Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ενας 40χρονος Αμερικανός, ο Μαρκ Γκέιτζερ(ΦΩΤ0), από τα σπουδαία μαθηματικά μυαλά των ΗΠΑ θα διευθύνει την πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας κόντρα στην Κολομβία το προσεχές Σάββατο (19:00) στο Μπέλο Οριζόντε.

Οσο για τους βοηθούς του, θα είναι ο συμπατριώτης του Σον Μαρκ Χαρντ και ο Καναδός Τζόε Φλέτσερ, ενώ 4ος θα είναι ο Ιρανός Αλιρεζά Φαγκχάνι.

Ο Γκέιτζερ θα σφυρίξει για πρώτη φορά σε Mουντιάλ, ενώ οι μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος είναι το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου στο Λονδίνο το 2012, αλλά και στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων του 2013.

Το επαγγέλμα του είναι μαθηματικός και εργάζεται σε σχολείο του Νιού Τζέρσεί και το 2011 βραβεύτηκε στον Λευκό Οίκο από τον Ομπάμα, όντας μέσα στους 103 που πήραν το αμερικάνικο αριστείο στα Μαθηματικά και στις Φυσικές επιστήμες.

Σαν Ελληνες, πάντως, ελπίζουμε να μην μας φέρει την ίδια... κακή τύχη με τον συμπατριώτη του Αρτούρο Αντζελες, ο οποίος είχε σφυρίξει το παρθενικόμ παιχνίδι της Εθνικής σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1994, στην ήττα με 4-0 από την Αργεντινή.

Στα υπόλοιπα τρία ματς που θα γίνουν Σάββατο και ξημερώματα Κυριακής (για την Ελλάδα) ορίστηκαν οι εξής διαιτητές: Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα: Μπριχ, Μπορς, Λουπ (Γερμανία), Καρίγιο (Περού), Αγγλία-Ιταλία: Κάιπερς, Φαν Ρόεκελ, Ζέινστρα (Ολλανδία), Λόπεθ (Γουατεμάλα), Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία: Οζες, Αστρόζα, Ρομάν (Χιλή), Αλιούμ (Καμερούν).