Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Την απομάκρυνση όλων των μελών της ΚΕΔ και του Κύρου Βασάρα, ζήτησε από τον Γιώργο Γκιρτζίκη ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:30 η συνάντηση του Χρήστου Παναγόπουλου με τον Γιώργο Γκιρτζίκη, που διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. 

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετέφερε στον πρόεδρο της ΕΠΟ την πρόταση των «πράσινων» για τη διαιτησία, προκειμένου το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς παρατράγουδα.
 

Το «τριφύλλι», λοιπόν, ζητά την απομάκρυνση όλων των μελών της ΚΕΔ (Σωμαρακάκη και λοιπών), με κύρια αυτή του Κύρου Βασάρα αλλά και της συζύγου του Ντέπυς Κοξένογλου.
 

Από ‘κει και πέρα, το «πράσινο» στρατόπεδο πρότεινε και εκείνο από την πλευρά του τον Γιώργο Μπίκα ως νέο αρχιδιαιτητή, τον οποίο θα μπορούσαν να πλαισιώσουν οι κ.κ. Παπαδάκος, Τεροβίτσας, Καλύβας, Σταθόπουλος ή να επιλεγούν κάποιοι από αυτούς.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Μπίκας αποτελεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τις 16 ομάδες της Super League, κάτι που διαπιστώθηκε στις επαφές που είχαν-εκπροσωπώντας την ομάδα των «12»-οι Γιώργος Σπανός και Χρήστος Πανόπουλος και με τους τέσσερις «μεγάλους».
 


Ο Χρήστος Παναγόπουλος ζήτησε από τον Γκιρτζίκη να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές διότι εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η αντιπολίτευση να θριαμβεύσει στις εκλογές της ΕΠΟ έτσι δεν υπάρχει λόγος να καθυστερούν οι εξελίξεις που θα υπάρξουν από τον Οκτώβριο και μετά.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γκιρτζίκης φέρεται να δεσμεύθηκε να στηρίξει τις προτάσεις όταν αυτές θα έρθουν συνολικά από τη Λίγκα για να πάμε σε ομαλή κατάσταση στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος.
 

Στον Παναθηναϊκό αντιλαμβάνονται ότι με την υπάρχουσα κατάσταση στην ΕΠΟ θα πάμε μέχρι και τον Οκτώβριο, έτσι κάνουν ότι μπορούν για να υπάρξει μία λύση κοινά αποδεκτή από όλους. Γι αυτό και ανάμεσα στα πρόσωπα που πρότειναν υπάρχουν άνθρωποι της αποδοχής τους Ολυμπιακού αλλά και των υπολοίπων ομάδων.
 

Έτσι θεωρούν ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές που είναι απαραίτητες για να μπορέσει να γίνει ομαλά η έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Κάτι που τις τωρινές συνθήκες μοιάζει αδύνατο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ SPOR-FM

Όσα δήλωσε ο Χρήστος Παναγόπουλος στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»: 

Για το λόγο της συνάντησης: «Ο Παναθηναϊκός δεν νομιμοποιεί τίποτα. Αυτός είναι ο πρόεδρος και δεν θέλει να παραιτηθεί γιατί θεωρεί ότι θα κάνει καλά. Νομιμοποίηση δεν υπάρχει όταν μιλάς και προσπαθείς να προασπίσεις αυτά που θέλεις, μιλήσαμε για ένα καυτό θέμα. Τοποθέτηση και αξιολόγηση διαιτητών, γιατί πλησιάζουν οι μέρες. Σε ένα μήνα θα έχουμε διαιτητές και αργότερα πρωτάθλημα. Θα έχουμε τα ίδια πρόσωπα και ανθρώπους; Με τις ίδιες καταστάσεις; Είναι προσωποποιημένο το 50-50 που υποστηρίζει διακαώς ο Παναθηναϊκός. Ο κύριος Γκιρτζίκης είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Μιλήσαμε παλιότερα με τον κύριο Σαρρή και άλλους. Εμείς είμαστε στην πλευρά της αντιπολίτευσης και κάνουμε τις δικές προσπάθειας για να μεταβληθεί το σύστημα μέσα από εκλογές. Θα πάμε σε σημαδεμένο πρωτάθλημα πάλι; Αυτό που μου είπε: την Πέμπτη το περνάω. Ο εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να τα περάσω μόνο μου. Μου είπε “Φερ’ τα και τα περνάω την Πέμπτη που έχω συμβούλιο. Συμφωνώ με την πρόταση, φέρτε τη και την περνάω”. Με τον Κύρο Βασάρα είχε μία ένσταση γιατί είναι στην επιμόρφωση. Έχει κύρος και επιρροή στα διαιτητικά. Και το δέχθηκε. Θέλουμε να καθαρίσουμε την κατάσταση. Τουλάχιστον στη διαιτησία. Να καθαρίσει από την καχυποψία. Να έχει σβήσει. Η διαιτησία είναι κεντρικό σημείο αυτή τη στιγμή και επικίνδυνο. Μπαρουταποθήκη. Του είπα ότι ως Παναθηναϊκός πρέπει να τα περάσω από τη λίγκα. Η πρόταση που κάνουμε αναβαθμίζει την πρόταση που είχε γίνει από τον κύριο Πανόπουλο και τον κύριο Σπανό. Να γίνει ένα μνημόνιο, το οποίο μέσα από πρόσωπα θα διαχειρίζεται. Δεν πιστεύω σε κανένα και τίποτα. Προτάσεις κάνουμε. Συμφωνήσαμε ότι δεν θα έχει χρησιμότητα ξένος αρχιδιαιτητής. Να δημιουργηθεί μία ομάδα και να επιλέγει και θα αξιολογεί διαιτητές για να άρει την καχυποψία”». 

