Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Ρώμη
Στον αγώνα της Ουντινέζε εναντίον της Ρόμα, το μοναδικό γκολ που μπήκε -και έδωσε τη νίκη στην δεύτερη- ήταν αμφισβητούμενη φάση: Το ερώτημα του εάν η μπάλα είχε περάσει ή όχι τη γραμμή του τέρματος στα ποδοσφαιρικά καφενεία δεν άφησε αδιάφορο ούτε το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο. 

Το επίμαχο γκολ έριξε στο 17ο λεπτό ο Νταβίντε Αστόρι της Ρόμα. Η μπάλα αναπήδησε στη γραμμή του τέρματος πριν ο τερματοφύλακας την πιάσει και την πετάξει πίσω -πολύ άργα όμως, κατά τον διαιτητή, ο οποίος έκρινε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και ότι το γκολ μετράει. 

Η απόφαση να μετρήσει το γκολ προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις. Μεταξύ των διάφορων που εκφράστηκαν επί του ζητήματος, ηχηρότατη ήταν η εκτίμηση του... ιταλικού πρωθυπουργικού γραφείου: «Το να μιλά κανείς για κλέψιμο είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας» αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Ματέο Ρέντσι (προσωπικός και «επίσημος» πρωθυπουργικός λογαριασμός ταυτόχρονα), απαντώντας σε πρώην συνεργάτη του.

Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν τα αναμενόμενα. Οι αντιδράσεις οδήγησαν στην διαγραφή του Tweet, το οποίο και αποδόθηκε στο... φάντασμα του Παλάτσο Κίτζι. 

Κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου που επικαλούντα τα ιταλικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι το tweet γράφτηκε από συνεργάτη του πρωθυπουργού, κι όχι από τον ίδιο, ο οποίος και είχε ανοικτό το λογαριασμό του Ρέντσι την ώρα του αγώνα. «Ήταν συνηθισμένο λάθος εκ παραδρομής» ανέφεραν οι κύκλοι του πρωθυπυργικού γραφείου.

Newsroom ΔΟΛ