Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς συμμετέχουν πολλά ιστορικά σωματεία που έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις

Φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς συμμετέχουν πολλά ιστορικά σωματεία που έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις

29 Σεπ. 2022

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ  Βαγγέλης Γερογιάννης

Οπου φύγει – φύγει οι διαιτητές από το ποδόσφαιρο. Και αυτοί που μένουν, το κάνουν με το ζόρι. Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στην Αχαΐα, καθώς από τους 10 που συμμετείχαν στην τελευταία σχολή διαιτησίας, συνεχίζουν μόλις οι τρεις!

Οσον αφορά τις αιτίες που αποχωρούν πρόωρα από τον χώρο της διαιτησίας, είναι πολύ συγκεκριμένες. Η πρώτη είναι ότι δεν υπάρχει εξέλιξη, καθώς οι ξένοι διαιτητές «σφυρίζουν» όλα τα ντέρμπι στην Ελλάδα, ενώ ο πίνακας της Super League 1 έχει γίνει ένα κλειστό κλαμπ.

Η δεύτερη είναι το οικονομικό. Οι απολαβές για κάθε διαιτητή στα παιδικά πρωταθλήματα είναι 9 ευρώ, στη Γ’ Κατηγορία 18, στη Β’ 21 και στην Α’ 25 ευρώ για τους βοηθούς.

Επίσης, παρότι το κόστος διαβίωσης έχει εκτιναχθεί σε όλους τους τομείς, οι διαιτητές εξακολουθούν να πληρώνονται με 0,30 ευρώ το χιλιόμετρο για τις αποστάσεις που κάνουν. Κάτι που ισχύει εδώ και χρόνια! Δηλαδή, όποιος βάζει το αυτοκίνητό του μπαίνει και μέσα.

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και σε λίγο δεν θα έχουμε διαιτητές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και στην Αχαΐα χάνουμε πολλούς διαιτητές. Ηδη, τέσσερα παιδιά μού είπαν ότι εγκαταλείπουν και επιστρέφουν ως ποδοσφαιριστές!

Στις μικρες κατηγορίες και στα παιδιά υπάρχει θέμα γιατί οι γονείς βρίζουν και δημιουργούν προβλήματα. Οι “μεγάλοι” βλέπουν μόνο τη Super League 1 και δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο», λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας, Αγγελος Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους καλούς και γνωστούς διαιτητές της ΕΠΣ Αχαΐας, ο Αλέξανδρος Φωκάς, είναι απογοητευμένος και σκέφτεται να τα παρατήσει. Από τη στιγμή που δεν πήρε προβιβασμό από τη Γ’ Εθνική στη Super League 2, τι άλλο να περιμένει; Οι περισσότεροι μένουν για έναν χρόνο και μετά τα παρατούν.

Και φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς συμμετέχουν πολλά ιστορικά σωματεία που έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις

 

ΠΗΓΗ www.pelop.gr

Διαιτητές ποδοσφαίρου: Ενα «είδος» προς εξαφάνιση!