Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

AΠΡΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ..

του ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟΥ

Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια ένιωθε -και ήταν- πανίσχυρος. Ελάχιστοι τολμούσαν να τον αμφισβητήσουν. Κι εκείνοι που ακολουθούσαν την τακτική εναντίωσης στο «καθεστώς» Γκαγκάτση το έκαναν μόνο και μόνο για να δείχνουν αυτήν τη διαφορετικότητα έναντι των υποστηρικτών του. Οχι πως κι εκείνοι δεν επιθυμούσαν να μπουν στη σφαίρα επιρροής του. Ομως όταν είσαι Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός δεν γίνεται, δεν νοείται, να συνυπηρετείς τον ίδιο ποδοσφαιρικό παράγοντα. Οποιος κι αν είναι αυτός...

Τώρα, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που έχει χάσει μεγάλο μέρος της ισχύος του και της... ιπποδύναμής του, έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» προκειμένου να επιστρέψει στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ ύστερα από απουσία τεσσάρων ετών.

Κι αν τότε, τον Δεκέμβριο του 2008, κι ενώ δύο μήνες νωρίτερα είχε επανεκλεγεί για τρίτη φορά, είχε δηλώσει κατά την προαναγγελία της παραίτησής του «κουράστηκα, τα σιχάθηκα όλα», τώρα φαίνεται πως ξεπέρασε και την κούραση και την... απέχθεια, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστεί και πάλι πρόεδρος της ΕΠΟ, θέση την οποία κατείχε επί 7,5 έτη, κι ενώ προηγουμένως, για 3,5 χρόνια, είχε χρηματίσει και γ.γ. της Ομοσπονδίας.

Κι επειδή πολλές πόρτες παραμένουν κλειστές, ενώ παλαιότερα μόνο στο άκουσμα του ονόματός του άνοιγαν διάπλατα, αναζητεί και βρίσκει κάποια «δεκανίκια» σε άτομα τα οποία στο παρελθόν τον είχαν λοιδορήσει. Κι ένας εξ αυτών είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και αδελφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης, ο οποίος στις αλήστου μνήμης εκλογές της Αλεξανδρούπολης το 1997 είχε «δώσει» τον σημερινό υποστηρικτή του ότι εκείνος τον είχε οδηγήσει στην «παράγκα», που δεν ήταν άλλη από τα γραφεία των επιχειρήσεων του Θωμά και του Βίκτωρα Μητρόπουλου, στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών (Καβάλας) και της οδού Αργους.

Επίσης, ο τότε πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, είχε καταγγείλει πως στις εκλογές της Αλεξανδρούπολης είχαν διατεθεί 1 εκατ. δολάρια για εξαγορά ψήφων, εκλογές κατά τις οποίες ξεκίνησε ?με τη βοήθεια και του Ολυμπιακού, που ήλεγχε το? προσκήνιο και το παρασκήνιο? η παραγοντική ανέλιξη του Βασίλη Γκαγκάτση.

Αρχικά εξελέγη γεν. γραμματέας της ΕΠΟ, με πρόεδρο τον Σωτήρη Αλημίση, θέση που διατήρησε και το 2000, όταν για τον προεδρικό θώκο είχε επιλεγεί ο πρώην διαιτητής Κώστας Αλεξανδρίδης.

Οταν όμως ο τελευταίος εξωθήθηκε σε παραίτηση το 2001, ο Βασίλης Γκαγκάτσης προήχθη σε πρόεδρο, θέση που διατήρησε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008.

ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

Ο Διονύσης Ψωμιάδης, που πρώτος ανακοίνωσε την κάθοδό του στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ και πρώτος ανακοίνωσε την αποχώρησή του, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους την υποστήριξή του στον Β. Γκαγκάτση, έδωσε... χάρη στον άλλοτε αντίπαλό του: «Είχα κατηγορήσει σε πολλές περιπτώσεις τον Γκαγκάτση, αλλά πιστεύω αυτά που λέει τώρα και κυρίως κατάλαβε τα λάθη του παρελθόντος. Εκτιμώ ότι όσα λέει είναι υπέρ του ποδοσφαίρου. Δεν πιστεύω το ίδιο για την άλλη πλευρά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οσον αφορά τη δήλωση αποχώρησής μου, αυτό έγινε επειδή δεν είχα υποστήριξη από πουθενά ούτε από τα ΜΜΕ, κυρίως της Αθήνας. Πήρα την απόφαση και μεταξύ των δύο άλλων υποψηφίων θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Βασίλη Γκαγκάτση, γιατί πιστεύω ότι ο άλλος υποψήφιος (σ.σ. ο Γ. Σαρρής) δεν έχει τις δυνατότητες να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ. Με ενόχλησε ο τρόπος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι έχει πάνω από 30 Ενώσεις στο πλευρό του. Οι Ενώσεις στηρίζουν αυτόν ή κάποιον που έχει δύναμη;».

Βέβαια και ο Β. Γκαγκάτσης ερωτηθείς σε παλαιότερη συνέντευξή του ποιον θεωρεί ικανό για την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έπλεξε το εγκώμιο του Δ. Ψωμιάδη: «Ποιος είναι καλύτερος από τον Γκαγκάτση για να αναλάβει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Ισως ο Διονύσης Ψωμιάδης, στον οποίον πιστεύω πολύ, λόγω ικανοτήτων και εντιμότητας». Αλλωστε Διονύσης και Γκαγκάτσης είχαν δημιουργήσει φοβερό δίδυμο παλαιότερα. Μαζί ξεκίνησαν, μαζί προχώρησαν, άσχετα αν στην πορεία τα «έσπασαν».

Μάλιστα στη δεκαετία του '90, για χάρη του Β. Γκαγκάτση ο Δ. Ψωμιάδης είχε διαταράξει τις σχέσεις του με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας και υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ στις εκλογές της Αλεξανδρούπολης, Γιώργο Λυσσαρίδη. Τώρα ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο? Νιόνιος Ψωμιάδης έγιναν και πάλι «συμπαίχτες», ρίχνοντας λήθη στο παρελθόν και στις αλληλοκατηγορίες τους για την «παράγκα», λίγο πριν και αρκετά μετά τις αρχαιρεσίες της Αλεξανδρούπολης.

πηγη ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ www.ethnos.gr