Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός αλλά και ο προϋπολογισμός του 2015 εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα, όπως και τα άλλα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσαν στην διαγραφή σωματείων και την εργασιακή σχέση υπαλλήλων της Ένωσης.

Στην διαδικασία συμμετείχαν 65 αντιπρόσωποι σωματείων και ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα καθώς πέραν των μελών του Δ.Σ. σχεδόν κανείς δεν πήρε τον λόγο για να κάνει κάποιες παρατηρήσεις ή επισημάνσεις.

Ο κ.Μ. Παλάσκας

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου Μανώλη  Παλάσκα ο οποίος τόνισε ότι κυρίαρχος στόχος είναι να κρατηθεί ψηλά το τοπικό ποδόσφαιρο και αναφέρθηκε στις αρχές αυτής της διοίκησης που είναι η ισότητα, η διαφάνεια και η αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Ακόμα μίλησε για σειρά αλλαγών στο τοπικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα είπε πως θα αυξηθεί στα 100 ευρώ το ποσό για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα σωματεία, με την βοήθεια επιχείρησης που θα αναλάβει τη σχετική χορηγία.

Ακόμα θα καλυφθεί μέρος των οδοιπορικών διαιτησίας για σωματεία που η έδρα τους βρίσκεται μακριά, όπως για παράδειγμα το Λεοντάρι, ενώ θα καλυφτεί και μέρος του κόστους  των προπονητών για τμήματα υποδομής σωματείων(με την προυποθεση ότι θα εχουν ομαδες  παιδων και νεων ).

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η αυτή η διοίκηση εκφράζει το σύνολο σχεδόν των σωματείων και δεν εκφράζει μόνο 2-3 που συγκεντρώνονται σε καφενεία και γυρίζουν σαν γυρολόγοι στα χωριά.,ενώ εξηγγειλε ότι θα υπαρξουν περα του ενωσειακου προπονητη και τέσσερεις περιφερειακοί μεσα στο νομό για αξιοποιηθουν τας ταλέντα και να πλασιώσουν τις μικτές ώστε η ΕΠΣ Καρδίτσας να γινει προτυπο  και στο τομεα των υποδομών και με χρηματα που θα βαρυνουν το ταμειο της ενωσης τα οποια ηδη εχουν εγγραφει στο προγραμματισμο της ερχόμενης διετίας.

Ο κ. Λάμπρου

Ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Λάμπρου στην τοποθέτησή του μίλησε για τον προγραμματισμό που γίνεται για το αύριο και το τοπικό ποδόσφαιρο. Είπε ότι υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης στο νομό αρκεί να λυθούν μικρά και μεγάλα προβλήματα που εντοπίζονται σε όλες τις πτυχές του αθλήματος.

Τόνισε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει ένα σαφή προγραμματισμό ενεργειών και δράσεων με προσδιορισμένους στόχους και χρονικούς ορίζοντες. Για να γίνει αυτό, κατέληξε, απαιτείται η συμφωνία σε ένα κοινό πλαίσιο όλων των βασικών φορέων που συνδέονται με το ποδόσφαιρο σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα της Ένωσης, των Διαιτητών, των προπονητών και των ποδοσφαιριστών.


Από το Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Λέκκα παρουσιάστηκε μια έκθεση δραστηριότητας του Δ.Σ. Υπήρξε αναφορά στα διάφορα προγραμματισμένα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωση αλλά και στο τουρνουά υποδομής και το διασχολικό πρωτάθλημα που στέφθηκαν με επιτυχία έχοντας μεγάλη συμμετοχή.

Ακόμα μίλησε για τη σειρά εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν, τις βραβεύσεις σωματείων και προσώπων, όπως και τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2013.

