Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Επεισοδιακή αλλά κυρίως καταγγελτική ήταν η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας για την ανακήρυξη των υποψηφίων, για τις εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο και η οποία παράλληλα είχε και ένα χαρακτήρα ...συνέντευξης τύπου.

Ο νυν πρόεδρος κ. Παλάσκας κατήγγειλε ότι άτομα που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα από την έτερη παράταξη δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως ο κ. Μπίρδας του οποίου δεν έγινε ανακήρυξη της υποψηφιότητας γιατί είναι κάτοικος Αθηνών και η πλειοψηφία του Δ.Σ. έκρινε ότι αυτό παραβαίνει το καταστατικό ή ακόμα πως υποψήφιοι δεν υπάρχουν στα Μητρώα των ομάδων που υποτίθεται ότι είναι μέλη και αποκτούν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Σ’ αυτή την κατηγορία τοποθέτησε του κυρίους Πέτρο Γαλάνη και Βασίλη Φωτόπουλο, ενώ άφησε αιχμές και για τους κυρίους Μπούσδρα, Μπέτσιο καιΜπαρμπούτη. Και για τους πέντε προαναφερόμενους πάντως δεν υπήρξε αρνητική τοποθέτηση για την ανακήρυξή τους αλλά τονίστηκε ότι θα υπάρξει νομική συνέχεια.

Ακόμα ο κ. Παλάσκας αναφέρθηκε στην απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Νταουτά σχολιάζοντας αρνητικά το ότι δεν ενημερώθηκε γι αυτή αλλά την έμαθε μέσω του KarditsaLive.Net, μίλησε για παρεμβάσεις από την Αθήνα (χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά) και πιέσεις σε σωματεία και υποψηφίους, ενώ είχε λεκτικές κόντρες τόσο με τον κ. Νταουτά και τον κ.Κρανή όσο και με τον κ. Πάπαρη.

Οι δύο πρώτοι μάλιστα αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αντιδρώντας στα όσα λέχθηκαν. Όπως τόνισαν η διαδικασία δεν γίνεται σωστά καθώς εκείνη την ώρα θα έπρεπε να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων με τον πρόεδρο Μ. Παλάσκα να λέει ότι οι φάκελοι έχουν ελεγχθεί από την νομική υπηρεσία της Ένωσης.

Η συνεδρίαση, πάντως, ήταν γεμάτη ένταση και αντεγκλήσεις σε υψηλούς τόνους, γεγονός που δείχνει ότι τόσο η πορεία μέχρι το Σάββατο, όσο και η Γενική Συνέλευση με την ψηφοφορία δεν θα είναι οι πιο ήρεμες που μπορούν να υπάρξουν.

ΠΗΓΗ www.karditsalive.net

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Κ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές της 28ης Φεβρουαρίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Ένωσης πρόσφατα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Καρδίτσα του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, κ. Γκαγκάτση, και άλλων παραγόντων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου στις περιφέρειες Αθήνας και Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων και ο κύριος Μπίρδας, Νομικός Σύμβουλος της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψής τους μάλιστα, όλως μυστικοπαθώς, οργανώθηκε την 18η Φεβρουαρίου σε δημοφιλές ξενοδοχείο της Λάρισας, συνάντηση του κ. Γκαγκάτση, του κ. Κρανή, ο οποίος είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, γνωστού διαιτητή Θεσσαλονίκης στη «SUPERLEAGUE» και του κ. Μπίρδα  με τέσσερα (4) Σωματεία – μέλη της Ε.Π.Σ.Κ. Τούτη δε η μυστική συνάντηση περιήλθε εις γνώση μας κατόπιν καταγγελίας υπό μορφή παραπόνων εκ μέρους των συμμετεχόντων-προσκεκλημένων σωματείων, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους προφανής. Με τι αφορμή και υπό τι πρόσχημα οι συντονιστές της  προαναφερθείσας συνάντησης επιδιώκουν να αναμειχθούν στα διαδραματιζόμενα στο χώρο τoυ ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην πόλη της Καρδίτσας; Για ποιο λόγο εμπλέκεται ο κ. Μπίρδας και εν τέλει τι γνωρίζει από τοπικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην επαρχία;

