Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο Νίκολα Ριτσόλι θα είναι ο διαιτητής του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ μεταξύ Γερμανίας και Αργντινής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Ο 42χρονος Ιταλός θεωρείται από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο και ήταν μεταξύ αυτών που έπαιζαν δυνατά από την αρχή της διοργάνωσης για να σφυρίξουν στον τελικό.

Είναι το τρίτο ματς της Αργεντινής όπου ορίζεται ο Ριτσόλι σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είχαν προηγηθεί αυτά με τη Νιγηρία (3-2), στους ομίλους και το Βέλγιο στα προημιτελικά (1-0). Επίσης ο Ιταλός ρέφερι είχε διευθύνει και το ντέρμπι Ισπανίας-Ολλανδίας, που έληξε με θρίαμβο των οράνιε 5-1.

Ετσι ο αρχιτέκτονας από την Μόντενα γίνεται ο τρίτος Ιταλός που σφυρίζει σε τελικό Μουντιάλ μετά τον Γκονέλα το 1978, όταν η Αργεντινή κέρδισε 3-1 στην παράταση την Ολλανδία και τον Κολίνα το 2002, στην επικράτηση της Βραζιλίας με 2-0 επί της Γερμανίας.

Βοηθοί του Ριτσόλι θα είναι οι συμπατριώτες του Φαβεράνι και Στεφάνι και 4ος ο Κάρλος Βέρα από το Εκουαδόρ, διαιτητής στο αλησμόνητο ματς της Εθνικής μας με την Ακτή, όπου είχαμε επικρατήσει 2-1 με το πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο 93'.