Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Οριστικό είναι πλέον ότι δεν θα γίνουν αγώνες πρωταθλήματος της Stoiximan Super League το προσεχές Σ/Κ.

Όπως αναμενόταν, η ΚΕΔ σφράγισε και εμπράκτως τη στήριξή της στην αποχή των διαιτητών.

Επισημοποίησε λοιπόν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ορισμούς και μένει πλέον να επισημοποιηθεί η απόφαση για αναβολή της αγωνιστικής από τη διοργανώτρια.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει

«Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται ότι δεν θα οριστούν αξιωματούχοι διαιτησίας για τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1 λόγω της αποχής των διαιτητών.

Παρακαλείται η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος Super League 1 για τις δικές της ενέργειες».

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Μετά τις απειλές που κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Ιάκωβο Φιλιππούση.

Η επιστολή της ΚΕΔ/ΕΠΟ αποτελεί συνέχεια της επιστολής που απέστειλαν σε αυτή οι διαιτητές και βοηθοί της Super League 1. Κατόπιν όλων των παραπάνω,  η διοίκηση της ΕΠΟ κάλεσε σε συνάντηση αύριο Τετάρτη στις 11:00 αντιπροσωπεία της ΚΕΔ και των αξιωματούχων διαιτησίας της Super League 1. 

 

  Προς: Πρόδερο της Ε.Π.Ο   Εκτελεστικό Διευθυντή 

5.12.2023

   Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, 

 Μετά την ανάγνωση της επιστολής των Ελλήνων διαιτητών θα θέλαμε να θέσουμε σε γνώση σας τα παρακάτω: Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε παραλήπτες παραπόνων απο τους διαιτητές μας καθώς και έντονης ανησυχίας για την ασφάλεια τους, όταν καλούνται να διαιτητεύσουν έναν αγώνα.

 Στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσουμε πως μετά την επιστολή της UEFA και της επιτροπής Διαιτησίας αυτής, η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της SL δεσμεύτηκε εγγράφως για την εγγύηση της ασφάλειας των διαιτητών σε όλους τους αγώνες ανεξαρτήτως εθνικότητας της διαιτητικής τριάδας.  Δεν μπορεί λοιπόν οι συνθήκες αυτές να μην είναι εξασφαλισμένες και πάγιες για όλες τις ομάδες ανεξαρτήτου έδρας αλλά και εθνικότητας των αξιωματούχων διαιτησίας.

 Να σημειώσουμε δε ότι και τα μέλη της ΚΕΔ γίνονται βορά πολύ συχνά από ανακοινώσεις αξιωματούχων ομάδων, δημοσιογράφων κοκ χωρίς να μπορούν να επιτελέσουν με στοχοπροσήλωση το έργο τους. Υπάρχει έντονη ανασφάλεια και στα μέλη της Κ.Ε.Δ. καθώς στοχοποιούνται συχνά όπως και συναντούν περίεργες συνθήκες εργασίας. 

Ως εκ τούτου θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

1. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ στηρίζει αμέριστα τους Έλληνες διαιτητές και θα συνεχίσει να το κάνει.

 2. Θα θέλαμε να σας καλέσουμε σε μια άμεση συνάντηση για προσπάθεια επίλυσης του θέματος.

3. Θα θέλαμε να προσπαθήσετε να επιτευχθεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων της διαιτησίας.  

Για την Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο

 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Με επιστολή τους οι διαιτητές τονίζουν ότι οι απειλές στον Παπαπέτρου ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και ζητούν συνάντηση με τους Πρόεδρο ΕΠΟ, Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας Τάξεως και  Υπουργό Αθλητισμού.

Στην επιστολή ανακοινώνεται η απόφαση να μην διαιτητεύσουν οι Έλληνες ρέφερι και βοηθοί «σε κανένα αγώνα ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League 1 και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν oμαλες για την σωματική ακεραιότητα μας!|» και όπως τονίζεται…. «στόχος όλων από αυτήν μας την ενέργεια είναι να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας».

Η επιστολή:

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΚΕΔ

Αξιότιμα μέλη της ΚΕΔ

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες και ξένοι διαιτητές όπως επίσης και μέλη της εκάστοτε ΚΕΔ έχουν γίνει μόνιμος στόχος, σάκος του μποξ και αποδιοπομπαίος τράγος μετάθεσης των ευθυνών.

Ανακοινώσεις που μένουν ατιμώρητες, προπηλακισμοί, bulling, καταστροφή χαρακτήρων, απειλές, λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, άγνοια βασικών κανονισμών των κανόνων παιχνιδιού, άγνοια βασικών κανόνων λειτουργίας του VAR είναι μόνο λίγα από αυτά που έχουν καταστήσει το κλίμα τοξικό για ποδόσφαιρο.

Τα συμβάντα του τελευταίου μήνα, με την βομβιστική επίθεση στο σπίτι και το μαγαζί του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη αλλά και τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου και η οικογένεια του μετά τον αγώνα της Super League 1 στις 3/12/2023 Βόλος- Ολυμπιακός είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στο παρελθόν έγιναν συναντήσεις, πήραμε  υποσχέσεις αλλά δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν όχι απλά προς το χειρότερο αλλά περισσότερο προς τον γκρεμό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια.

Ως συνέπεια των ανωτέρω το σώμα διαιτητών και βοηθών διαιτητών 1ης κατηγορίας έχει λάβει την απόφαση να μην ασκήσει τα καθήκοντα του σε κανένα αγώνα ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League 1 και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για την σωματική ακεραιότητα μας!

Στόχος όλων από αυτήν μας την ενέργεια είναι να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας

Γι’ αυτό το λόγο:

- Παρακαλούμε άμεσα σε συνάντηση με τους Πρόεδρο ΕΠΟ, Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας τάξεως και  Υπουργό Αθλητισμού

- Να απαγορεύονται και να τιμωρούνται  οι επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων ομάδων κατά την δημοσίευση των ορισμών, πριν και μετά των αγώνων.

- Άμεση εξιχνίαση των υποθέσεων ΒΙΑΣ κατά αξιωματούχων διαιτησίας.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Πίτερ Φρόιντφελντ

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 02:28

 

< ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο Σουηδός Πίτερ Φρόιντφελντ υπέγραψε αργά χθες βράδυ το συμβόλαιό του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Κατόπιν αυτού, από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα ως νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

SUPER LEAGUE 2 BETSSON 2023-2024 3η-4η

14.10.2023 16:00 Π.Κ ΡΕΝΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' ΙΩΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

 15.10.2023 15:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΣΤΑΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΤΑΣ

14.10.2023 16:00 ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΕΙΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΡΑΦΑΗΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΟΣΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 16.10.2023 13:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΧΑΝΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΡΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

14.10.2023 16:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΙΓΑΛΕΩ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ" ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΤΟΡΟΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΣΙΔΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

15.10.2023 16:00 ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΖΗΡΔΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΣΙΚΛΗΤΑΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 15.10.2023 16:00 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΪΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΡΥΦΩΝ ΠΕΤΡΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 15.10.2023 16:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΙΟΥ

15.10.2023 16:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΛ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΔΡΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΘΗΝΩΝ ΑΛΑΜΠΕΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΙΡΑΔΩΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