Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο αντιπρόεδρος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή του συνδέσμου της Εθνικής ομάδας "Γαλανόλευκος Φάρος".

Ο Α' αντιπρόεδρος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής ήταν από τις υψηλές παρουσίες που τίμησαν την γιορτή του συνδέσμου της Εθνικής ομάδας "Γαλανόλευκος Φάρος" που έγινε χθες στο νυχτερινό κέντρο Astra Live στα Χανιά.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι Λευκαρίτης και Σαρρής συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣΧ Γιώργο Βούρβαχη και παρουσία αρκετών φιλάθλων επισκέφθηκαν το μουσείου της εθνικής  όπου ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του «Φάρου» Νίκο Φλέκκα.

Στις δηλώσεις του ο Α' αντιπρόεδρος της UEFA κ. Λευκαρίτης τόνισε: "Είμαι εντυπωσιασμένος από το Μουσείο που δημιούργησε ο Γαλανόλευκος Φάρος για την Εθνική Ελλάδας. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι από συλλόγους φιλάθλων, αλλά μόνο αρκετές ομοσπονδίες έχουν χώρο με εκθέματα των εθνικών τους ομάδων.

Βλέποντας τα εκθέματα που έχει το Μουσείο του Φάρου, αντιλαμβάνεσαι την ιστορία της Εθνικής. Κάθε αντικείμενο είναι συνυφασμένο με κάποια μοναδική στιγμή της Εθνικής Ελλάδος. Ουσιαστικά κάθε τι που είναι εδώ μέσα δείχνει την αγάπη των φιλάθλων για την εθνική ομάδα. Οι συνεχείς επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδος δέκα χρόνια τώρα δεν περνούν απαρατήρητες στον κόσμο και από την UEFA.

Πιστεύω πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προοδεύσει, αντιθέτως με το πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ελλάδα. Βέβαια, είναι διαφορετικό πράγμα η ελληνική εθνική ομάδα και το πρωτάθλημα. Το ελληνικό πρωτάθλημα δε συγκαταλέγεται στα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης, εν αντιθέσει με την Εθνική Ομάδα.

Δεν θέλω να σχολιάσω γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα δε συγκαταλέγεται στα τοπ της Ευρώπης, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προοδεύσει και αυτό φαίνεται από την συμμετοχή Ελλήνων παικτών σε μεγάλα πρωταθλήματα. Σε αυτό προφανώς έχουν βοηθήσει οι προπονητές που εργάζονται, οι διοικήσεις των ομάδων, η Λίγκα και η Ομοσπονδία".

Για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ επεσήμανε: "Η Εθνική μας ομάδα είναι ομάδα που μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι είναι σε έναν πάρα πολύ δύσκολο και πονηρό όμιλο. Στα μεγάλα τουρνουά μερικές λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως οι τραυματισμοί, π.χ. του Φαλκάο, του μεγαλύτερου ονόματος της πρώτης μας αντιπάλου.

Μακάρι ο Φαλκάο να παίξει, γιατί στα μεγάλα τουρνουά πρέπει να παίζουν μεγάλοι παίκτες, αλλά η Εθνική ανεξαρτήτως ποιον παίκτη ή ποια ομάδα αντιμετωπίζει, έχει δείξει στο παρελθόν ότι δε φοβάται κανένα. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση".

Για το πώς έζησε τον θρίαμβο του EURO 2004, ιδιαίτερα το ματς με τη Γαλλία του νυν προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είπε χαμογελώντας: "Μεγάλες στιγμές και αξέχαστες. Ακόμη ο κος Πλατινί δεν έχει χωνέψει την ήττα από την Ελλάδα, γι’ αυτό την επόμενη μέρα πήγε να παίξει γκολφ" και συνέχισε: "Εγώ έβλεπα τότε πως η Γαλλία ήταν σε ένα μεταίχμιο και δε θα αργούσε η ώρα που θα ερχόταν το τέλος της γενιάς του Ζιντάν. Απλά οι Γάλλοι δεν περίμεναν και προφανώς δεν ήθελαν αυτό το σοκ να το πάθαιναν από τους πραγματικούς "μπλε", τους Έλληνες".

