Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τα καλοκαιρινά σεμινάρια διαιτητών, βοηθών, παρατηρητών και εκπαιδευτών διατησίας κράτησαν πάνω από ένα μήνα ξεκινώντας από τη SuperLeagueμέχρι την 4η κατηγορία.

Το συμπέρασμα  είναι ότι όλοι μιλάνε για αδιάβλητες εξετάσεις και με τα κολακευτικότερα λόγια για την οργάνωση και την θεματολογία των σεμιναρίων.

Η ανάλυση από τους εκπαιδευτές ήταν απλή και κατανοητή και μάλιστα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν βιώσει πολλές καταστάσεις μιλάνε για άλλο επίπεδο και μεγάλη πρόοδο στην εκπαίδευση.

Επίσης, το τμήμα διαιτησίας της ΕΠΟ, έπειτα από το τετραήμερο σεμινάριο προεπιλογής  SuperLeague διαιτητών - βοηθών - παρατηρητών που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια την περίοδο 5- 8 Ιουνίου , στην προσπάθειά της για την όσο πιο άμεση και ουσιαστική παρουσία των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, τους κάλεσε να συμπληρώσουν ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο για όλες τις πτυχές του σεμιναρίου ώστε να εξαχθούν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για μελλοντικές συνεργασίες.

Το συμπέρασμα ήταν ότι σχεδόν το 100% των συμμετοχόντων χαρακτήρισαν γενικά το σεμινάριο αλλά και ειδικότερα την οργάνωση και θεματολογία από πολύ καλή έως άριστη.

Το ερωτηματολόγιο περιείχε θέματα όπως τα μαθήματα, η ανάλυση από τους εκπαιδευτές, η συμπεριφορά της ΚΕΔ και του τμήματος διαιτησίας, η παρουσία των ομιλητών, οι ομάδες εργασίας και η ανατροφόδοτησή τους, η εποχή του σεμιναρίου και άλλα πολλά. Για όλα η άποψη ήταν από πολύ καλή έως άριστη.

Το τεράστιο έργο που τρέχει ολη  την χρονιά συνεχίζεται με τα σεμινάρια προετοιμασίας στις τοπικές ΕΠΣ περί τα τέλη Αυγούστου, ενώ ήδη πολλές επιτροπές διαιτησιας έχουν ήδη ανακοινώσει την οργάνωση και διεξαγωγή των σεμιναρίων σε συνεργασία τους περιφερειάρχες.

Το έργο της ΚΕΔ όμως συνεχίζεται καθώς στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα γίνουν οι συναντήσεις και τα αγωνιστικά τεστ για όλους τους αξιολογημένους διαιτητές και βοηθούς.

Στην συνέχεια θα οργανωθούν τα σεμιναρία για τους νέους διαιτητές 4ης κατηγορίας και βοηθούς Γ Εθνικής καθώς και του πίνακα γυναικών διαιτητών που πέρασε στον Κανονισμό διαιτησίας του περασμένου Ιουνίου μετά από πρόταση της ΚΕΔ και στα πλαίσια της ανάπτυξης του γυναικών διαιτητών. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε η ΚΕΔ με τα σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Μάιο και θα συνεχισθεί.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί και ο δευτερος κύκλος του προγράμματος COREγια διαιτητές της φουτμπώλ λιγκ

Τέλος θα γίνουν και συναντήσεις των επικεφαλής των ΕΔ/ΕΠΣ αλλά και των μεντόρων προκειμένου να συχισθεί το πρόγραμμα ταλέντα και μέντορες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια της σύμβασης διαιτησίας.