Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Απολύτως τίποτα δεν μπορεί να κάνει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Δωδεκανήσων  για την ένσταση της Δόξας Καρδάμαινας, η οποία καταγγέλλει αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα της με τον Ξάνθο στην Πάτμο(ομιλος νησων Β κατηγορίας)  και ουσιαστικά ζητάει την επανάληψή του. 

Ακόμα κι αν οι Κώοι έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους, ακόμα κι αν το μοναδικό γκολ που έκρινε την συνάντηση μπήκε από το πόδι…αναπληρωματικού που έκανε την προθέρμανσή του πίσω από την εστία τους, οι ισχύοντες κανονισμοί δένουν τα χέρια της επιτροπής, που δεν έχει άλλη επιλογή από το να απορρίψει την ένσταση, καταρχήν για τυπικούς λόγους. 

Το άρθρο 23 του ΚΑΠ δεν προβλέπει πουθενά την υποβολή ένστασης για αλλοίωση αποτελέσματος, ενώ δεν μπορεί να γίνει ούτε η χρήση του βίντεο, το οποίο λαμβάνεται υπόψη μόνο σε δύο περιπτώσεις. Καταρχήν, όταν ένας ποδοσφαιριστής υποπέσει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού σε πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο διαλάθει της προσοχής του διαιτητή και κατά δεύτερο λόγο, όταν τιμωρηθεί για ένα πειθαρχικό παράπτωμα άλλος ποδοσφαιριστής από αυτόν που το διέπραξε. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι της ΕΠΣΔ ζήτησαν και την άποψη της ΕΠΟ, η οποία ήταν κατηγορηματική. Η ένσταση της Δόξας Κ. δεν μπορεί να έχει τύχη. Μάλιστα, ως παράδειγμα αναφέρθηκε το περιστατικό που είχε συμβεί τον περασμένο μήνα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος της Γερμανίας ανάμεσα στην Χόφενχαϊμ και την Λεβερκούζεν. 

Ήταν τότε που σε μία επίθεση των φιλοξενούμενων και μετά από σουτ του Στέφαν Κίσλινγκ η μπάλα είχε περάσει μέσα από τρύπα από την εξωτερική πλευρά των διχτύων, με το γκολ να κατακυρώνεται και να δημιουργείται σάλος. Παρότι η Χόφενχαϊμ είχε ζητήσει την επανάληψη του αγώνα, η γερμανική Π.Ο. κατακύρωσε το αποτέλεσμα (η Λεβερκούζεν πήρε τη νίκη με 1-2), επικαλούμενη τους κανονισμούς.

ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΣ

Ξεκάθαρα είναι αλλοίωση αποτελέσματος στο παιχνίδι του Ξάνθου με την Δόξα Κ. για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας του ομίλου Νήσων, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του αρχιδιαιτητή Βασίλη Τσαγγάρη. 

Όπως εξήγησε στην «Α.Ρ.», η συζήτηση δεν θα έπρεπε καν να εστιάζεται στο αν ο αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής του Ξάνθου, ο οποίος έκανε προθέρμανση πίσω από την εστία της Δόξας Κ., άγγιξε ή δεν άγγιξε την μπάλα «σκοράροντας» το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Ο κανονισμός είναι σαφής και προβλέπει ρητά πως σε περίπτωση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο έστω και για ένα…χιλιοστό ποδοσφαιριστή που δεν έχει το δικαίωμα, το ματς διακόπτεται, ο παραβάτης βλέπει την κίτρινη κάρτα του διαιτητή και ταυτόχρονα καταλογίζεται έμμεσο υπέρ της αντίπαλης ομάδας. 

Ως εκ τούτου, στο περιβόητο παιχνίδι Ξάνθος-Δόξα Κ., από την στιγμή που ο αναπληρωματικός της ομάδας της Πάτμου έκανε κίνηση προς την μπάλα συμμετέχοντας στο παιχνίδι, αυτό έπρεπε να διακοπεί επί τόπου, το γκολ που επιτεύχθηκε να μην μετρήσει και ο διαιτητής να τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή με κίτρινη κάρτα περνώντας την κατοχή της μπάλας στην Δόξα Κ. 

Επιπλέον, κακώς οι αναπληρωματικοί του Ξάνθου έκαναν προθέρμανση πίσω από την εστία της Δόξας Κ. και όχι στον χώρο πίσω από αυτή της ομάδας τους. 
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λευτέρης Βουλγαράκης από την Λέρο και αρμόδιος βοηθός ο συντοπίτης του Δημήτρης Μαντζαρτζής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι άνθρωποι της διαιτησίας δεν πιστεύουν πως «έκλεισαν» τα μάτια εσκεμμένα. Εκτιμούν πως τα έκαναν «μούσκεμα» λόγω της απειρίας τους, αν και αυτό δεν σημαίνει πως θα γλιτώσουν την τιμωρία.Αλλωστε ηδη τεθηκαν σε διαθεσιμότητα .

Σ.ΣΥΝΤ.SITE

Aυτα συμβαινουν γιατι είναι αδυνατο να πηγαινουν διαιτητες από την Ροδο αφου δεν υπάρχουν συχνα δρομολόγια με τα καράβια ,οι αποστασεις είναι μεγάλες ,οι ομάδες δεν μπορουν να πληρωσουν εξοδα μετακινησης και ετσι πανε διαιτητες από την Πάτμο και τη Λερο .Κατι αναλογο συμβαινει και στις Κυκλάδες οπου σχεδον στα περισσόρα νησια υπάρχουν ντοπιοι διαιτητες και ετσι διεξαγονται τα παιγνιδια της ΕΠΣ Αυτή είναι η αλήθεια αφου υπάρχει τεράστιο οικονομικο προβλημα και οι ομάδες εχουν σηκωσει τα χερια ψηλά.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ.

Πάντωε η ομαδα του Α.Σ Ξάνθου ο ΠΑΤΜΙΟΣ με ανακοινωση της παραδέχεται πως το τέρμα (1-0) το σημειωσε ο αναπληρωματικος παικτης και τονίζειι Α) ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ το γκολ με βαση τον κανονισμο ( επιτευξη τερματος ενώ βρισκεται προσθετο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο0 Β)Η κατακυρωση οφειλεται όπως ολοι ειδαν σε ανθρώπινο λάθος( θα μας επιτρέψετε χωρις εισαγωγικά) του διαιτητή ,Στα πλαίσια διεξαγωγής ενός ποδοσφαιρικου αγωνα ειμααστε υποχρεωμενοι να υπακούμε στις αποφάσεις των  διαιτητών .

Τελειώνοντας η διοίκηση του Ξανθου τονίζει « θα συνεχίσουμε να μυούμε νεους στον αθλητισμο εστω και αν αδικούνται Η διάκριση δεν είναι αυτοσκοπος .Αλλα μετράει η συμμετοχή»

Πηγη www.rodiaki.gr