Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Του Παναγιώτη Κουτάκου,

Το γεγονός ότι σε μια αγωνιστική που έπεφταν κορμιά ουδείς έχει να ασχολείται με διαιτητικές αποφάσεις είναι κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο στη χώρα μας, αλλά και ευχάριστο ταυτόχρονα.

Μακάρι το ίδιο να συμβεί και στην τελευταία αγωνιστική και η διαιτησία να μην εμπλέκεται πουθενά σχετικά με το ποιος έπεσε, ποιος πήγε στο μπαράζ και ποιος σώθηκε.

Χθες λοιπόν, το ματς που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτό μεταξύ ΟΦΗ και Ξάνθης. Καταλογίστηκαν δύο πέναλτι, που και τα δύο είναι πεντακάθαρα. Τόσο ο Ζόρο ανατρέπει τον αντίπαλό του, όσο και ο Βάλλας βρίσκει την μπάλα με το χέρι, ενώ αυτό είναι στον... θεό.

Μετά, βέβαια, ο αρχηγός της Ξάνθης διαμαρτύρεται με απαράδεκτο τρόπο και άνετα ο Δασκαλόπουλος μπορεί να τον στείλει στα αποδυτήρια. Δεν τον έκανε για να μην δυναμιτίσει το κλίμα.

Στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας κέρδισε στο  94' 1-0 τον Εργοτέλη. Το γκολ είναι πεντακάθαρο και ο βοηθός Ποντίκης έχει πιάσει άψογα τη φάση.

Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα, αφού η μπάλα βρίσκει στον ώμο του παίκτη του Εργοτέλη, ενώ απόλυτα σωστή είναι η δεύτερη κίτρινη στον Μεχία, που πέφτει για να πάρει το πέναλτι.

Στον διαπληκτισμό του Φαρινόλα με τον Στοϊκοβιτς είναι στην κρίση του για το αν θα βγάλει κίτρινη ή κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Απόλλωνα, που σπρώχνει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Εβγαλε κίτρινη. Ο.κ.

Στη Βέροια υπάρχει λάθος υπόδειξη του Αραβίδη σε θέση οφσάιντ. Η ταχύτητα του παίκτη του Πανιωνίου ξεγελά τον βοηθό Μερκενίδη.

Απόλυτα σωστή η απόφαση για το πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου. Ο Βέρτζος σπρώχνει τον Καμπάνταη και ο Ιωαννίδης πάει στη βούλα.

Στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, το τρίτο γκολ των πρασίνων ξεκινά από εμφανή θέση οφσάιντ. Ο Μπεργκ είναι δύο σώματα μπροστά, δεν το υποδεικνύει ο βοηθός Σταθόπουλος και εν συνεχεία ο Σουηδός πασάρει στον Αμπέιντ που σκοράρει.

Στην Τούμπα ο Ατρόμητος ζητάει πέναλτι σε χέρι του Ινσαουράλδε. Πρόκειται για κλασική περίπτωση ακούσιου. Ο Αργεντίνος έχει γυρισμένη την πλάτη και η μπάλα κτυπάει στο χέρι του. Οπότε σωστά ο Μάνταλος δίνει συνέχεια στο ματς.

Στην Τρίπολη ο Καράσκο σπρώχνει αντίπαλό του που έχει προφανή ευκαιρία να σκοράρει. Επομένως σωστά ο Κουτσιαύτης δίνει το πέναλτι και αποβάλει τον παίκτη του Αστέρα.

Στα Γιάννενα, στο ΟΑΚΑ και στα Χανιά δεν υπάρχει οτιδήποτε διαιτητικό άξιο λόγου.

 Πηγή: Filathlos.gr