Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

• Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 Την έντονη (και απόλυτα δικαιολογημένη) διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι εν ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές της Κέρκυρας για τα κρούσματα βίας εναντίον διαιτητών, το διήμερο Κυριακή 11/1 και Δευτέρα 12/1, σε αγώνες των τοτικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, αρμοδιότητας της ΕΠΣκ.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα αφορούν επιθέσεις (είτε φιλάθλων, είτε ποδοσφαιριστών), με προπηλακισμούς, γροθιές, σπρωξίματα, ρίψεις αντικειμένων και ύβρεις, κατά του Περικλή Γιούργα (στο ΑΕ Λευκίμμης - ΟΦΑΜ, για την Α1' Κατηγορία), κατά του Βασίλη Βλάχου (στο Corfu FC - ΑΟΚ Φαίαξ Μαραθιά, για την Α' Κατηγορία) και κατά του Γιώργου Γκαμπέτα (στο ΟΦΑΜ - ΑΟ Κέρκυρα, για το Πρωτάθλημα Παλαιμάχων).

Μάλιστα, οι ρέφερι στη συγκέντρωσή τους το βράδυ της Δευτέρας (12/1) αποφάσισαν να απέχουν από την επόμενη αγωνιστική, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαιτητές έχουν τη στήριξη και συμπαράσταση της παραιτηθείσας Διοίκησης του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, ο οποίος εδώ και περίπου δύο μήνες παραμένει κλειστός και ανενεργός.

Η ανακοίνωση των διαιτητών έχει ως εξής:

 «Έχοντας υπόψη τα επανειλημμένα πρόσφατα επεισόδια βίας σε βάρος των διαιτητών κατά τη διάρκεια αγωνιστικών συναντήσεων των τοπικών πρωταθλημάτων ΕΠΣΚ, απερίφραστα καταδικάζουμε αυτά για οποιονδήποτε λόγο και αιτία και από οποιοδήποτε πρόσωπο λαμβάνουν χώρα.

Πέρα από τη νομική ποινική αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης, οι ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές του ΣΔΠΚ ομόφωνα αποφασίσαμε αρχικά να απέχουμε από την τρέχουσα αγωνιστική όλων των τοπικών πρωταθλημάτων ΕΠΣΚ.

Σκοπός της ανωτέρω απόφασής μας δεν είναι η τιμωρία των ομάδων αλλά η έκφραση διαμαρτυρίας μας απέναντι στα φαινόμενα βίας και κυρίως στην ανάδειξη του φαινομένου ώστε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αναλογιστούν τις πραγματικές αιτίες που συντηρούν και παράγουν αυτά τα φαινόμενα.

Με την εκδήλωση των επανειλημμένων φαινομένων βίας δεν πλήττεται μόνο ο έκαστος μεμονωμένος διαιτητής ή η διαιτησία γενικότερα αλλά πλήττεται η αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν την έντονη αμφισβήτηση, που αφήνουν υπόνοιες για την αμεροληψία και αξιοπιστία των διαιτητών, που σίγουρα δεν προέρχονται από το χώρο της διαιτησίας και να λάβουν όλα τα πρόσφορα μέτρα και αποφάσεις

Αν δεν εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν από τους αρμόδιους φορείς οι πραγματικές αιτίες που παράγουν τα φαινόμενα βίας η κατάσταση που θα ακολουθήσει με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε έκτροπα και επικίνδυνες καταστάσεις.


Κέρκυρα 12-01-2015
Οι εν ενεργεία διαιτητές
Οι μη εν ενεργεία διαιτητές».

 πηγη www.corfucorner.gr

Σ.ΣΥΝΤ Το βράδυ της Πέμπτης εγινε μια προσπαθεια απο την επιτροπη διαιτησιας της ενωσης Κερκυρας να βρεθει η χρυση τομη αλλα οι διαιτητες αρνηθηκαν να σφυρίξουν το ερχομενο Σαββατοκύριακο αφου δεν βρηκαν ανταπόκριση απο την Ενωση  να βγει δηλαδη και να καταδικάσει τις πράξεις βοας εναντιον τους 

Παντως λεγεται οτι η ΕΔ θα κανει ορισμους μονο που οι αξιολογημενοι που ειναι υποχρεωμενοι να πανε και να παιξουν ειναι ΟΚΤΩ τον αριθμο οποτε δεν αρκουν οταν στην Α κατηγορια μονο το πρόγραμμα  εχει 24 αγώνες