Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ολο και πιο κοντά στην ένταξή του στους ελίτ διαιτητές της Ευρώπης βρίσκεται ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Και μπορεί το καλοκαίρι να μη σημειώθηκαν αλλαγές στις κατηγορίες της UEFA, αλλά είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί τον Δεκέμβριο.

Ηδη από τους ελίτ διαιτητές ο Αγγλος Γουέμπ αποχώρησε, ενώ δεν αποκλείεται στο τέλος του χρόνου να τον ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι, που είναι στο όριο ηλικιακά ή έχουν μόνο έναν ακόμα χρόνο μπροστά τους.

Ηδη ο Ελληνας διαιτητής μαζί με άλλους έξι από την 1η κατηγορία παρακολουθούνται στενά επειδή είναι υποψήφιοι για προώθηση στο γκρουπ των ελίτ διαιτητών. Πρόκειται για τους:

Μπέμπεκ (Κροατία) με μέντορα τον Λαγιέκ (Γάλλος)

Χατεγκάν (Ρουμανία) με μέντορα τον Μέλο Περέιρα (Πορτογάλος)

Γιουγκ (Σλοβενία) με μέντορα τον Βεγκερέεφ (Ολλανδός)

Καράσεβ (Ρωσία) με μέντορα τον Μεχούτο Γκονζάλες (Ισπανός)

Μαρτσίνιακ (Πολωνία) με μέντορα τον Ντε Μπλέεκερε (Βέλγος)

ΤΑΣΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) με μέντορα τον Φρόιντφελντ (Σουηδός)

Τουρπέν (Γαλλία) με μέντορα τον Ροσέτι (Ιταλός).

Ο Σιδηρόπουλος, που αύριο σφυρίζει τον αγώνα Τορίνο-Σπλιτ για το Europa League, έχει εξαιρετικές παρουσίες στα παιχνίδια που έχει πάρει μέχρι τώρα στο εξωτερικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την ΟΥΕΦΑ του έχει σταλεί η στολή του Τσάμπιονς Λιγκ, δείγμα ότι υπολογίζεται για ματς των ομίλων.

Οπωσδήποτε σημαντικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του Χιού Ντάλας στην Ελλάδα, αφού ο Σκωτσέζος είναι σημαίνον στέλεχος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, και δεν είναι τυχαία η αναφορά του στην προσδοκία η χώρα μας να έχει διαιτητή στο EURO 2016 στη Γαλλία.

Αλλωστε, ο διεθνής ρέφερι έχει, πιάσει το νόημα και φροντίζει να είναι πάντα σε άψογη κατάσταση. Αυτό φάνηκε και στα πρόσφατα τεστ του ΟΑΚΑ, που τα έβγαλε για πλάκα, καίτοι λίγες ημέρες πριν είχε περάσει γιο-γιο στην ΟΥΕΦΑ.