Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μετά την αξιολόγηση που έγινε από την ΟΥΕΦΑ πριν από λίγους μήνες σχετικά με την ελληνική διαιτησία, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επανήλθε στο θέμα.

Στα γραφεία της ΕΠΟ έφτασε έγγραφο από το διευθυντή διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ Τζιόρτζιο Μαρκέτι, ο οποίος ζητά βελτιώσεις σε θέματα οργάνωσης και εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο τομέα.

Για την ακρίβεια, στο έγγραφο που δημοσιοποίησε η ΕΠΟ ο Τζιόρτζιο Μαρκέτι κάνει λόγο για προτάσεις που ειχαμε προαναφέρει εδώ και ένα μηνα ,όπως την αποστολή τριετους προγράμματος,την λειτουργία περιφερειαρχών καθως και ενημέρωση για τον τροπο λειτουργίας της ΚΕΔ και των τοπικών επιτροπών διαιτησίας.

.Αναλυτικά η επιστολή του Μαρκέτι που είχε ως αποδέκτη τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου:

«Σε συνέχεια της επαναξιολόγησης θεμάτων σχετικά με τη Συνθήκη Διαιτησίας, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, η Επιτροπή Συνθήκης Διαιτησίας της UEFA, ύστερα από τη συνεδρίασή της στις 3 Δεκεμβρίου, αξιολόγησε θετικά τη δουλειά της Ομοσπονδίας σας αναφορικά με την οργάνωση και την εκπαίδευση στο κομμάτι της διαιτησίας.

Η ιδιότητα σας ως μέλος της Συνθήκης επιβεβαιώθηκε, παρόλα αυτά για να συνεχιστεί η επιτυχημένη οργάνωση της διαιτησίας στη χώρα σας, η Επιτροπή προτείνει τους ακόλουθους τομείς που επιδέχονται βελτίωση:

- Δημιουργία ενός οργανωτικού πίνακα-διαγράμματος με σαφείς καθορισμένες αρμοδιότητες για την ΚΕΔ και τις τοπικές Επιτροπές Διαιτησίας.

- Δημιουργία και αποστολή ενός γενικού-κατευθηντήριου σχεδίου (master plan) για την περίοδο 2014-2017 με σαφή καθορισμένα προγράμματα-σχέδια.

- Διαχωρισμός των ΕΠΣ σε μεγαλύτερες περιφέρειες για οργανωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

- Ο τρόπος πληρωμής των Διαιτητών 2ης κατηγορίας και των ταλέντων (το προτιμότερο έγκαιρη τραπεζική πληρωμή-μεταφορά).

- Η παροχή εξοπλισμού στους διαιτητές.

- Παροχή-αποστολή οικονομικού απολογισμού σύμφωνα με το παράρτημα C, τομέας Β της Συνθήκης Διαιτησίας της UEFA.

Το τμήμα Διαιτησίας της Ομοσπονδίας σας έχει περισσότερες πληροφορίες-λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς τους τομείς και σας παρακαλούμε να συζητήσετε μαζί τους καθώς αυτά τα σημεία θα ελεγχθούν από Ειδικό σε θέματα Συνθήκης Διαιτησίας της UEFA τους επόμενους μήνες.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομοσπονδία σας για τα συνεχή επιτεύγματα στην οργάνωση της διαιτησίας.»