Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Τί συμβαίνει με τον Φουκάκη, κύριε Αρχιδιαιτητά;

Είναι εμφανές ότι υπάρχει σχέδιο στη διαιτησία, να βγάλουν έξω ακόμη και τους καλύτερους που δεν είναι «εναρμονισμένοι» με τις δυνάμεις εκείνες που διαχειρίζονται τις δοτές εξουσίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φαίνεται μάλιστα ότι χρησιμοποιούν κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Είτε μέσω των ελεγχόμενων τεστ, είτε μέσω παρατηρητών που παίζουν τον ρόλο τους!

Στον αγώνα της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, Λάρισα-Παναιτωλικός 1-0, ο Γιώργος Φουκάκης έκανε μια κατά τεκμήριο καλή διαιτησία, που δεν σήκωσε ίχνος καπνού διαμαρτυρίας από τη μία ή την άλλη ομάδα. Κι όμως παραπέμπεται! Ο παρατηρητής διαιτησίας Τάσος Κάκος, που προαλείφεται για μελλοντικούς ρόλους στην ηγεσία του ποδοσφαίρου, του έβαλε βαθμό 7,7!

Πατριώτες κι οι δύο: Ο μεν αρχηγός της ΚΕΔ Μιχάλης Κουκουλάκης, ορίζει, διευθύνει καταστρώνει. Ο δε διάδοχος του διαιτητής από την ίδια πόλη: Γιώργος Φουκάκης. Έρμαιο των προθέσεων του πρώτου; Υπάρχει ζήτημα εκδίκησης; Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!

Στο ματς Λάρισα - Παναιτωλικός ο Φουκάκης επέστρεφε από «ψυγείο» ενός μήνα μετά τον αγώνα Ηρακλής-ΑΕΚ 2-2 (13/02), όπου είχε «παγώσει», ίσως… επειδή είχε αποβάλει ορθά τον Μπακάκη!

Στη Λάρισα διαχειρίστηκε ένα δύσκολο ματς, γεμάτο ένταση, με πολύ σκληρά φάουλ που κατέγραψαν  συνολικά δέκα κίτρινες (5 για κάθε ομάδα ) και τα 37 φάουλ (28-19), και με ελάχιστα λάθη που δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Όπως γράφουν οι κριτικοί διαιτησίας: «Στο 51' ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι, όμως ο Ναζλίδης απομάκρυνε τη μπάλα με τον ώμο του. Στο 74' ο Ξενοδόχοφ έκανε έξοδο, πήρε… παραμάζωμα τον Ρέντζα και μετά την απόκρουση του γκολκίπερ η μπάλα βρήκε το χέρι του. Όμως, δεν υπάρχει παράβαση, επειδή η απόσταση είναι κοντινή και η μπάλα πάει στο χέρι του Ρέντζα. Σωστά ο Φουκάκης (87') έδειξε κίτρινη στους Ξενοδόχοφ, Φατιόν, δυο συμπαίκτες που τσακώθηκαν μεταξύ τους, όμως έπρεπε να δείξει και στον Μύγα που έκανε το φάουλ από το οποίο προήλθε η διακοπή. Ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για δεύτερη κίτρινη σε μαρκάρισμα στον Ναβάρο».

Επειδή υπάρχει μνήμη στα κομπιούτερ, υπενθυμίζουμε: Κισσαμικός-Πανιώνιος, παρά το ρεσιτάλ διαιτησίας, ο κουμπάρος του Κουκουλάκη, Μανόλης Γιανναδάκης (Λασήθι), παρατηρητής διαιτησίας του, τον παραπέμπει!!!

Στο Πλατανιάς - Ολυμπιακός έστειλαν τον ενδεδειγμένο χρωματικής επιρροής, Τεροβίτσα και φυσικά τον παρέπεμψε!!!

Στις τρεις «καίγεσαι»! Βρέθηκε ο Κάκος για να δώσει στον πιάτο τον συμπατριώτη του σημερινού ηγήτορα της διαιτησίας, αφού ο Τριτσώνης, αν και πρώτος, δεν φαίνεται πουθενά, σε αυτά που προκαλούν θέματα!

Τώρα βγαίνουν και από την άλλη πλευρά και γράφουν για κάτι ψάρια του 2010…

πηγη www.neakriti.gr