Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου της Super League ο αρμόδιος ορισμών των διαιτητών και βοηθών Φραγκισκος Σωμαρακάκης παραδέχτηκε δημοσίως  ότι υπήρχαν προβληματικοί παρατηρητές και οι βαθμολογίες δεν ήταν σωστές.

Είπε λοιπόν: <<αναγκαστήκαμε να αποσύρουμε την διάταξη που υποβίβαζε τους δύο τελευταίους της κατηγορίας διότι όπως διαπιστώσαμε οι βαθμολογίες δεν ήταν σύμφωνες με τις αποδόσεις των διαιτητών και βοηθών και ενω υπηρχαν σημαντικα λαθη βλεπαμε οτι στις εκθεσεις αυτο δεν απεικονιζονταν  >>. Είπε επίσης ότι: <<παρακολουθώντας τηλεοπτικά τα παιχνίδια διαπιστώσαμε ότι οι κρίσεις και οι βαθμολογίες δεν ανταποκρινόταν στις αποφάσεις των διαιτητών>>.

Άρα διαιτητές που έκαναν λάθη βαθμολογήθηκαν με υψηλές βαθμολογίες και διαιτητές με σωστές αποφάσεις πήραν χαμηλές βαθμολογίες!!

Ο Σωμαρακάκης ουσιαστικά άδειασε την ανάπτυξη και την εκπαίδευση του ΒΑΣΑΡΑ καθώς διαπίστωσε ότι οι παρατηρητές ούτε καλά εκπαιδευμένοι ήταν ούτε ικανότητες είχαν.

Ουσιαστικά απεδείχθη ότι η περσινή εισήγηση ΒΑΣΑΡΑ  ήταν ακόμη ένα λάθος που παρέσυρε την ΕΠΟ  σε λανθασμένη διάταξη στον Κανονισμό και η οποία φέτος αναιρέθηκε με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ. Ο λόγος βέβαια που ο ΒΑΣΑΡΑΣ δεν έκανε κιχ για την αναίρεση της περσινής εισήγησής του είναι και το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά ο Λάκωνας Σελίμος τερμάτισε τελευταίος και καταϊδρωμένος.

Εδώ βέβαια έχουμε το οξύμωρο, όταν ο Σελίμος υποβιβάζεται ως τελευταίος ο ΒΑΣΑΡΑΣ να είναι λαλίστατος, ενώ όταν τερματίζει τελευταίος και αναιρείται από το ΔΣ της ΕΠΟ η περσινή εισήγηση του για υποβιβασμό των δύο τελευταίων να κάνει τον Κινέζο…

Και εδώ τίθεται και ένα άλλο μεγάλο θέμα το οποίο χρήζει και περαιτέρω διερεύνησης 

Με άλλη εισήγηση του ΒΑΣΑΡΑ το ΔΣ της ΕΠΟ πέρασε πέρσι στον Κανονισμό την παρακάτω διάταξη:

΄΄Σε περίπτωση που η αναγραφόμενη ανάλυση και εκτίμηση των φάσεων του αγώνα από τον παρατηρητή στην έκθεσή του, δεν ανταποκρίνεται στην σωστή βαθμολόγηση διαιτητών του αγώνα, τότε το αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ μετά την παραλαβή και μελέτη της έκθεσης, δικαιούται να επιστρέψει την έκθεση στον παρατηρητή του αγώνα για διορθώσεις, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα στον παρατηρητή την ανάγκη για την ακριβή τήρηση των οδηγιών βαθμολόγησης ή για την ακριβή αναγραφή των γεγονότων που περιγράφονται και ανταποκρίνονται στην συγκεκριμένη βαθμολόγηση.΄΄

Ο Σωμαρακάκης λοιπόν παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη διάταξη του Κανονισμού δεν εφαρμόστηκε καθώς ομολόγησε ότι η  αναγραφόμενη ανάλυση και εκτίμηση των φάσεων του αγώνα από τον παρατηρητή στην έκθεσή του,  δεν ανταποκρινόταν στη σωστή βαθμολόγηση των διαιτητών αλλά ούτε το αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ και ο εισηγητής της διάταξης ΒΑΣΑΡΑΣ φρόντισαν να εφαρμόσουν την ανωτέρω διάταξη!!!