Ο κ. Τσίρας

Ανάλογη αυτής του κ. Λέκκα ήταν η τοποθέτηση του κ. Τσίρα, μόνο που αυτός αναφέρθηκε σε θέματα διαιτησίας, καθώς είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΚ.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ετήσιο σεμινάριο της SUPER LEAGUE που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα και διοργάνωσε η Ένωση με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Μίλησε ακόμα για τους νέους διαιτητές που αποφοίτησαν από τη σχολή διαιτησίας που διοργανώθηκε, ενώ αναφερόμενος σε ορισμένους που έχουν αποχωρήσει είπε ότι έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία και πως όποιος επιθυμεί να επιστρέψει είναι καλοδεχούμενος

 Ο υπεύθυνος των οικονομικών της Ένωσης στην τοποθέτησή του στην ουσία απάντησε σε δημοσιεύματα της «αντιπολίτευσης» για υπερβολικές δαπάνες, αναλύοντας ανά κωδικό τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν,χαρακτηρίζοντας τα όσα υποστηρίζουν ψευδή και ανυπόστατα. Μάλιστα για την αύξηση των δικαστικών εξόδων έριξε τις ευθύνες στους καταγγέλλοντες λέγοντας ότι θέλουν να ελέγξουν την  Ένωση μέσω αγωγών.

ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το μέλος του Δ.Σ. κ. Κρανής κατήγγειλε ότι στην ουσία δεν υπάρχει επιτροπή διαιτησίας καθώς δύο μέλη παραιτήθηκαν και το ένα λείπει και αναρωτήθηκε ποιος ορίζει τους διαιτητές.

Ακόμα σημείωσε ότι οι νέοι διαιτητές έχουν φύγει και έμειναν οι γερασμένοι, με αποτέλεσμα κάθε Σαββατοκύριακο να δημιουργούνται φασαρίες και προβλήματα που «κρύβονται κάτω από το χαλί».Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι δεν ορίζονται παρατηρητές όπως ορίζει ο κανονισμός.
Απαντώντας στον κ. Κρανή ο κ. Παλάσκας, είπε ότι έφυγαν μόνο 4 διαιτητές και έμειναν πίσω 112 που τους προσβάλλει μ’ αυτά που λέει. Μάλιστα σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας δεν ξεπερνά τα 25 χρόνια.

Σε ερώτηση που του τέθηκε από μέλος της Γ.Σ. για το λόγο που βρίσκονται απέναντι από την πλειοψηφία του Δ.Σ. οι κύριοι Κρανής Πάπαρης και Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ υποστήριξε ότι ο κ. Κρανής ζητούσε να πάει παρατηρητής για να παίρνει λεφτά, ενώ οι κ.κ. Πάπαρης και Γιαννακόπουλος διαφοροποιήθηκαν σε αποφάσεις που αφορούσαν στις αναβολές αγώνων ημέρες και ώρες που αγωνίζονταν εντός έδρας η Αναγέννηση.


Παίρνοντας το λόγο ο κ. Πάπαρης είπε ότι μιλάνε για έξοδα παρατηρητών και παρατηρητές δεν στέλνουν.Για την κατηγορία περί αγωγών τόνισε ότι ζητάγαμε πρακτικά και δεν μας έδιναν και πήγαμε στο δικαστήριο για να τα πάρουμε. Μηνύσεις δεν κάνουμε εμείς αλλά αυτοί και προσωπικά ο πρόεδρος

Ακόμα κατήγγειλε ότι αγόρασαν αθλητικό υλικό χωρίς να γίνει καμία δημοπρασία και κατέληξε λέγοντας ότι μιλάνε για νοικοκύρεμα και το 2013 έχουν 24.000 παραπάνω έξοδα σε σχέση με το 2012.
Απαντώντας ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι υπήρξαν παρατηρητές ενώ πληρώθηκαν και διαιτησίες, ενώ ο κ. Παλάσκας υπεραμύνθηκε της επιλογής της εταιρείας για την προμήθεια υλικού λέγοντας ότι ήταν η καλύτερη προσφορά.Ολοκλήρωσε μάλιστα την απάντησή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές Πάπαρη»

-Τέλος, με ομόφωνη απόφαση διεγράφησαν από τη δύναμη της ΕΠΣΚ τα σωματεία Θεσσαλικός Γοργοβιτών, Κατσαντώνης, Πανελλήνιος και Α.Ε. Γεφυρίων, διότι με βάση το καταστατικό δεν ήταν ενεργά τα δύο τελευταία χρόνια.

Π.Κ.

ΠΗΓΗ www.Karditsalive.net