Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) έχει αποφασίσει την είσοδο της μπλε κάρτα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σημερα  Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου, Telegraph, η IFAB έχει αποφασίσει να “περάσει” το νέο κανονισμό από τη επόμενη σεζόν, δοκιμάζοντας την μπλε κάρτα σε πρώτη φάση σε αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών, αλλά με στόχο να αποτελέσει παγκόσμιο δεδομένο τα επόμενα χρόνια, στους αγώνες της FIFA και στη συνέχεια της UEFA.

Όσον αφορά την μπλε κάρτα στην πράξη, θα δίνεται σε δύο περιπτώσεις: “Σκόπιμο φάουλ που σταματάει υποσχόμενη επίθεση” και “Ασέβεια απέναντι στον διαιτητή”, με τον παίκτη που θα τη δέχεται να μένει εκτός αγωνιστικού χώρου για ένα διάστημα της τάξης των 10 λεπτών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μπλε κάρτα σίγουρα δεν θα χρησιμοποιηθεί στο Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία, αλλά ούτε και στα Champions/Europa/Conference League της επόμενης σεζόν. Θυμίζουμε, ότι πριν από έναν μήνα, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την ιδέα της μπλε κάρτας και δήλωσε «δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό πλέον».