Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στα άκρα… Αποφασισμένη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο είναι η διοίκηση της ΕΠΟ η οποία με επιστολή της προς τις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ γνωστοποιεί επί της ουσίας ότι θα προχωρήσει στη διαγραφή των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς που κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια θέλοντας να «ρίξουν» την τωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η ΕΠΟ προγραμματίζει μέσα στις επόμενες ημέρες (πιθανότατα στις 16/6) έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να διαγραφούν οι δυο Ενώσεις-«αντάρτες». Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στην περίπτωση που υπάρξει διαγραφή των δυο αντιπολιτευόμενων Ενώσεων αυτό θα συμπαρασύρει μοιραία και τις ομάδες οι οποίες ανήκουν σε αυτές με συνέπεια την αποβολή τους από τα πρωταθλήματα στα οποία μετέχουν. Πρακτικά και σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας αυτό επηρεάζει τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη που είναι μέλη της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως ακόμη κι αν υπάρξει έστω και προσωρινά αποβολή της ΕΠΣ Ηρακλείου (γιατί εκεί έγκειται το μεγάλο πρόβλημα), με την πίεση που θα υπάρξει φαντάζει σχεδόν απίθανο να μην λυγίσει η πλευρά των «ανταρτών» αφού το κόστος και η αναστάτωση που θα προκληθεί από τις συνακόλουθες αποβολές ΟΦΗ και Εργοτέλη θα είναι τεράστιες. Εκεί ουσιαστικά ποντάρει η διοίκηση της ΕΠΟ και οι πιθανότητες είναι υπέρ της στο να καταφέρει μέσω της γενικότερης πίεσης που θα προκληθεί οι δυο αντιπολιτευόμενες ΕΠΣ να αποσύρουν τελικά το δικαστικό τους αγώνα στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΟ σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αναφέρει τα ακόλουθα: «Προς: FIFA
Ko Jerome Valcke/Γενικό Γραμματέα
Κοιν.: UEFA
Ko Gianni Infantino/Γενικό Γραμματέα
Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα,

Επικοινωνούμε εσπευσμένα μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε ότι δύο Ενώσεις –Μέλη μας (οι ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ), κατέθεσαν αγωγή έκπτωσης ενώπιον τακτικού πολιτικού δικαστηρίου των Αθηνών ενάντια στο νόμιμα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με αίτημα τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Δικαστήριο.

Όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, το καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι απόλυτα σύμφωνα με αυτά της FIFA και της UEFA, σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται η απαγόρευση προσφυγών στα πολιτικά δικαστήρια κατά Ομοσπονδιών για θέματα καταστατικού και κανονισμών και περιγράφονται και οι συνακόλουθες ποινές. Η ΕΠΟ θα εφαρμόσει τις διατάξεις του καταστατικού και των κανονισμών της καθώς και αυτών της FIFA και της UEFA και η παρούσα επιστολή αποστέλλεται προς ενημέρωση σας.
Με τιμή, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΡΗΣ».

 ΠΗΓΗ www.a-sports.gr