Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ήταν κάτι διαφορετικό και το είχαμε ανάγκη. Η Ημερίδα που διοργάνωσε η Ε.Π.Σ. Αχαΐας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:«Αθλητισμός και Υγεία – Διαφορετικές Μορφές και Προσεγγίσεις».

Πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων ‘’ Αγορά Αργύρη ‘’ (Αγ. Ανδρέου 14 και Αράτου). Και  Το θέμα της ημερίδας ήταν αρκετά σημαντικό και αφορούσε όλους όσους εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα.  Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο ιδιοκτήτης του ΣΠΟΡ FM Πάτρας, Σπύρος Μπουλής.

 Για την εκδήλωση έτρεξαν και βοήθησαν σημαντικά ο γ.γ. της ΕΠΣ, Θόδωρος Παπουτσάκης και ο Ενωσιακός προπονητής, Μάκης Παρασκευόπουλος.

 Στην ημερίδα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος για την Πνευματική υγεία στον αθλητισμό και στη ζωή. Επίσης, ο Θεόδωρος Μπαρής, Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Αναπληρωτής του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με θέμα την Εκπαιδευτική υγεία ενός μαθητή – ποδοσφαιριστή.

  Ακολούθησε η ομιλία του Δρ. Κωνσταντίνου Φουσέκη Pt, BSc, MSc, που είναι Καθηγητής Εφαρμογών Φυσικοθεραπείας ,ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας (Αίγιο). Η ομιλία του είχε θέμα τους τραυματισμούς και τις πρώτες βοήθειες.

  Επίσης, μίλησε ο Δημήτρης Καλύβας Μέλος της ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) με θέμα την ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ – Η βία στον αθλητισμό , μορφές και τρόποι αντιμετώπισή της και οι Κλινικοί Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, Μαρκέλλα Συμεοπούλου και Μέμα Λαμπροπούλου, με θέμα την διατροφή του αθλητή: Πρακτικές συμβουλές για καλύτερες επιδόσεις.

 Η συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήρθε από μακριά.... Η Κριστελ Βουρνά μέσω video μίλησε για την αθλητική υγεία και όχι μόνο... 

 Θα μπορούσαν πάντως να είχαν έρθει περισσότεροι παράγοντες και παίκτες του ποδοσφαίρου, γιατί τέτοιες εκδηλώσεις δεν γίνονται κάθε μέρα….H αίθουσα ωστόσο ήταν γεμάτη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

πηγη www.patragoal.gr