img class="x16dsc37" style="border: 0px; vertical-align: top;" src="data:;base64," width="18" height="18" /> Όλες οι αντιδράσεις: 128128             Unmute Remaining Time -0:00   Fullscreen     "> img class="x16dsc37" style="border: 0px; vertical-align: top;" src="data:;base64," width="18" height="18" /> Όλες οι αντιδράσεις: 128128             Unmute Remaining Time -0:00   Fullscreen     "/>
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Στο 107ο λεπτό του Γερμανία-Ισπανία, οι Γερμανοί ζήτησαν πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κουκουρέγια. Όμως, τόσο ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ, όσο και ο VARίστας Στιούαρτ Άτγουελ συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει παράβαση.

 

Τι προβλέπει η οδηγία της UEFA

ΟΙ ΔΥΟ ΒΡΕΤΑΝΟΊ ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΟΔΗΓΊΑ ΤΗΣ UEFA, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΆΒΑΣΗ ΓΙΑ ΧΈΡΙ.

Συγκεκριμένα όταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι κοντά στο σώμα και είναι κάθετο προς το χορτάρι (δηλαδή το χέρι είναι προς τα κάτω σε ευθεία όπως του Κουκουρέγια), ή/και σε θέση πίσω από το σώμα, τότε δεν είναι πέναλτι. Αντίθετα το χέρι που δόθηκε στον Γιόακιμ Άντερσεν της Δανίας κόντρα στη Γερμανία, δόθηκε γιατί η θέση του θεωρήθηκε αφύσικη και δημιουργεί εμπόδιο.

Refereeing World  · 

Ακολουθήστε
4 ώρ.  · 
 
 
Ανασκόπηση VAR: Γιατί η Γερμανία δεν πήρε πέναλτι για το «χάντμπολ» του Cucurella
Την Παρασκευή η Ισπανία νίκησε 2-1 τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro 2024, αλλά θα έπρεπε οι φιλοξενούμενοι να έχουν πέναλτι στην παράταση;
Ο Τζαμάλ Μουσιάλα επιχείρησε ένα σουτ με γκολ έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε από το χέρι του Μαρκ Κουκουρέλα.
Πιθανή ποινή: Χάντμπολ από Cucurella
Τι συνέβη: Ο Μουσιάλα επιχείρησε ένα σουτ με γκολ στην παράταση στο 105ο λεπτό εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Cucurella. Οι παίκτες της Γερμανίας έκαναν έκκληση για πέναλτι για το χάντμπολ, αλλά ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ απομάκρυνε τις εφέσεις. Το VAR, Stuart Attwell, έλεγξε για πιθανή λάκτισμα.
Απόφαση VAR: Χωρίς ποινή.
VAR Review: Είχαμε δύο καταστάσεις σε διαδοχικά παιχνίδια με τη Γερμανία, και οι δύο είχαν VAR τον Attwell. Ο ένας είχε ως αποτέλεσμα πέναλτι, ο άλλος όχι. Λοιπόν ποια είναι η διαφορά και γιατί; Εκεί πρέπει να πάμε στο σύγχρονο παιχνίδι. Πότε η μπάλα χτυπάει το χέρι "χάντμπολ" και πότε όχι;
Ας καλύψουμε τον πρώτο στον γύρο των 16, όταν ο Δανός Joachim Andersen τιμωρήθηκε όταν η μπάλα άγγιξε το χέρι του από σταυρό του David Raum.
Η UEFA λέει ότι εάν το χέρι είναι σε υψωμένη θέση (ή οριζόντια) δημιουργώντας ένα φράγμα για να σταματήσει την μπάλα, αυτό δεν εξηγείται από τη θέση του σώματος, τότε ο διαιτητής ή/και το VAR θα πρέπει να συμβουλέψουν μια σέντρα. Εάν η UEFA δεν πίστευε ότι αυτή ήταν σωστή απόφαση, ο Attwell δεν θα ήταν στην καρέκλα βίντεο για τον προημιτελικό.
Λοιπόν τι γίνεται με την Cucurella;
Στην ενημέρωση πριν το τουρνουά, ο Ρομπέρτο Ροζέτι, επικεφαλής διαιτητών της UEFA, έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα ποινών χάντμπολ -- υπέρ και κατά. Ο Ροζέτι έδειξε ένα κλιπ της μπάλας να χτυπά το χέρι ενός αμυντικού από σουτ στο γκολ. Το χέρι ήταν σε κάθετη θέση, κοντά στο σώμα.
Ο Ροζέτι είπε: "Δεν είναι κάθε άγγιγμα χεριού, το χέρι είναι πέναλτι. Θέλουμε να σκεφτούμε την κίνηση των παικτών. Βιομηχανικές κινήσεις. Ξέρετε, αυτή είναι μια ξεκάθαρη κατάσταση. Αυτό δεν είναι ποτέ πέναλτι. "
Το παράδειγμα που δόθηκε ήταν πολύ κοντά στο περιστατικό Cucurella. Ενώ το χάντμπολ στις διοργανώσεις της UEFA παραμένει πιο αυστηρό, προσπάθησε να δώσει τουλάχιστον λίγο περισσότερο περιθώριο στους αμυντικούς ώστε να μην χρειάζεται να έχουν το χέρι τους πίσω από την πλάτη τους.
Λοιπόν η UEFA λέει ότι ένας αμυντικός σε όρθια θέση όταν η μπάλα χτυπά το χέρι του ή κοντά στο πλάι, σε θέση κάθετα, ή/και με το χέρι πίσω από τη γραμμή του σώματος, δεν πρέπει να τιμωρείται. Το ότι ο Cucurella έφερνε το χέρι του είναι ένας παράγοντας, καθώς αυτό θεωρείται ότι αφαιρεί ένα πιθανό εμπόδιο (αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι το κάνετε αυτό σε μια σκόπιμη δράση χάντμπολ. )
Ποιο είναι το πρόβλημα; Η μπάλα που χτυπάει το χέρι του Άντερσεν από αρκετά κοντινή απόσταση, με ελάχιστη επαφή, όταν σε κίνηση τρέξιμο, φαίνεται λιγότερο αποδεκτή από το να δίνει πέναλτι εναντίον του Cucurella επειδή σταμάτησε ένα σουτ στο γκολ.
Αλλά, είτε σας αρέσει είτε όχι, και στις δύο περιπτώσεις η απόφαση έχει ληφθεί όπως περιμένει η UEFA.
 
  · 
Εμφάνιση πρωτοτύπου
  · 
Βαθμολογήστε αυτή τη μετάφραση
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο
 

 

img class="x16dsc37" style="border: 0px; vertical-align: top;" src="data:;base64," width="18" height="18" />
img class="x16dsc37" style="border: 0px; vertical-align: top;" src="data:;base64," width="18" height="18" />
Όλες οι αντιδράσεις:
128128

 

 

 

 
 
 
Remaining Time -0:00