Για το αν είναι αισιόδοξος πως θα περάσει η πρόταση του Παναθηναϊκού από την ΕΠΟ: «Είναι θέμα του κυρίου Γκιρτζίκη, ενώ δικό μας είναι αν η πρόταση θα περάσει από τη λίγκα. Μην μπλέκουμε τις εκλογές με το άμεσο και καυτό θέμα της ΚΕΔ. Του είπα: “στις εκλογές θα χάσεις και στηρίζουμε αυτούς που θα σε ρίξουν”. Νομίζω ότι τον ενδιαφέρει να έλυνε το θέμα της ΚΕΔ και της διαιτησίας. Είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με διάλογο και προτάσεις θα λυθεί αυτό. Ως Παναθηναϊκός πήγαμε με συγκεκριμένο θέμα και πρόταση. ΚΕΔ, ορισμοί διαιτητών και νέο πρωτάθλημα». 

Για το αν είχε γνωστοποιήσει στη συμμαχία τη συνάντηση: «Είχα πει ότι θα συναντήσω τον Γκιρτζίκη. Όπως συνάντησα τον κύριο Καραμελίδη. Δουλειά μας είναι να βρίσκουμε λύσεις». 

Για τη συνάντηση με τον Γιώργο Σαρρή: «Είχα πάει Χίο για να ακούσω προβλήματα και προτάσεις από ανθρώπου της περιοχής και εκεί είδα και τον κύριο Σαρρή. Το γνωρίζουν ότι κατηγορούνται για κάτι και εμείς είμαστε απέναντι». 

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Θα είναι κοντά το σκορ. Θα είναι ντέρμπι. Αν θυμάμαι καλά, η διοίκηση Πιλάβιου έπεσε για 9 ψήφους διαφορά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως η ΚΕΔ δεν θα αλλάξει. Βάλαμε θέματα διαφθοράς, δεοντολογίας, τέθηκαν πολλά θέματα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Για τα άλλα ρωτήστε τον κύριο Γκιρτζίκη». 

Για το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός αν δεν περάσει: «Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κάνει όσες κινήσεις γίνονται να μεταβληθεί η διαιτησία. Όσο πιο κοντά στο 50-50. Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες. Δεν σταματάμε. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να δουλέψεις προς την κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Άρα, κάνεις διάλογο. Είναι εγκαλούμενοι από τη δικαιοσύνη, αλλά αυτοί είναι τώρα εκεί». 

Για το αν κόστισε στον Παναθηναϊκό η διαιτησία φέτος: «Η διαιτησία ήταν καταστροφική και μας οδήγησε σε πολλές ζημιές. Ποδοσφαιρικά και αγωνιστικά. Η ομάδα έπαθε καθίζηση, από την πλευρά της διαιτησίας αναφέρομαι. Και φυσικά οικονομική από τις ποινές. Χάσαμε εκατομμύρια. Και στα πλέι οφ και στη κανονική διάρκεια. Με προβληματίζει όλη η περσινή χρονιά, όχι μόνο τα πλέι οφ ή κανονική διάρκεια». 

Για το πώς του φάνηκε το «ναι σε όλα» από τον κύριο Γκιρτζίκη: «Δεν ήμουν μόνος μου στη συνάντηση. Ήταν και ο κύριος Κωνσταντίνου που είναι πιο έμπειρος από εμένα και του έκανε εντύπωση που ήταν θετικός σε όλα ο κύριος Γκιρτζίκης». 

Για το αν θα μπορούσε να συμφωνήσει ο Ολυμπιακός την πρόταση του «τριφυλλιού»: «Θα φανεί από το συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης του που είναι ο πυρήνας των προβλημάτων εδώ και χρόνια». 

 

ΠΗΓΗ www.spor-fm .gr