Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αρκετά προβλήματα παρουσιάζουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας στους φακέλους που έχουν καταθέσει στην ΕΠΟ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της SportDay.
Τουλάχιστον οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας παρουσιάζουν προβλήματα στους φακέλους που έχουν καταθέσει στην ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις της επόμενης σεζόν. Κάποιες από αυτές μεγαλύτερο και κάποιες άλλες μικρότερο. 

Συγκεκριμένα, η SportDay αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται να έχει σοβαρό πρόβλημα, αφού η Ομοσπονδία τον έχει ειδοποιήσει πως θα πρέπει να εμφανίσει εγγυητική επιστολή ύψους 15 εκατ. ευρώ. 

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε ότι την περασμένη Πέμπτη έγινε συνάντηση στην ΕΠΟ μεταξύ Ομοσπονδίας (Γιώργου Σαρρή) και Παναθηναϊκού (Παναγόπουλου και Σωπήλη).
Οι εκπρόσωποι του «τριφυλλιού» φέρονται να ζήτησαν μια μορφή διευκόλυνσης από πλευράς Ομοσπονδίας σε θέματα διακανονισμών/χρεών προς ποδοσφαιριστές. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ομοσπονδία απάντησε αρνητικά στο αίτημα των «πρασίνων», αναφέροντας ότι όλα τα θέματα οφειλών προβλέπονται από τις διατάξεις του νέου συμφωνητικού ΠΣΑΠ-Σούπερ Λίγκας για τις δόσεις αποπληρωμής. 

Θέμα υπάρχει και στην ΑΕΚ, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας- καλείται να καταθέσει εγγυητική ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικό θέμα. Μοναδικό ζήτημα που χρειάζεται να αποσαφηνιστεί μέσα από τις συζητήσεις του με την Κυβέρνηση είναι το αν τελικά θα πρέπει να καλυφθούν μόνο οι γνωστές οφειλές στο Δημόσιο ή και οι προσαυξήσεις.

Εκείνο που ζητούν οι Θεσσαλονικείς ήταν να μην πληρώσεις προσαυξήσεις και θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να μην πάρει άδεια η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ από τη στιγμή που πλέον υπάρχει ο Ιβάν Σαββίδης στη διοίκηση του συλλόγου.

Όσον αφορά τον ορισμό της εγγυητικής επιστολής στο κομμάτι της αδειοδότησης, σημαίνει ότι απαιτούνται συγκεκριμένα χρήματα για να πείσει η καθεμία ΠΑΕ την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ότι είναι βιώσιμη εταιρεία για τη σεζόν που έρχεται.

Η SportDay γράφει πως το γεγονός ότι μπορεί να μην πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός και οποιοσδήποτε άλλος «μη Ευρωπαίος» (καθώς ο Παναθηναϊκός ρεαλιστικά πλέον ελπίζει μόνο σε μη αδειοδότηση του ΠΑΣ για να βγει Ευρώπη) δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξει του χρόνου στο πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει ούτε ότι θα έχει τόσο μεγάλο περιορισμό μεταγραφών όσο προβλεπόταν το περασμένο καλοκαίρι για όσους είχαν «κοπεί» από τις αδειοδοτήσεις.

Συγκεκριμένα, οι προβληματικές ομάδες θα μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση τεσσάρων παικτών άνω των 24 ετών, απεριόριστους κάτω των 24 ετών και να ανανεώσουν τα συμβόλαια 4 ακόμη.

Οι αποφάσεις για τις άδεις θα ανακοινωθούν μετά τα πλέι οφ, ύστερα από σχετική απόφαση της Σούπερ Λίγκας, για να μην «πληγεί» εμπορικά και όχι μόνο ο θεσμός των αγώνων κατάταξης

Πάντως, από τις ομάδες που πάνε για έξοδο στην Ευρώπη, μόνο ο ΠΑΣ φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες επί του παρόντος, χωρίς πάντως να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι τελεσίδικο αυτή τη στιγμή σε βάρος του. Είναι ένα θέμα ανοιχτό που, όπως και όλα τα άλλα, θα ξεκαθαρίσει μετά τα πλέι οφ. 
πηγη www.nova sport fm