Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η ετήσια γιορτή - κοπή πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΚΙΕΡΙΟΝ» βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι και γενικότερα άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και για να ανταλλάξουν ευχές αλλά και για να παρακολουθήσουν τις βραβεύσεις ομάδων που διακρίθηκαν και ανθρώπων που πρόσφεραν στο άθλημα.

Εκτός του κ. Γιώργου Γκιρτζίκη από πλευράς ΕΠΟ παρέστησαν ο αντιπρόεδρος κ. Μάνος Γαβριηλίδης και ο Δ/ντης, συντοπίτης μας, κ. Χρ. Υφαντής. Επίσης ήταν εκεί επτά πρόεδροι Ενώσεων και συγκεκριμένα ο κ. Αθ. Μπουτζιώλης των Τρικάλων, ο κ. Γιάν. Παπακωνσταντίνου της Εύβοιας, ο κ. Μιχ. Τζανόπουλος της Δυτικής Αττικής, ο κ. Τάκης Καρράς της Λακωνίας, ο κ. Τάκης Παπαχρήστος της Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Αθ. Τρομπούκης της Άρτας και ο κ. Κων/νος Βράκας της Ηπείρου, ενώ την ΕΠΣ Λάρισας εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Τέλης Γκούμας.

Ακόμα είχαμε την παρουσία πολλών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης. Ήταν εκεί ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κυρίαΚόκκαλη και κ. Νούσιος. Το επιμελητήριο εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος κ. Ντενίσης.

Δώρο μια διαιτησία

Οι πίτες που κόπηκαν ήταν τρεις και συγκεκριμένα της ΕΠΣΚ, της επιτροπής διαιτησίας και του συνδέσμου προπονητών. Ασχέτως πάντως που έπεσαν τα φλουριά όλα τα σωματεία ήταν κερδισμένα καθώς ο κ. Παλάσκας ανακοίνωσε πως η Ένωση θα καλύψει τα έξοδα μιας διαιτησίας για όλες τις ομάδες μέλη της.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκης:

Στους παρευρισκομένους απεύθυνα χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκης ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, μίλησε για δύσκολη στιγμή που έχει σαν αιτία τη βία αλλά ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους, για επικοινωνιακούς λόγους όπως είπε, προσπαθούν να πλήξουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Τόνισε ότι το αυτοδιοίκητο εξασφαλίζει την ‘υπαρξη μη εξαρτημένων διοικήσεων και υπογράμμισε ότι όρισμένοι ζητάνε να εφαρμόζονται όλα όσα λέει η UEFA, εκτός από τον τρόπο που εκλέγονται οι διοικήσεις.

Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν οι τέσσερις δήμαρχοι που προαναφέραμε, στιγματίζοντας όλοι τα φαινόμενα βίας και φυσικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Παλάσκας που αναφέρθηκε στο έργο της διοίκησης την χρονιά που πέρασε, ενώ άσκησε και κριτική στους εκλογικούς του αντιπάλους για τον τρόπο που κινήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μανώλης Παλάσκας μεταξύ άλλων τόνισε:

"Κατά τη διάρκεια της προηγουμένης θητείας μας και μέχρι σήμερα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να δικαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι κόποι του ποδοσφαιριστή αρχικά και περαιτέρω των παραγόντων των σωματείων, των προπονητών, των διαιτητών και φυσικά της τοπικής κοινωνίας. 

Yπό τη σκέψη αυτή έχουμε ήδη υλοποιήσει μια σειρά αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας του τοπικού ποδοσφαίρου δίνοντας έμφαση στα πρωταθλήματα υποδομής.

Σε ό,τι αφορά το χώρο της διαιτησίας στόχος και επιδίωξη μας υπήρξε πάντοτε ο εμπλουτισμός του ανθρωπίνου δυναμικού της παράλληλα με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Με ρίσκο να κατηγορηθώ και να γίνω δυσάρεστος, αδιαφορώντας για το όποιο προσωπικό κόστος, ανέλαβα εγώ ο ίδιος την προεδρία της Επιτροπής Διαιτησίας. Στο πλαίσιο των εν λόγω καθηκόντων μου προτεραιότητά μου είναι η καταπολέμηση του φαινομένου βίας στα γήπεδα, φαινόμενο το οποίο στο νομό μας χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης της Ένωσης κατά τα τελευταία έτη βρίσκεται σε ύφεση.

Στον απόηχο των εκλογών του Φεβρουαρίου ακόμη γίνεται λόγος για τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτές διεξήχθησαν. Έντονες αντιπαραθέσεις, αντιδικίες, «ύποπτες» υποψηφιότητες, μυστικές συναντήσεις και βόλτες μεγαλόσχημων παραγόντων του ποδοσφαίρου στην πόλη μας απασχολήσαν επανειλημμένα τον τοπικό τύπο, προκειμένου η τοπική κοινωνία και τα σωματεία-μέλη μας να λάβουν γνώση των περιστατικών και  να διαμορφώσουν την κρίση τους ανάλογα. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία που στήριξαν την παράταξή μας και στάθηκαν διπλά μας με την ψήφο τους.

Θέλω να σας μιλήσω μέσα από την καρδιά μου. Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο ήταν η επόμενη των εκλογών. Πηγαίνοντας στην Ένωση διάβασα τον τοπικό τύπο και είδα να γράφει ότι νίκησε η Καρδίτσα.

Όντως αυτή η νίκη ανήκει στην Καρδίτσα, σε όλους εκείνους που πίστεψαν στο δίκαιο και έντιμο αγώνα μας και στάθηκαν απέναντι στις πρακτικές μεθόδευσης και εντυπωσιασμού.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την εκτίμησή μου στις διοικήσεις των σωματείων, τον σύνδεσμο προπονητών και τους διαιτητές. Για όλους εμάς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί τη θεμέλια λίθο του ελληνικού ποδοσφαίρου πάνω στην οποία θα βασιστεί η ανάπλαση του ελληνικού ποδοσφαιρικού συστήματος".

 ρεπορταζ www.Karfitsalive.net