Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ

 ΤΟΝ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΗΝ ΚΑ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

    Διανύουμε ήδη κατά τα τελευταία έτη περίοδο κρίσης, κρίση η οποία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και επιπλέον ηθική και κρίση αξιών και η οποία προσφάτως έγινε εντονότατα αισθητή και στον μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου.

    Το τελευταίο δεκαήμερο ενόψει των εκλογών της Ε.Π.Σ.Καρδίτσας που έχουν προγραμματισθεί για το ερχόμενο Σάββατο, το θράσος και η ασυδοσία ορισμένων παραγόντων δραστηριοποιούμενων στο χώρο του ποδοσφαίρου στην περιοχή των Αθηνών, έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα των Σωματείων. Αποκορύφωμα της προκλητικής στάσης τους αποτελούν οι υποσχέσεις τους, στο πλαίσιο συναντήσεων διαφθοράς σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας, για χορήγηση στα σωματεία δωρεάν «εισιτηρίων» και άλλων διευκολύνσεων υπό το πρόσχημα των ενισχύσεων, με αντάλλαγμα αν μη τι άλλο την ψήφο προς συγκεκριμένους χειραγωγούμενους υποψηφίους στις επερχόμενες εκλογές.

    Η διαφθορά άλλωστε έχει πλέον γίνει αντιληπτή και στους διαδρόμους των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, όπου οι ιθύνοντες προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους σωματείων υπέρ του υποψηφίου κ. Πέτρου Γαλάνη, μετακλητού Υπαλλήλου της Περιφέρειας, τάζουν χρήματα και άλλα οικονομικά ανταλλάγματα αμφίβολης νομιμότητας. Την ίδια στιγμή και μερικές μόνο μέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών, υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κ. Παλάσκα, αποφασίζουν ξαφνικά να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, επικαλούμενοι το «καλό του σωματείου» τους, ενώ άλλοι επιχειρούν παράτυπα και αντίθετα στους κανονισμούς, μέσω προπονητών, οι οποίοι είναι αναρμόδιοι, να αλλάξουν την ήδη κατατεθείσα από το σωματείο τους πληρεξουσιότητα προς άσκηση του δικαιώματος ψήφου, υφιστάμενοι εξωτερική πίεση προς τούτο.

    Όλα δε τα παραπάνω δεν αποτελούν αυθαίρετα συμπεράσματα και φήμες δίχως βάση. Αντιθέτως μάλιστα προέρχονται από καταγγελίες και αναφορές υπό μορφή παραπόνων από σωματεία-μέλη της Ένωσης τα οποία δυσανασχετούν από τις τηρούμενες πρακτικές και προπαγανδιστικές μεθόδους ορισμένων υποψηφίων και του κύκλου αυτών.

    Ερευνητέες κρίνονται λοιπόν οι ως άνω ενέργειες. Πως άνθρωποι προερχόμενοι από επαγγελματικούς κλάδους άσχετους με το χώρο του ποδοσφαίρου, πολλώ δε μάλλον του τοπικού ποδοσφαίρου, υπόσχονται χρήματα προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους; Από πού προέρχονται αυτά τα δήθεν κονδύλια; Tι όφελος προσπορίζονται και τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούν οι ίδιοι;

   Τόσο το φίλαθλο κοινό όσο και όλοι εμείς, οι οποίοι έχουμε επί χρόνια επιδείξει προσήλωση και σεβασμό στο τοπικό ποδόσφαιρο, απαιτούμε διαφάνεια, έρευνα και δικαιοσύνη.

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Π.Σ.Καρδίτσας.