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι το ΄΄αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ είναι, ή ο ίδιος ο ΣΩΜΑΡΑΚΑΚΗΣ (ως αρμόδιος ορισμού διαιτητών και βοηθών) της SL), ή ο ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ που ξαφνικά προέκυψε ως ΤΟΠ εκπαιδευτής (ως αρμόδιος ορισμού των παρατηρητών της SL). Κατά συνέπεια λοιπόν ο ΣΩΜΑΡΑΚΑΚΗΣ λέει ότι, οι ΒΑΣΑΡΑΣ, ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ και ΙΔΙΟΣ δεν εκπαίδευσαν σωστά τους παρατηρητές, δεν επέλεξαν τους ικανούς και δεν εφάρμοσαν τις διατάξεις του Κανονισμού που οι ίδιοι εισηγήθηκαν πέρυσι!!!!

Μήπως τελικά δεν ακούνε τι λένε οι άνθρωποι!!!

Βέβαια σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, που μάλλον είναι έγκυρες, οι ανωτέρω θυμήθηκαν να κάνουν χρήση της ανωτέρω διάταξης σε δύο μόνο διαιτητές, το Θανάση Γιάχο για μια περίπτωση όπου απέβαλε παίχτη της με δύο κίτρινες στο ματς ΑΕΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ αλλά κατά την  άποψή τους έπρεπε να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη και σε έναν αγώνα του Σταύρου Μάνταλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ όπου είχε υποδείξει πέναλτι και το ανακάλεσε μετά από υπόδειξη του βοηθού Καραγκιζόπουλου.

Σε καμία άλλη περίπτωση δεν έγινε κάτι ανάλογο παρά τη διαπίστωση που έκανε ο ΣΩΜΑΡΑΚΑΚΗΣ ότι οι παρατηρητές δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους!

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι εφάρμοσαν επιλεκτικά την διάταξη μόνο στους  Γιάχο και Μάνταλο και μάλλον για άλλους λόγους… ενώ σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο ΣΩΜΑΡΑΚΑΚΗΣ στο σεμινάριο δεν εφαρμόστηκε σε πολλές άλλες περιπτώσεις, άρα παρέμειναν βαθμολογίες που δεν ανταποκρίνονται στην απόδοση των διαιτητών.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το πρωτοφανές  όπου σε κάποιες περιπτώσεις οι παρατηρητές άλλα είπαν στους διαιτητές μετά τον αγώνα και άλλα εμφανίστηκαν στην έκθεση βγαίνει το συμπέρασμα του απόλυτου μπάχαλου και σε αυτό το θέμα όπως και σε όλα τα άλλα!

Έτσι λοιπόν εξηγείται πως ο φιλα προσκειμενος   Βοσκάκης παρά τα λάθη που έκανε σε αρκετά παιχνίδια φαίνεται να έχει βαθμολογηθεί με υψηλούς βαθμούς!παροτι ολα σχεδον τα ΜΜΕ αλλα και οι τηλεκριτικοι σημειωναν τα  σφάλματα του αλλο  οι παρατηρητες ...μαλλον θα ηταν  σ αλλο γηπεδο 

 

Από την άλλη, τι έχουν να πουν οι ΒΑΣΑΡΑΣ, ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ, ΣΩΜΑΡΑΚΑΚΗΣ (ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;) για τα πουλέν τους Γκρούτση, Κύρκο, Πάνου, Γαβριηλίδη, Λιόλιο, Ζωγράφο Καλαθενο  κλπ που πήραν τη μερίδα του λέοντος στους ορισμούς αλλά και σε διπλά ντέρμπι ακόμη;

Πως ξαφνικά όλοι αυτοί έγιναν κορυφαίοι παρατηρητές;

Δηλαδή τόσο ανίκανοι είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε σωστά τελικά;