Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως στηρίζει απόλυτα την απόφαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης για αναβολή των πρωταθλημάτων και υπενθυμίζει ότι η Διοικούσα Επιτροπή τελεί υπό την προστασία του Κράτους.

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης ενημερώθηκε για την καταστροφή της οικίας του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Γεωργίου Μπίκα στη Χαλκιδική από πυρκαγιά καθώς και για την απόφαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ για την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτιών της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.  

Ο κ. Βασιλειάδης επαναλαμβάνει ότι η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του Κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της. Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας. Η  Πολιτική Ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί». 

ΑΕΚ» Η ΚΑΜΟΡΑ ΚΤΥΠΗΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΟΣΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ"

Η  ΠΑΕ ΑΕΚ  καλεί πολιτεία, FIFAκαι UEFAνα τσακίσουν την εγκληματική οργάνωση που τόσα χρόνια λυμαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο Συγκεκριμενα αναφερει

 «Η Καμόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε με νέο –εντός λίγων ημερών- χτύπημα και επαναλαμβάνει αυτό που από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε επισημάνει. Δίνει τη μάχη -με όσα μέσα της έχουν απομείνει- για την επικράτηση της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το σύστημα και τα φερέφωνά του αντιστέκονται σθεναρά νομίζοντας βλακωδώς ότι έχουν δημιουργήσει δήθεν άλλοθι, ενώ την ίδια ώρα στοχοποιούν -μέσω του φιλικού Τύπου- συστηματικά τα θύματά τους.

Την ώρα που οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA μπορούν πλέον -έχοντας την πλήρη ευθύνη και τον έλεγχο της κατάστασης- να καταλάβουν χειροπιαστά ποια είναι η καρδιά αυτού του συστήματος, που τόσα χρόνια κρατάει σιδηροδέσμιο προς όφελός του το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ελληνική Πολιτεία καλείται να επισπεύσει τις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης.

Οι αναβολές δεν εξυπηρετούν κανέναν, γενναίες αποφάσεις χρειάζονται για να επικρατήσουν οι νόμοι του ελληνικού Κράτους και οι κανονισμοί της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης που επί τόσα χρόνια λυμαίνεται το ποδόσφαιρό μας».

 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»ΕΜΑΣ ΘΙΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΔΙΑΚΟΠΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ"

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια στο σπίτι του κ. Μπίκα.

Μια ενέργεια η οποία έχει προφανέστατο στόχο το να προκαλέσει ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα τη διακοπή του Πρωταθλήματος.

Προφανέστατα η ενέργεια αυτή έχει διαταχθεί και εκτελεστεί από το παρακράτος του ποδοσφαίρου που λειτουργεί ανεξέλεγκτα και αποτελεί την πραγματική «εγκληματική οργάνωση» που τρώει τα σωθικά του.

Μπίκας, Καλύβας, Τσαχειλίδης, Βασσάρας, Κύρκος, Κύζας, Σωμαρακάκης, Ζωγράφος (και πόσοι ακόμα) από το χώρο της διαιτησίας έχουν γίνει στόχοι αυτού του κυκλώματος που έχει φτάσει μέχρι την απόπειρα δολοφονίας.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει αυτή η πράξη. Προφανώς έχει σχέση με την εξέλιξη του Πρωταθλήματος.

Περισσότερο από όλους, από αυτή τη νέα ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και στο Πρωτάθλημα μας, ζημιώνεται -και πάλι- ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είναι πρωτοπόρος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και δείχνει την αξία του στο γήπεδο, ασχέτως με το ποιός σφυρίζει και ποιός τον ορίζει.

Περισσότερο από όλους, από αυτή την εξέλιξη, θίγεται η ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, που είναι ο πραγματικός πρέσβης του ποδοσφαίρου μας και που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βγαίνει το Πρωτάθλημα από την κανονικότητα και να γινόμαστε και πάλι αντικείμενο χλευασμού σε όλη την Ευρώπη.

Καλούμε την κυβέρνηση να φτάσει στους εντολείς αυτής της πράξης και μαζί με την Επιτροπή Εξομάλυνσης να θωρακίσει το ποδόσφαιρο απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Δεν μπορεί μια κοινωνία χιλιάδων ανθρώπων και εργαζομένων και ομάδες στις οποίες επενδύονται εκατομμύρια να καταστρέφονται, κάθε φορά που η πραγματική εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου θα αποφασίζει ένα τέτοιο χτύπημα.

Σε καμία περίπτωση το Πρωτάθλημα δεν πρέπει να σταματήσει, σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γονατίσει και να ηττηθεί μπροστά σε τέτοιες πρακτικές».

ΠΑΟΚ 'ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ"

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επίσημη τοποθέτησή της πήρε θέση αναφορικά με την καμένη οικία του Γιώργου Μπίκα, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο έγκλημα στο χώρο του ποδοσφαίρου και Μαφία»!

Αναλυτικά η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Είναι σοκαριστικό πως το οργανωμένο έγκλημα του ποδοσφαίρου όχι μόνο παραμένει στο χώρο, αλλά προβαίνει και σε επικίνδυνες για ανθρώπινες ζωές ενέργειες. Πότε επιτέλους οι δυνάμεις της νομιμότητας θα επιλέξουν την μετωπική μαζί τους; πόσο θα ανέχονται να άγονται από τον υπόκοσμο η Ελληνική Κυβέρνηση και η ΦΙΦΑ; Καμία υποχώρηση απέναντι στη Μαφία, μόνο ένα ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης από όλους μας, μέχρι την πλήρη αποχώρηση και του τελευταίου εγκληματία»,

ΧΡ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ»ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να ξεκαθαρίσει στη δικαιοσύνη την κατάσταση «με την εγκληματική οργάνωση που έχει σαπίσει το ποδόσφαιρο», διότι πλέον το άθλημα διεξάγεται «σε συνθήκες Ν. Αμερικής και Ανατ. Ευρώπης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Xρήστου Παναγόπουλου στον «ΣΠΟΡ FM»:

«Από προχθές είχαν σταλεί τα πρώτα μηνύματα της εγκληματικής οργάνωσης. Υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα από μερίδα του Τύπου που οδηγούσε σε βιαιοπραγίες. Το σημερινό ξεπερνάει κάθε όριο. Είναι σαν να ζούμε σε μαφιόζικη ταινία. Για ποδόσφαιρο μιλάμε. Όχι για μαφία στους δρόμους. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την εγκληματική οργάνωση στη δικαιοσύνη που έχει σαπίσει το ποδόσφαιρο. Όταν αυτά διαλευκανθούν, τότε θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Αν δεν καθαρίσει στη δικαιοσύνη για να δούμε ποιος φταίει και ποιος όχι δεν μπορούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει χρόνια για αυτά. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο έτσι. Άμα θέλει η Πολιτεία μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παίζεται σε συνθήκες Νότιας Αμερικής και Ανατολικής Ευρώπης γιατί θα έχουμε θύματα. Για ποδόσφαιρο μιλάμε και όχι για πόλεμο συμμοριών. Γιατί πράγμα μιλάμε για Κολομβία; Ας πάρουν τα δημοσιεύματα και να δουν. Κάψανε το σπίτι του ανθρώπου, έχουμε ξεφύγει τελείως. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο», ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού.

 

Όσο για το αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε επαφή με τη FIFA και την UEFA για τα γεγονότα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι είναι εδώ. Αυτοί πήραν τις αποφάσεις. Δεν δεχόμαστε να συνεχιστεί αυτό και δεν μπορεί να συνεχιστεί».