Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

του Μανώλη Γαβαθιώτη, δημοσιογράφου

Εντυπωσιακή και ανεπανάληπτη συνέχεια δίνει η ΕΠΟ στην υπόθεση των «στημένων» πινάκων διαιτητών :

Ακόμα και την εισαγγελία εμπλέκει σε τηλεφωνική του συνομιλία αυτός πού έκανε την καταγγελία !

«Μου είπε να καταθέσω την καταγγελία μου κάποιος μέσα από την εισαγγελία»

εκμυστηρεύτηκε ο κ. Χρήστος Σάββας στον πρόεδρο της ΕΠΟ πού τώρα ζητάει την επίσημη απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας !
Στην αντεπίθεση αναγκάζουν την διοίκηση της ΕΠΟ οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης με τις καταγγελίες για τους πίνακες διαιτητών. Εξελίξεις πού, όπως κατ’ αποκλειστικότητα αποκάλυψε το parapolitika.gr, προκάλεσαν την κλήση τεσσάρων διοικητικών στελεχών και παραγόντων της ΕΠΟ σε «ανωμοτί κατάθεση», πού σημαίνει ότι είναι πλέον περισσότερο «ύποπτοι» για τη διάπραξη αδικήματος, παρά απλοί μάρτυρες.
Η αντεπίθεση της ΕΠΟ περιλαμβάνει ακόμα και επίσημο αίτημα απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικής επικοινωνίας. Μιας επικοινωνίας, το περιεχόμενο της οποίας μπορεί να ανατρέψει το υπάρχον σκηνικό και να δώσει στην υπόθεση άλλες, πολύ πιο σημαντικές προεκτάσεις.
Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην τηλεφωνική επικοινωνία πού είχαν, το πρωϊ της Δευτέρας, ο άνθρωπος από τις καταγγελίες του οποίου ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια, δηλαδή ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ και μέλος της ΚΕΔ ( Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ) κ. Χρήστος Σάββας με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Σαρρή. Το τηλεφώνημα έκανε ο κ. Σάββας στον κ. Σαρρή, παρουσία διοικητικών στελεχών της Ομοσπονδίας, οι οποίοι είχαν άμεση αντίληψη των λεχθέντων.
Κατά τη διάρκεια αυτού του τηλεφωνήματος, ο κ. Σάββας φέρεται να «ομολογεί» στον κ. Σαρρή ότι δεν είχε καμία πρόθεση να φτάσει αυτή η ιστορία εκεί πού έχει φτάσει και πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για την επίσημη κατάθεση της καταγγελίας του, αλλά κάποιος άλλος, ο οποίος τον έπεισε εκείνη την ημέρα να την καταθέσει.
Στην ερώτηση «ποιος ήταν αυτός πού τον πίεσε να καταθέσει την καταγγελία του», ο κ. Σάββας απάντησε με το αόριστο «κάποιος μέσα ( ή από … ) στην εισαγγελία»
Στις επίμονες ερωτήσεις πού ακολούθησαν, για περισσότερα στοιχεία αυτού του «μέσα στην εισαγγελία», ο κ. Σάββας δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Επαναλάμβανε ότι επρόκειτο για κάποιον «μέσα στην εισαγγελία».
Μετά απ’ αυτά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημο αίτημα προς την Εισαγγελία, για ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ της συγκεκριμένης κλήσεως. Να καταγραφεί δηλαδή από δημόσια υπηρεσία το κείμενο της συνομιλίας και να παραδοθεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα πρέπει εν συνεχεία να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα από τον ΙΔΙΟ, επαναλαμβάνω, τον αρχικά καταγγέλλοντα !
Αυτή, είναι η κίνηση στην οποία προτίθεται να προχωρήσει άμεσα ο κ. Σαρρής με τους συνεργάτες του, αλλά δεν είναι και η μοναδική. Όπως πληροφορηθήκαμε, με το απολογητικό υπόμνημα πού πρόκειται να στείλει στον κ. Κορέα, θα ζητάει την παράσταση όλων των εμπλεκομένων ενώπιόν του, αυτοπροσώπως, προκειμένου να δώσουν όλοι τις κατάλληλες εξηγήσεις.
Η συνέχεια όμως δεν θα έχει προηγούμενο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ οι άλλοι εμπλεκόμενοι, θα ζητήσουν την εξέταση μερικών … δεκάδων ανθρώπων του ποδοσφαίρου ! Δηλαδή, των προέδρων ΠΑΕ, των προέδρων ΕΠΣ σε όλη την Ελλάδα, των φορέων πού ασχολούνται με το ποδόσφαιρο κ.α. Ολοι οι πρόεδροι, όλων των ΠΑΕ, θα κληθούν να καταθέσουν αν θεωρούν στημένους τους πίνακες των διαιτητών του φετινού πρωταθλήματος. Το ίδιο θα συμβεί και με τους προέδρους όλων των ΕΠΣ ( πενήντα επτά στο σύνολό τους ) οι οποίοι θα κληθούν επίσης να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα ! Δηλαδή πράγματα πού πραγματικά δεν έχουν ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Φυσικά, με αυτή την κίνηση, οι «κατηγορούμενοι» άνθρωποι της ΕΠΟ είναι βέβαιοι ότι θα επιτύχουν τα εξής :
Πρώτον, ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να έχει τη συνέχεια πού … οραματίζονται κάποιοι, δηλαδή την παραπομπή σε δίκη και την δι’ αυτής πιθανή «αλλαγή διοικήσεως στην ΕΠΟ» !
Δεύτερον, την επανεπιβεβαίωση της στήριξης της διοίκησης Σαρρή από την εκλογική της βάση, δηλαδή, από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
Και τρίτον, την μερική, έστω, πλήν απαραίτητη σήμερα, αποκατάσταση του κύρους των οργάνων διαιτησίας της Ομοσπονδίας.
ΠΗΓΗ www.parapolitika.gr