιάδης, στον οποίον πιστεύω πολύ, λόγω ικανοτήτων και εντιμότητας». Αλλωστε Διονύσης και Γκαγκάτσης είχαν δημιουργήσει φοβερό δίδυμο παλαιότερα. Μαζί ξεκίνησαν, μαζί προχώρησαν, άσχετα αν στην πορεία τα «έσπασαν».

Μάλιστα στη δεκαετία του '90, για χάρη του Β. Γκαγκάτση ο Δ. Ψωμιάδης είχε διαταράξει τις σχέσεις του με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας και υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ στις εκλογές της Αλεξανδρούπολης, Γιώργο Λυσσαρίδη. Τώρα ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο? Νιόνιος Ψωμιάδης έγιναν και πάλι «συμπαίχτες», ρίχνοντας λήθη στο παρελθόν και στις αλληλοκατηγορίες τους για την «παράγκα», λίγο πριν και αρκετά μετά τις αρχαιρεσίες της Αλεξανδρούπολης.

πηγη ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ www.ethnos.gr