Εκτός από τον κ. Λευκαρίτη εντυπωσιασμένοι από το Μουσείο της Εθνικής ομάδας, έμειναν και οι Γιώργος Σαρρής, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης.

Σαρρής: "Είμαστε υπερήφανοι"

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής τόνισε: "Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που η Εθνική ομάδα προκρίθηκε στο Μουντιάλ, εγώ βρίσκομαι απ’ τον Οκτώβρη του 2012 στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ και με την πρόκριση αυτή η ομάδα έδειξε πως έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει προοδεύσει και αυτό φαίνεται μέσα από τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων.  Το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε καλά πρωταθλήματα της Ευρώπης και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Εθνική με τα αποτελέσματά της θα καταδείξει την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Για το Μουσείο του "Γαλανόλευκου Φάρου", είπε: "Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από το χώρο. Έχοντας επισκεφτεί ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, μπορώ να πω πως το Μουσείο εδώ στα Χανιά είναι καλύτερο κι από ανάλογους χώρους ομοσπονδιών.

Είναι όντως κάτι πρωτοποριακό ενώ πρέπει να σας πω ότι η Ομοσπονδία θέλει να δημιουργήσει Μουσείο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ένα κομμάτι φυσικά θα είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Εθνική ομάδα".

Μώραλης: "Η Εθνική μας ενώνει"

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης επισκέφτηκε το μουσείο το απόγευμα του Σαββάτου και δήλωσε: "Ήξερα, διάβαζα και παρακολουθούσα τη δράση του Γαλανόλευκου Φάρου αλλά αυτό που βλέπω εδώ ήταν ανεπανάληπτο. Δεν περίμενα να είναι τόσο καλό το Μουσείο.

Φανέλες που έγραψαν ιστορία, μπάλες, γάντια, όλα έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πρέπει να έρθουν να το δούνε γιατί το ανώτερο επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι η εθνική ομάδα.

Η εθνική μας ενώνει. Το Μουσείο πρέπει να προωθείται, πρέπει να το βλέπουν πολλοί άνθρωποι και δίνω συγχαρητήρια στον πρόεδρο Νίκο Φλέκκα και σε όλους όσοι δουλεύουν για τον Γαλανόλευκο Φάρο".

Γεύμα και χοροεσπερίδα

Το μεσημέρι του Σαββάτου (1/2) ο "Γαλανόλευκος Φάρος" παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν των τιμώμενων προσώπων, παρουσία του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, ενώ αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του "Γαλανόλευκου Φάρου", στην οποία τιμήθηκαν  τα πρόσωπα τα οποία έχουν συμβάλλει στις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι Φάνης Κατεργιαννάκης, Ζήσης Βρύζας, (μέλη της Εθνικής στο χρυσό EURO2004), ο αρχισκόρερ της Εθνικής και νυν προπονητής του Πλατανιά, Νίκος Αναστόπουλος, ο Α' Αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ κ.Μάριος Λευκαρίτης, ο Πρόεδρος της  ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ε.Π.Ο Παυσανίας Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της ΣούπερΛίγκ Γιάννης Μώραλης, το τηλεοπτικά δίκτυο ΜΕΓΚΑ (δια του σκηνοθέτη των αγώνων της Εθνικής κ. Δημήτρη Δανίκα), το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΡΤ (δια των δημοσιογράφων Γιάννη Καρατζαφέρη-Γιώργου Λιγγρη), για την προσφορά τους προβάλλοντας επι πολλά χρόνια την Εθνική Ομάδα, τον δημοσιογράφο και Πρόεδρο του Π.Σ.Α.Τ. Σωτήρη Τριανταφύλλου (GOAL NEWS) και η εταιρεία AMSTEL για την πολύχρονη υποστήριξη του Συλλόγου.

 Ειδική βράβευση έγινε στον Πορτογαλικό λαό για το fair play, που επέδειξε κατά τη διάρκεια του EURO 2004 και δη στον τελικό. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα κ Joaquim Ferreira Marques.

πηγη www.grandsport.gr