Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Μπορεί οι εκλογές στην Ε.Π.Σ. Ηπείρου να αργούν ακόμα (είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2014), αυτές όμως στην Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας πλησιάζουν, αφού σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει θα λάβουν χώρα το προσεχές καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα τέλη Ιουνίου 2013.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος πώς συνδέονται οι δύο εκλογικές διαδικασίες, ωστόσο αν μελετήσει προσεκτικά τις παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας, θα διαπιστώσει ότι οι υποψηφιότητες που έχουν ήδη τεθεί παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες με τις αντίστοιχες στην Ε.Π.Σ. Ηπείρου, ενώ η υπάρχουσα διοίκηση και στις δύο Ενώσεις διακρίνεται για τη μακροημέρευσή της.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στην Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας δύο θα είναι οι συνδυασμοί που θα ζητήσουν την ψήφο των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής. Επικεφαλής στον ένα συνδυασμό φαίνεται πως θα τεθεί ο κ. Κόκκαλης, δεξί χέρι του κ. Τραχανά, που επί 32 συναπτά έτη βρίσκεται στην ηγεσία της Ένωσης, ενώ του έτερου συνδυασμού ηγείται ο παλιός άσος του ΠΑΣ Πρέβεζα, Θωμάς Κάρτσακλας, ο οποίος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του πολλούς νέους παράγοντες σε μια κοινή προσπάθεια ανατροπής ενός διοικητικού κατεστημένου που ξεπερνάει τα 30 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θωμάς Κάρτσακλας, που σήμερα είναι 45 ετών, αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Πρέβεζα από το 1986 έως το 1992 έχοντας ως συμπαίκτες τον Γιάννη Αναστασίου αλλά και τους δικούς μας Θανάση Χαρίση, Γιώργο Λαδιά και Τάκη Κλείτσα, με προπονητή, μάλιστα, τη σεζόν 1989-90, τον Γιώργο Σιόντη. Στη συνέχεια εκτέλεσε χρέη γενικού αρχηγού στην ομάδα της Πρέβεζας έχοντας ποδοσφαιριστή τον Αλέκο Σιχλοιμίρη, ενώ τη διετία 2004-06 ανέλαβε και πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου.

 Το passports.gr επικοινώνησε με τον κ. Κάρτσακλα ζητώντας την άποψή του για τις επικείμενες εκλογές. «Θα είναι μια δύσκολη εκλογική διαδικασία στην οποία πιστεύω ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία θα μας στηρίξουν και στο τέλος θα βγούμε νικητές», τόνισε ο κ. Κάρτσακλας, ο οποίος υπογράμμισε με νόημα ότι το δικό του συνδυασμό πλαισιώνουν νέοι άνθρωποι, τόσο από την Πρέβεζα όσο και από τη Λευκάδα, με καινοτόμες ιδέες που έχουν διάθεση να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο της περιοχής.

Σε ερώτηση για τα «κακώς κείμενα» που έχει ο ίδιος διαπιστώσει στην Ε.Π.Σ. και στον τρόπο που ασκεί διοίκηση τα τελευταία χρόνια, ήταν δηκτικός: «Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Θα σας πω τα πιο απλά. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε δύο νομοί (Πρέβεζα-Λευκάδα) ενωσιακό γήπεδο, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι όμοροι νομοί διαθέτουν, ενώ θα πρέπει κάποια στιγμή η Ε.Π.Σ. να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και να αποκτήσει δική της ιστοσελίδα.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι απάντηση δίνει σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι το συνδυασμό του «πατρονάρει» ο γνωστός σχολιαστής διαιτησίας και τηλεκριτικός Περικλής Βασιλάκης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Πρέβεζα, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν εμπλέκεται και δεν έχει καμία σχέση με την παράταξή μας. Αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων. Κανείς δεν πρόκειται να καπηλευθεί την προσπάθειά μας».

N. ΣΚΟΥΜΠΟΣ