Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

 «Αγαπητέ κ. Κλάτενμπεργκ,

Το να μην γνωρίζατε τι συμβαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία, το κατανοούμε. Το να μην μάθατε ακόμα, το θεωρούμε επικίνδυνο!

Τα βιώματα του Παναιτωλικού ήταν τραυματικά με όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά που ανάγκασαν τις διεθνείς Ομοσπονδίες να σας φέρουν στη χώρα μας για να τα διορθώσετε. Ελπίζαμε ότι θα το κάνατε.

Τελικά, τι πραγματικά άλλαξε τα τελευταία χρόνια; Αν όχι στα πρόσωπα (που τα περισσότερα παραμένουν ίδια), σε νοοτροπία και αντιλήψεις για την ισονομία και τη δικαιοσύνη.

Δεν έχει στεγνώσει η μελάνη από την ανακοίνωσή μας μετά τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (6/11/2021), με την οποία ζητούσαμε να μην οριστούν ξανά σε αγώνες της ομάδας μας οι Τζήλος – Ευαγγέλου.

Ο Παναιτωλικός δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ με αφορμή έναν αγώνα ή μια φάση. Διαμαρτύρεται για όσα βιώνει συνολικά. Εσείς προσωπικά γνωρίζετε ότι το έχουμε κάνει με απ’ ευθείας (εμπιστευτική) επικοινωνία μαζί σας και όχι με δημόσιες κραυγές που αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων.

Προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι, παρότι ζητήσαμε την εξαίρεσή του από τους αγώνες μας, ορίζετε τον Ευαγγέλου πρώτο διαιτητή στον κρίσιμο αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο τον Ατρόμητο!!!

Το θεωρούμε μεγάλη και ανεξήγητη πρόκληση για την ομάδα μας. Ζητάμε, έστω και τώρα, να αναθεωρήσετε τον συγκεκριμένο ορισμό και ότι αυτός συνεπάγεται».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

«Με πολύ μεγάλη έκπληξη ως ΠΑΕ Ατρόμητος ενημερωθήκαμε για τη σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός προς τον αρχιδιαιτητή της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στον ορισμό του διαιτητή, Άγγελου Ευαγγέλου στην αυριανή αναμέτρηση.

Η λογική μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να μην εκφράζουμε δημόσια και σε εμπρηστικό τόνο τις διαμαρτυρίες μας είτε για τους ορισμούς, είτε για διαιτητικές αποφάσεις, αν και αφορμές υπήρξαν πολλές, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Περιστέρι, όταν το γκολ του Παναιτωλικού κρίθηκε κανονικό και πανομοιότυπη φάση για την ομάδα μας στις καθυστερήσεις του αγώνα ελέγχθηκε ως οφσάιντ.

Επιπλέον, η τακτική μας περαμένει ίδια όταν προκύπτουν ξεκάθαρες περιπτώσεις ανισονομίας σε οργανωτικά ζητήματα της Super League, όπως συνέβη και στον καταρτισμό του προγράμματος, με τον Ατρόμητο να είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που έπαιξε Τετάρτη (15/12) και ορίστηκε να αγωνιστεί εκ νέου το Σάββατο (18/12), έχοντας μία μέρα ξεκούρασης λιγότερη από τον Παναιτωλικό, χωρίς να υπολογίζουμε το ταξίδι στο Αγρίνιο.

 

Πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση στο πλαίσιο της σύμπνοιας ανάμεσα στις ομάδες της Super League κι όχι αδυναμία.

Μας προξενεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η ΠΑΕ Παναιτωλικός δεν έχει συνηθίσει το φίλαθλο κοινό σε ανακοινώσεις ανάλογου ύφους και επέλεξε να το πράξει μόλις μία μέρα πριν από τη σέντρα μιας σημαντικής αναμέτρησης, με ξεκάθαρο σκοπό να ασκήσει πίεση στον διαιτητή του αγώνα, «ναρκοθετώντας» με αυτόν τον τρόπο και την ομαλή έκβαση του ματς.

Κατόπιν τούτου, καθιστούμε την ΠΑΕ Παναιτωλικός ως αποκλειστική υπεύθυνη για την πυροδότηση του κλίματος μόλις μία μέρα πριν από τη σέντρα του αγώνα και θα είναι ηθική αυτουργός για οτιδήποτε συμβεί στο γήπεδο του Αγρινίου».