Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ένα περιστατικό που σίγουρα δεν τιμάει τους πρωταγωνιστές του έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή (14/6) στις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, στο Σταυράκι, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού τουρνουά pro junior και babini της ΕΠΣΗΠ.

Πρωταγωνιστές του έντονου φραστικού επεισοδίου υπήρξαν το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Επιτροπής Διαιτησίας, Κώστας Δάλλας, και ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, στις επερχόμενες εκλογές, Ηλίας Φίλος.

Ο Κώστας Δάλλας βρέθηκε στο Σταυράκι μαζί με τον Δημήτρη Κύρκο ως επιβλέποντες για τους νέους διαιτητές και βοηθούς της ΕΠΣΗΠ που πήραν το "βάπτισμα του πυρός" στο συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ ο Ηλίας Φίλος παρακολουθούσε από την εξέδρα τις προσπάθειες του γιου του που αγωνίζεται στην ακαδημία του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων στο PASsports.gr, η λογομαχία των δυο αντρών ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή και εξελίχθηκε σε έντονο φραστικό επεισόδιο, δυστυχώς μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και γονέων.

Το επεισόδιο έλαβε τέλος χάρη στην καταλυτική παρέμβαση του οικοδεσπότη και προέδρου του Ερασιτέχνη ΠΑΣ, Χρίστου Τσάγκα, ο οποίος απομάκρυνε πάραυτα τον Κώστα Δάλλα από την κερκίδα των φιλάθλων, μερικοί εκ των οποίων εκνευρισμένοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τις βωμολοχίες που υποχρεώθηκαν να ακούνε τα μικρά παιδιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν περίπου πενήντα φίλαθλοι-γονείς, ανάμεσά τους και ο εν ενεργεία διαιτητής κ. Πολίτης, που φάνηκε σαστισμένος και ανήμπορος να αντιδράσει.

O Δάλλας, στη συνέχεια, φάνηκε μετανιωμένος για το ξέσπασμά του ζητώντας συγγνώμη τόσο από τον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΣ όσο και από κάποιους γονείς.

Σημείο τριβής φαίνεται ότι αποτέλεσε η τοποθέτηση του Ηλία Φίλου, ως πρόεδρου του Α.Ο. Μαντείου, στην πρόσφατη (22/4) γενική συνέλευση των σωματείων- μελών της Ε.Π.Σ.ΗΠ. σχετικά με την είσπραξη και διαχείριση των ποσοστών διαιτησίας.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Ηπείρου, στο οποίο είναι μέλος και ο Κώστας Δάλλας, είχε αντιδράσει τότε ακαριαία και με ομόφωνη απόφαση εξέδωσε επικριτική απάντηση-ανακοίνωση κατά του Φίλου για τις θέσεις και προτάσεις του στη Γ.Σ. της ΕΠΣΗΠ και για τις οποίες ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ, κ. Μάντζιος, στη δευτερολογία του, είχε δεσμευτεί ότι θα τις εξετάσει στο επερχόμενο Δ.Σ. εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Το PASsports.gr επικοινώνησε με τον κ. Φίλο που μας επεσήμανε ότι δέχτηκε μια βάναυση, υβριστική επίθεση, σε δημόσιο χώρο, μπροστά στον κοινωνικό περίγυρο τον δικό του και της οικογένειάς του, για ποδοσφαιρικό θέμα, από ένα εντελώς αναρμόδιο για το θέμα αυτό, θεσμικό στέλεχος της Ε.Π.Σ.ΗΠ, που για άλλους λόγους βρισκόταν στο χώρο και οι οποίοι είχαν σχέση με τους διαιτητές των αγώνων του τουρνουά.

Επίσης, ο κ. Φίλος μας έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε προφορικά τον κ. Μάντζιο για το περιστατικό ζητώντας του να το διερευνήσει και να επιληφθεί του γεγονότος. Τέλος, μας διευκρίνισε ότι είναι αποφασισμένος να προσφύγει και να καταγγείλει εγγράφως το περιστατικό στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου που είναι υποχρεωμένα να επιληφθούν για θέματα και συμπεριφορές που το δυσφημούν.

To PASsports.gr επικοινώνησε και με τον κ. Δάλλα ζητώντας και τη δική του τοποθέτηση. Ο κ. Δάλλας δεν αρνήθηκε το επεισόδιο, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αφορμή στάθηκαν τα όσα είχε πει ο κ. Φίλος στη γενική συνέλευση της ΕΠΣΗΠ, ενώ μας τόνισε ότι ίσως επάνω στον εκνευρισμό του να εξύβρισε τον κ. Φίλο.

Θ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