Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ που ήρθε στην Αθήνα για να ελέγξει τους φακέλους του ΠΑΣ Γιάννινα (κατά κύριο λόγο) και του Παναθηναϊκού έφυγε από τη χώρα μας το Σάββατο (8/6) και πλέον όλοι περιμένουν να μάθουν το πόρισμά του.

Η ΕΠΟ, πάντως, δεν έχει καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής και αυτό ξεκαθάρισε ο Γιώργος Σαρρής, μιλώντας στον Real FM.

«Η ΟΥΕΦΑ έχει κάθε δικαίωμα να έρθει να ελέγξει οτιδήποτε. Δεν ξέρω αν οι ομάδες που εμπλέκονται έχουν ενημερωθεί για κάτι. Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ ήρθαν, επεξεργάστηκαν τους φακέλους και έφυγαν. Αυτά που λέγονται είναι διαρροές. Υπάρχει ενδεχόμενο να αποφασίσει η ΟΥΕΦΑ να συμμετάσχει κανονικά ο ΠΑΣ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, ούτε θετικό ούτε αρνητικό, για αυτή την ιστορία. Θα ενημερωθούμε από την ΟΥΕΦΑ. Σύμφωνα με τον κανονισμό, ό,τι ήταν να βελτιωθεί στον φάκελο θα έπρεπε να έχει βελτιωθεί. Ό,τι ήταν να γίνει με τον φάκελο έχει γίνει», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε σχετικά με το όλο θέμα της αδειοδότησης: «Υπάρχει μία επιτροπή της ΕΠΟ, το τμήμα αδειοδότησης, που εισηγείται βάσει διεθνούς κανονισμού της ΟΥΕΦΑ. Ο Γιώργος Δημητρίου επικεφαλής τμήματος εισηγείται σε μια πρωτοβάθμια επιτροπή, η οποία είναι ανεξάρτητη. Δεν αποφασίζει η ΕΠΟ. Η ανεξάρτητη επιτροπή πρωτοβάθμια είχε “κόψει” κάποιες ομάδες και στη δευτεροβάθμια αποφάσισαν ότι μπορούν να παίξουν Ευρώπη. Από εμάς δεν ενημερώθηκε η ΟΥΕΦΑ. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σε όλες τις ομοσπονδίες. Το μόνο που κάναμε ήταν ότι στείλαμε στις 31 του Μάη στις ομάδες την κατάταξη των ομάδων που μετέχουν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ με βάση τη βαθμολογία. Ούτε φακέλους στείλαμε ούτε τίποτα