Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με την παρουσία πολλων ειδικών αλλα και ανθρώπων του ποδοσφαιρου κυρίως προπονητών  έγινε από την ΕΠΣΔωδεκανησων  η ημερίδα «στηρίζω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συμβάλλω στην ασφάλεια των ποδοσφαιριστών» που  προστίθεται στα συν της σημερινής διοίκησης, που στους λίγους μήνες διοίκησης της, έχει κάνει περισσότερα απ΄αυτά που έκανε η προηγούμενη αποτυχημενη  διοίκηση, με δυο θητείες .

 Η θεματολογία ήταν πλούσια και έγινε με επιστημονική προσέγγιση από τους ομιλητές σε θεωρία και πράξη. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΠΔ έκανε το καθήκον του και έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουν όλοι όσοι εμπλέκονται με τον χώρο πως προέχει η υγεία των παικτών και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα από το παιχνίδι. Οι άνθρωποι της ΕΠΣΔ έδειξαν πως έχουν την διάθεση να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο και πιστεύουμε πως δεν θα μείνουν μόνο στην σημερινή ουσιαστική εκδήλωση.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης άνοιξε την ημερίδα και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η ένωση για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών στους αγωνιστικούς χώρους. Ακολούθησαν οι ομιλίες του ειδικού καρδιολόγου Μπακίρη Παύλου, του χειρούργου ορθοπεδικού Νίκου Άντερσεν, του προέδρου της Υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΟ(μέλος ΟΥΕΦΑ) και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Οικονομίδη, του αντιπροέδρου της ΕΠΣΔ και φαρμακοποιού Γιώργου Παυλίδη, του αθλητιάτρου Όμηρου Εμμανουηλίδη , ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ρόδου με τον υπεύθυνο τους Τσιμπλέκα Χαράλαμπο έκαναν άψογη παρουσίαση πρώτων βοηθειών προς τους ποδοσφαιριστές εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων για κάθε συνάνθρωπο μας. Επίσης σε διπλανή αίθουσα του ΕΒΕΔ έγινε πρακτική παρουσίαση των πρώτων βοηθειών προς τους υποψήφιους προπονητές της σχολής UEFA C που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πόλη μας και συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτές τους Τέλη Μπατάκη, Στράτο Βουτσακέλη και Άγγελο Κυρανούδη.

Ξεχωριστη ενοτητα υπηρξε στην ημερίδα κσι για την   διαιτησια  οπου το θεμα ανεπτυξε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος  που τιμηθηκε με ειδικη πλακέττα από τον προεδρο της ΕΠΔ Π.Διακοφώτη Παρον και ο διεθνης ρέφερυ Τασος Σιδηρόπουλος όπως και αλλοι διαιτητές εν ενεργεια και μη μεταξυ των οποιων και ο παρατηρητής της σούπερ λίγκα και παρατηρητης Μιχάλης Καλαθενός.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΣΔ Μιχάλης Κόκκινος, Φιλήμονας Καλιβούρης, Μιχάλης Βεργωτής, ο εκπρόσωπος της 95 ΑΤΔΕ Αντ/ρχης Οικονόμου Θεοφάνης, οι ενωσιακοί προπονητές Θόδωρας Θεοδώρου, Γιάννης Σιφωνιός.