Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΤΟΥ Π. ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Ένα ακόμα θλιβερό κεφάλαιο στο βιβλίο του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφτηκε με την επίθεση των «νονών» στο σπίτι του Γιάννη Τσαχειλίδη, που οδήγησε τον ίδιο, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ σε παραίτηση.

Και όπως και όλες τις άλλες φορές τα τελευταία 20-25 χρόνια επιτρέψτε μου να μην είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Αλλωστε, και στις προηγούμενες ,  λίγο-πολύ το ίδιο συνέβη.

Και πάμε στο κομβικό ζήτημα. Η επόμενη μέρα τι ξημερώνει στην ΚΕΔ;

Αν και οι πληροφορίες λένε ότι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης θα προσπαθήσει να πείσει τους τρεις (Μπίκας, Καλύβας, Τσαχειλίδης) να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους, κάτι τέτοιο φαίνεται προς το παρόν δύσκολο να συμβεί.

Επομένως η διάδοχη κατάσταση περιλαμβάνει δύο λύσεις. Ή θα βρεθούν κάποιοι άλλοι από την Ελλάδα κοινής αποδοχής να αναλάβουν ή θα πάμε σε ξένο αρχιδιαιτητή. Αλλά και για τα δύο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Είναι, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Ποιος Ελληνας θα θελήσει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά όταν με τον πρώτους ορισμούς ή τις νέες επιλογές στους πίνακες, η μία ή η άλλη πλευρά θα ξεθάψει τα τσεκούρια του πολέμου;

Διότι αν δεν γίνουν αλλαγές στους πίνακες και οριστούν οι περίπου 10 ανεπιθύμητοι στην «Συμμαχία», ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ θα αρχίσουν να ρίχνουν ό,τι βρουν μπροστά τους προς τα γραφεία στο Γουδί (μαχαίρια, χειροβομβίδες, κανονιές…).

Αν, πάλι υλοποιηθούν οι σαρωτικές αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί, από το λιμάνι του Πειραιά θα αρχίσουν να εκτοξεύονται (ξανά) τορπίλες.

Από την άλλη, αν έλθει ξένος αρχιδιαιτητής και αναλάβει τους ορισμούς, με ποια λογική θα αποκλείσει διαιτητές και θα αλλάξει πίνακες, αφού δεν ξέρει σχεδόν κανέναν από αυτούς;  Το πολύ-πολύ να γνωρίζει μόνο τον Σιδηρόπουλο, αφού ακόμα και οι άλλοι διεθνείς είναι 1-2 χρόνια στον πίνακα της FIFA και ελάχιστα έχουν παίξει στην Ευρώπη. Για δε τους ντόπιους, ούτε να το συζητάμε.

Επομένως, πώς θα κόψει κάποιους, θα ανεβάσει άλλους από τη Β’ ή θα επαναφέρει κάποιους κομμένους; Αφού δεν τους ξέρει… Μέχρι να καταφέρει να κατανοήσει το όνομα Κορδολαίμης (ικανότατος διαιτητής που πλήρωσε τα εκλογικά της ΕΠΟ και αντί για τη Σούπερ Λιγκ βρέθηκε εκτός πινάκων) θα δέσει κόμπο τη γλώσσα του.

Κι αν πει να στηριχθεί στις βαθμολογίες, εκεί θα γίνει της τρελής το πανηγύρι. Διότι, πώς π.χ. πετάς έξω τον Λαμπρόπουλο, που πέρυσι ήταν στους καλύτερους της σεζόν με βάση τους παρατηρητές;  

Να υπενθυμίσουμε, δε, πως όταν ανέλαβε αρχιδιαιτητής ο Χιού Ντάλας, το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να μην αλλάξουν για ένα χρόνο οι πίνακες σε καμία κατηγορία, έως ότου δει όλους τους διαιτητές και διαμορφώσει προσωπική άποψη γι’ αυτούς. Ασχετα αν μετά από λίγο καιρό παραιτήθηκε από τους ορισμούς και ζήτησε να μείνει μόνο στην εκπαίδευση, διότι όπως είπε δεν είχε καλή εικόνα!

Επομένως, είτε θα έλθει ξένος, δεν θα αλλάξει τίποτα και θα… πάρει φωτιά το Κορδελιό, είτε θα κάνει σαρωτικές αλλαγές, αλλά θα είναι ηλίου φαεινότερο πως είναι γλάστρα και άλλοι κάνουν κουμάντο…

Στην ανακοίνωση που έβγαλε η Επιτροπή Εξομάλυνσης τονίζεται πως οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια στο μέλλον, όπως η επίθεση στον Τσαχειλίδη, θα οδηγήσει σε Grexit.

Λογικό, θα πει κανείς, αφού η FIFA και η UEFA έχουν βαρεθεί να ασχολούνται μαζί μας κάθε λίγο και λιγάκι. Εχω, όμως, και μια απορία… Γιατί δεν έκαναν το ίδιο και στην Κύπρο, όπου γάζωσαν με Καλάσνικοφ σπίτι, ανατίναξαν αμάξι, έκαψαν αυτοκίνητο, πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς μπροστά σε πόρτα διαιτητών και τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε ρέφερι, σύμφωνα με καταγγελίες, δίνουν και παίρνουν;

Πολλά από αυτά, μάλιστα, συνέβησαν την τετραετία που αφεντικό της κυπριακής διαιτησίας ήταν ο Ολλανδός Ρέικβαρτ, που ακούγεται έντονα ως βασικός υποψήφιος για αρχιδιαιτητής, εφόσον τελικά αποφασιστεί η έλευση ξένου.

Μάλιστα, τότε ο Λεόντιος Τράττος διεθνής διαιτητής είχε δηλώσει ότι: «Δεν τους κάνει ο κ. Ρέικβαρτ τους ορισμούς. Κάποιοι τον χρησιμοποιούν, όπως χρησιμοποιούσαν τους προκατόχους του. Χρησιμοποιούν διαιτητές για να εξασφαλίζουν καίρια πόστα στην ομοσπονδία». 

Γιατί, όμως, αυτή η διαφορά στάσης; Εδώ ισχύει η φράση «βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας». Διότι στην Κύπρο ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης από το 2001 και για 7 θητείες εκλέγεται χωρίς αντίπαλο και με ποσοστά Βορείου Κορέας. Κανείς δεν έχει τολμήσει να τον αγγίξει, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που όταν έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ ακούμε συνέχεια για «βαλιτσάκια», «δολάρια» και «ευρώ που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά».

 

Και έχουμε φτάσει στο σημείο, ο έχων πλάτες στη FIFA πρόεδρος της ΚΟΠ να μας λοιδορεί ρωτώντας μέσω Facebook: «Το μωράκι μου με ρωτάει: «Είναι ασφαλές να έλθω στην Ελλάδα; Αύριο, πάντως, θα πάμε μαζί για μπάνιο».». Κοινώς, γελάνε μαζί μας και τα… μωράκια της Κύπρου. 

ΠΗΓΗ www.Filathlos.gr

ΣΗΜ ΣΥΝΤΑΚΗΣ Ο ΡΕΙΚΒΑΡΤ φαινονταν επικεφαλης αλλα το κουμαντο ηταν ο Ουλιμπεργκ που ηταν υπευθυνος εκπαιδευσης και σημερα ειναι μαζι με τον Νταλλας ειναι  αυτοι που οριζουν τους παρατηρητες στα κυπελλα Ευρωπης  αφου μελη της επιτροπης διαιτησιας τηε ΟΥΕΦΑ