Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ότι ειχε ακουσει από το στομα του Μισελ Πλατινυ επανέλαβαν στην σημερινη συναντηση οι απεσταλμενοι της ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ  στον υφυπουργο αθλητισμου Σταυρο Κοντονή και του επανέλαβαν που είναι οι κοκκινες γραμμες που δεν μπορει  να υπερβει γιατι προσκρουει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου Εκλογικό συστημα  εκλογης της διοικησης ΕΠΟ καθως και στο να εμπλακει το ΑΣΕΑΔ σε  εκδικαση των υποθεσεων του ποδοσφαιρου σε δευτερο βαθμό .

Στη συναντηση ηταν παροντες τοσο ο προεδρος της ΕΠΟ Γ.Γκιρτζίκης οσο και ο αναπληρωτής Ε.Τοπολιάτης και όπως προκυπτει από τις δηλώσεις που εγιναν μετα το τέλος της συναντησης αθλητικης ηγεσιας και θεσμών υπαρχει χασμα και αναζητειται η φορμουλα για να μην παμε σε ρηξη .

ΣΕ δηλώσεις του  Σταύρος Κοντονής επεσημανε : "Εκθέσαμε όλες τις πτυχές του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, δεχτήκαμε ερωτήσεις και απαντήσαμε διεξοδικά στα πάντα. Η συζήτηση για τα αμιγώς τεχνικά θέματα που προέκυψαν συνεχίζεται.

Ζητήσαμε τη βοήθεια των διεθνών ομοσπονδιών και πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε συμφωνία ως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των επαφών. Όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό του αθλητισμού και τα μέτρα που προωθούμε έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του. Κανένας δεν προσπαθεί να κάνει κάτι εν κρυπτώ. Χρειάζεται συνεργασία και εμείς πιστεύουμε στο διάλογο. Δεν επιθυμούμε ρήξεις και μονομερείς ενέργειες", δήλωσε αρχικά ο κ. Κοντονής, ενώ για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ πρόσθεσε:

"Συζητήσαμε το θέμα του εκδημοκρατισμού των ομοσπονδιών μέσω της αλλαγής του εκλογικού συστήματος. Αυτό το κάναμε για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε θετικά συμπεράσματα".

Αναφορικά με τα πρόστιμα στις ΠΑΕ και τα πρόσωπα που προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε πως: "Πρόκειται για διοικητικά μέτρα. Δεν τίθενται σε συζήτηση αυτά.. Τα πειθαρχικά μέτρα θα τα παίρνουν οι ίδιοι. Το κράτος, όμως, δεν μπορεί ν' απόσχει από δράσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους, ούτε οι ΠΑΕ μπορούν να πιστεύουν ότι θα δρουν ανέλεγκτες. Είμαι βέβαιος πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία".

Τέλος, για τα επεισόδια του τελικού στο Κύπελλο του χάντμπολ ο κ. Κοντονής σχολίασε: "Παρακολουθούσαμε στενά το τι συνέβαινε, αλλά δεν είχαμε καμία συμμετοχή στις αποφάσεις που ελήφθησαν. Ήταν λάθος της ομοσπονδίας, τόσο το γεγονός πως διοργανώθηκε ένας τελικός στην έδρας της μίας εκ των δύο ομάδων, όσο και στο θέμα της διάθεσης των εισιτηρίων. Σχετικά με αυτούς που λένε ότι δεν έβγαλα απαγόρευση για το ματς, να πω ότι δεν έχω τέτοιο δικαίωμα, εφόσον δεν έχω εισήγηση της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ. Εγώ δεν είχα κάτι τέτοιο".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ , Θεόδωρος Θεοδωρίδης είπε: "Θα επανέλθουμε στο επόμενο δεκαήμερο με ερωτήματα και θέσεις. Υπάρχουν άλλες 40 μέρες για να δούμε τι θα γίνει, προστατεύοντας πάντα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Το κλίμα ήταν καλό και από τις τέσσερις πλευρές. Κάναμε σχόλια και θα στείλουμε τις τοποθετήσεις μας. Θέλω να είμαι αισιόδοξο".