Στο σημείο αυτό ιδιαίτερη σημασία έχει να αναφερθεί η θεματολογία της συγκεκριμένης συζήτησης, η οποία αφορούσε οικονομική ενίσχυση των σωματείων, χωρίς να καθίσταται σαφές πως θα πραγματοποιηθεί αυτή. Με άλλα λόγια οι προσκαλέσαντες σε συνάντηση τα Σωματεία-μέλη μας υποσχέθηκαν σε αυτά οικονομική στήριξη, χωρίς να διευκρινίσουν, ωστόσο, τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί αυτή, τα κριτήρια και τους όρους χρηματοδότησης και τον τρόπο καταβολής των κονδυλίων. Αρκέστηκαν απλώς σε γενικόλογα, ενδεικτικά της απουσίας πραγματικής βάσης των ισχυρισμών τους.

Μάλιστα συναφής προς τις παραπάνω ενέργειες είναι και η στάση των δύο Αντιδημάρχων, ήτοι του κ. Αντωνίου και του κ. Αραμπατζή, οι οποίοι απροκάλυπτα υπόσχονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δήθεν χρηματοδότηση σε Σωματεία της δύναμής μας, αν και κάτι τέτοιο εκφεύγει του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους. Άραγε ο Δήμαρχος, κ. Αλεξάκος, τελεί σε γνώση των ενεργειών των υφισταμένων του; O Αντιπεριφερειάρχης, κ. Τσιάκος γνωρίζει ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας έχουν μετατραπεί σε κέντρα προεκλογικού αγώνα από τον μετακλητό συνεργάτη αυτού, κ. Γαλάνη, ο οποίος με θράσος και ύφος εξουσίας απαιτεί από τα Σωματεία να παραδώσουν τα βιβλία και τις σφραγίδες τους ενόψει των εκλογών; Πόθεν πώς οι ως άνω κύριοι αναλαμβάνουν τέτοια πρωτοβουλία, ώστε να αναμειχθούν σε ένα χώρο για τον οποία δεν έχουν ουδεμία δικαιοδοσία;

Σε κάθε περίπτωση εξάλλου ο κ. Τσιάκος έχει υποχρέωση να ενημερώσει δημόσια το φίλαθλο κοινό Καρδίτσας και όλους τους πολίτες σχετικά με τη χρηματοδότηση του σεμιναρίου  διαιτησίας της «SUPERLEAGUE» που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Ιουλίου 2013 στο «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΝ GRANT» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, ήτοι πόσα ήταν τα χρήματα που σύμφωνα με τις εγγυήσεις του θα χορηγούνταν, πότε τελικά αυτά χορηγήθηκαν και υπό τι πρόσχημα.

Ενδεχομένως όλα αυτά να αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις που στοχεύουν να αποσπάσουν την ψήφο ορισμένων προέδρων, υποσχέσεις οι οποίες βέβαια, ακόμη και στην περίπτωση της εκλογής εκείνων που χάριν φιλίας ή συμφέροντος οι ως άνω κύριοι στηρίζουν, στερούνται πραγματικής βάσης. Ενδεχομένως πάλι να συνιστούν απόπειρες διάσπασης και καλλιέργειας κλίματος διχόνοιας και καχυποψίας με στόχο την ικανοποίηση ίδιων συμφερόντων. Αν παρόλα αυτά πράγματι όσοι τάζουν χρηματοδότηση έχουν πρόθεση να προσφέρουν χρηματική ενίσχυση σε Σωματεία, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες, τότε οφείλουν να διευκρινίσουν και να καταστήσουν σαφές το πλαίσιο εντός του οποίου αυτές θα γίνουν, τους όρους και τις προϋποθέσεις τους αλλιώς πιθανόν να πρέπει η Δικαιοσύνη να επιληφθεί τη διερεύνηση του θέματος.

    Καλούνται λοιπόν οι αρμόδιοι να απαντήσουν στα τιθέμενα ως άνω ερωτήματα, τα οποία έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία, πολλώ δε μάλλον σύγχυση και προβληματισμό τόσο στα Σωματεία όσο και στο φίλαθλο κοινό και δη σε  μία κρίσιμη προεκλογική περίοδο για το χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου.

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Π.Σ.Καρδίτσας