Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία της Super League για τον ρόλο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήρθε σήμερα η ΑΕΚ. Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας, η Ενωση έθεσε θέμα για τις οικονομικές απολαβές του κ. Κλάτενμπεργκ, που είχε προσληφθεί από πέρυσι τον Αύγουστο. Η ΑΕΚ με ξεκάθαρο τρόπο απαίτησε να ενημερωθούν τα μέλη του συνεταιρισμού πόσα χρήματα έχει λάβει έως σήμερα ο κ. Κλάτενμπεργκ και ποιες είναι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει.

Παράληλα, η ΑΕΚ, απέστειλε από χθες στο προεδρείο της Λίγκας την ακόλουθη επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως είναι γνωστό στις 2.8.2022 ανακοινώσατε την πρόσληψη του κ. Κλάτενμπεργκ ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας.

Έκτοτε και παρά την παρέλευση σχεδόν ενός έτους, ουδεμία ενημέρωση έχει δοθεί στα μέλη του Συνεταιρισμού τόσο σχετικά με τους όρους της συναφθείσας σύμβασης (εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών, εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων και έλεγχος αυτών, οικονομικές απολαβές με πλήρη και σαφή αιτιολογία κλπ).

Παρακαλούμε για την παροχή επαρκών διευκρινίσεων σχετικά με τα ανωτέρω και τη χορήγηση

Α) αντιγράφου της συναφθείσας σύμβασης.

Β) αναλυτικής κατάστασης των παρασχεθεισών υπηρεσιών του κ. Κλάτενμπεργκ

Γ) αποδεικτικά στοιχεία των παρασχεθεισών υπηρεσιών.

Δ) οικονομικές απολαβές του κ. Κλάτενμπεργκ ανά μήνα από 2.8.2022 μέχρι και σήμερα».

 

Κατά τη συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση, ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ο κ. Κλάτενμπεργκ προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος και Εκπαιδευτής, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Λίγκας. Δεν ξέρω ποιον συμβουλεύει και σίγουρα δεν έχει εκπαιδεύσει κανέναν. Αυτό που συμβαίνει είναι εξωφρενικό και σκανδαλώδες. Αμείβεται επί έναν χρόνο χωρίς να κάνει τίποτα. Να μας πείτε πόσα έχει πάρει, αν είναι σε ισχύ η σύμβασή του, τι ακριβώς προβλέπει, ως τι αμείβεται, αν έχει επιπλέον παροχές όπως αυτοκίνητο, σπίτι κλπ. και ποιες υπηρεσίες έχει προσφέρει μέχρι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να έχει περάσει ένας χρόνος και να μην έχει έρθει σε γνώση των μελών καμία σχετική ενημέρωση, να μην έχουμε δει κανένα συμφωνητικό και να μην γνωρίζουμε πόσα έχει πάρει κάποιος που δεν κάνει τίποτα. Ως μέλη του Συνεταιρισμού πρέπει να γνωρίζουμε πού πάνε τα έσοδα του Συνεταιρισμού που προέρχονται από τις εισφορές των μελών και τις χορηγίες. Και για αυτά θα ζητήσουμε αναλυτική ενημέρωση».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της αντιπροέδρου της Λίγκας, κ. Κοξένογλου, ήταν ότι: «το αίτημά σας για τον κ. Κλάτενμπεργκ έχει προωθηθεί στην οικονομική υπηρεσία και θα σας απαντήσουμε». Ο Γιώργος Κοσμάς επέμεινε ρωτώντας: «Εσείς κυρία αναπληρώτρια δεν γνωρίζεται πόσα έχει εισπράξει ο κ. Κλάτενμπεργκ;». Και η Κάτια Κοξένογλου αποκρίθηκε: «Δεν γνωρίζω. Θα σας απαντήσει η οικονομική υπηρεσία»! Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ επέμεινε λέγοντας: «Εσείς είστε διοίκηση. Δεν γνωρίζετε τις συμβάσεις που υπογράφετε. Εγώ γνωρίζω τις συμβάσεις που υπογράφω».