Αξιολόγηση Χρήστη: 1 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στο πλευρό των Ελλήνων διαιτητών ο ΠΑΟΚ «στην ανυποχώρητη διεκδίκηση όρων ασφάλειας», ζητώντας από εκείνους να δώσουν στη φόρα όλα τα στοιχεία για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο!

Θέση για το επίμαχο θέμα που έχει προκύψει με τους Έλληνες διαιτητές, μετά την απόφασή τους να μην διαιτητεύσουν «σε κανένα αγώνα, ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League 1 και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν oμαλές για την σωματική ακεραιότητά τους, πήρε ο ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρει ο ΠΑΟΚ στην σχετική ανακοίνωση, η αντίδρασή τους αντιμετωπίζεται ως ένα θετικό βήμα, ωστόσο, θα πρέπει άπαντες να το αντιμετωπίσουν σοβαρά, καταθέτοντας όλα εκείνα τα στοιχεία για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σταθερά και συνειδητά αγωνίζεται για καθαρό και δίκαιο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως εκ τούτου οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση μας βρίσκει σύμφωνους.

Είναι γεγονός πως οι Έλληνες διαιτητές έχουν πολλάκις υποστεί ανεξιχνίαστες επιθέσεις, πιέσεις προσωπικές ή και οικογενειακές, προσπάθειες επηρεασμού τους με κάθε τρόπο.

Η σημερινή τους απόφαση για αποχή δεν λύνει το πρόβλημα και μεμονωμένα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως μια ήπια αντίδραση που σύντομα θα ξεχαστεί, όπως η αντίστοιχη μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του κ.Τζήλου. Ωστόσο αν οι διαιτητές επιθυμούν αυτό να είναι το πρώτο βήμα ώστε η Πολιτεία κυρίως αλλά και η ΕΠΟ να ασχοληθούν σοβαρότερα με τα θέματα ασφάλειάς τους, θα το αντιμετωπίσουμε ως ένα θετικό βήμα. Οφείλουν ωστόσο να δώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο, ειδάλλως θα πρόκειται για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία.

Τους καλούμε και τους συμπαραστεκόμαστε στην ανυποχώρητη διεκδίκηση όρων ασφάλειας από το Κράτος, που δεν νοείται να έχει αφήσει ανεξιχνίαστα εγκλήματα κατά προσώπων, ή να δείχνει ανοχή σε απειλές και πιέσεις απ´ όπου κι αν προέρχονται».

 

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Οι διαιτητές της Super League αποφάσισαν ομόφωνα να μη σφυρίξουν τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής, δηλώνοντας με επιστολή τους στην ΚΕΔ όλοι κώλυμα, μετά τις απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου κατά της ζωής του και των οικείων του.

Λίγη ώρα μετά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι χαιρετίζει την απόφασή τους και μάλιστα τους καλεί να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο για τα σχετικά γεγονότ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τα καθήκοντα τους την επόμενη αγωνιστική, μετά τις σοβαρότατες απειλές κατά της ζωής και της οικογένειας του, που δέχθηκε ο διαιτητής κ. Αναστάσιος Παπαπέτρου.

Προκειμένου, η απόφαση τους να αποτελέσει έναυσμα για ουσιαστική κάθαρση στο ποδόσφαιρο, καλούμε όλους τους διαιτητές που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα οιασδήποτε μορφής βία ή πίεση σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους απο οιαδήποτε ομάδα ή παράγοντα, να καταθέσουν άμεσα τα σχετικά γεγονότα στην έρευνα που διεξάγεται από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αν σιωπήσουν και μείνουν για άλλη μια φορά ατιμώρητοι οι δράστες των απειλών και της βίας εις βάρος τους, είναι απολύτως βέβαιο ότι τέτοια περιστατικά θα συνεχιστούν αμείωτα και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει όμηρο της ανομίας και της διαφθοράς».