Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Mε την συμμετοχή πολλων ανθιρωπων του ποδοσφαίρου προπονητών ααλλα και διαιτητών εν ενεργεια και  μη εγινε  χθες το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Π.Ε. Πέλλας, η Ημερίδα Ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Πέλλας. Ομιλητές ήταν ο κ. Αντώνιος Γρηγοριάδης, ο κ. Νικόλαος Γκούρτσας και ο κ. Αθανάσιος Μπριάκος.

 Πριν τις ομιλίες απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης, ο δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας κ. Αντωνίου.

 Το λόγο πήρε πρώτος ο Αντώνιος Γρηγοριάδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής MScμε εξειδίκευση στην Εργοφυσιολογία & διατροφή του LudwigMaximiliansUniversitatMunchen. Ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Π.Ο, εργάστηκε στο τμήμα Εργοφυσιολογίας & Αθλητικής διατροφής της Μπάγερν Μονάχου και είναι συγγραφέας των βιβλίων: Οργάνωση Ακαδημιών υψηλού επιπέδου και Αλλαγή προπονητή στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Το θέμα της ομιλίας του κ. Γρηγοριάδη ήταν η Εργοφυσιολογία, η αξιολόγηση και προγραμματισμός στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Νικόλαος Γκούρτσας, απόφοιτος της σχολής Διασωστών-Πληρωμάτων ασθενοφόρων και καθηγητής Αγγλικών. Επίσης είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων, Επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ, του Κέντρου Εθνικών Ομάδων ΣΕΓΑΣ Βορείου Ελλάδας και του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. Ο κ. Γκούρτσας ανέλυσε τα θέματα της αντιμετώπισης τραυματισμών, καρδιακών επεισοδίων και πρώτες βοήθειες στον αγωνιστικό χώρο.

 Τελευταίος πήρε το λόγο ο Θανάσης Μπριάκος, Υπεύθυνος εκπαίδευσης, πρώην Διεθνής Διαιτητής και Εκπαιδευτής – Παρατηρητής FIFA. Ο κ. Μπριάκος αναφέρθηκε στη συμπεριφορά και τη διαχείριση ενός αγώνα από τους διαιτητές.