Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ένα μετά το άλλο, τα μεγάλα αθλητικά ΜΜΕ της Ευρώπης έχουν στα πρώτα θέματά τους την αναστολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, μετά το νέο κρούσμα βίας και τον εμπρησμό της οικίας του Βασίλη Μπίκα στην Χαλκιδική.

«Η Ελλάδα αναστέλλει τους αγώνες ποδοσφαίρου, φωτιά σε σπίτι διαιτητή» είναι ο τίτλος που δίνει στο αναλυτικό της ρεπορτάζ η ισπανική «As».

«Αναστέλλονται οι αγώνες στην Ελλάδα, ύστερα από ύποπτη πυρκαγιά στο σπίτι του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας» αναφέρει η γαλλική «L’ Epuipe».

Σε ανάλογο ύψος και το δημοσίευμα του BBC, που αναφέρει «Στην Ελλάδα αναστέλλονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, μετά την επίθεση εμπρησμού στο σπίτι του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας».

ΠΕΡΙΕΛΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΜΕ ΕΥΦΛΕΚΤΟ ΥΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙ η « Live Sport

Στο μεταξυ όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Σάββας Λιβάνιος στην εφημερίδα Live Sport, στο μπαλκόνι του σπιτιού υπήρχε ένα ξύλινο διακοσμητικό καραβάκι, το οποίο ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού το «κόλλησαν» πάνω στον τοίχο. Το περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά. Πάνω από το μπαλκόνι υπήρχε ξύλινη πέργκολα και νάιλον, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί αμέσως. 

Από εκεί και πέρα, δεν διαπιστώθηκε κάποια παραβίαση σε καμία από τις πόρτες του σπιτιού και για αυτό τον λόγο ερευνά το περιστατικό η Πυροσβεστική και όχι η Αστυνομία, ενώ 
μετά από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού με την υπόθεση ασχολείται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Εκείνο που προκύπτει, πάντως, είναι πως πρόκειται καθαρά για εγκληματική ενέργεια, με τον δράστη ή τους δράστες να έχουν πλήρη άγνοια για το αν βρίσκονται άνθρωποι στις διπλανές κατοικίες (που τελικά αποδείχθηκε πως ήταν άδειες).

Καλύβας στον ΣΠΟΡ FM: «Αμετάκλητη η παραίτησή μας»

 Κάθετος πως αυτή τη φορά η παραίτησή του, αλλά και των υπολοίπων μελών της ΚΕΔ, από τις θέσεις τους και την αποστολή που μόλις είχαν αναλάβει στη διαιτησία, είναι αμετάκλητη δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Καλύβας. 
Eμφανώς απογοητευμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα μετά την πυρκαγιά στην οικία του Γιώργου Μπίκα, ο άμεσος συνεργάτης του τόνισε πως με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ίδιος δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το χώρο του.

 «Μπορεί να μην ήμουν εγώ θύμα, αλλά έχω τα ίδια συναισθήματα. Εμείς δεν έχουμε καμία θέση σε αυτή τα λογική και την εξέλιξη των πραγμάτων. Το αξιακό μας σύστημα δεν ταιριάζει με τέτοιες ενέργειες που προσβάλουν την προσωπικότητα και την ψυχολογία του ανθρώπου. Αν δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα σε αυτό που θες να κάνεις», τόνισε. 

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα ανάκλησης της παραίτησης απάντησε κατηγορηματικά: «
Αυτή τη φορά είναι αμετάκλητη. Μπορούν να βρεθούν άξιοι άνθρωποι στη θέση μας. Ουδείς αναντικατάστατος. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν άξιοι άνθρωποι, ίσως και αξιότεροι από μας». 

Στο ερώτημα αν ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές ή είχε γίνει στόχος του ποδοσφαιρικού «παρακράτους», απάντησε: «
Όχι, δεν είχα δεχτεί κάποια τέτοια ενόχληση εγώ», προτού θελήσει να σταματήσει τη συζήτηση. «Δεν θέλω να επεκταθώ και συγχωρέστε με, γιατί δεν είμαι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση», κατέληξε.