Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 2ο σεμινάριο για διεθνείς βοηθούς διαιτητές που διοργανώνει η OYΕΦΑ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, από τις 17 έως τις 26 Μαΐου στην Αθήνα. 

Πρόκειται για το κορυφαίο ευρωπαϊκό σεμινάριο, σε ετήσια βάση, για θέματα εκπαίδευσης των πιο εξελίξιμων βοηθών διαιτητών και η ΕΠΟ συμμετέχει στη διοργάνωσή του παρέχοντας όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Στο σεμινάριο λαμβάνουν μέρος συνολικά 96 βοηθοί διαιτητές, χωρισμένοι σε τρία γκρουπ, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την UEFA βάσει των βαθμολογιών τους στα διεθνή ματς και της εξέλιξης που έχουν δείξει κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χώρα μας εκπροσωπούν οι Χρήστος Μπαλτάς και Αλέξανδρος Γρεβένης.

Στο σεμινάριο της UEFA πραγματοποιούνται διαλέξεις και θεωρητικά μαθήματα με προβολές video στους συμμετέχοντες, καθώς επίσης αγωνιστικά τεστ και πρακτική εξάσκηση στο γήπεδο. 

Την ευθύνη και την επιμέλεια για όλο το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA, ενώ σημειώνεται ότι στην Αθήνα έχουν έρθει εκπαιδευτές της FIFA και εκπρόσωποι άλλων Συνομοσπονδιών. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, πρόκειται να έχει συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA και τους άλλους επίσημους προσκεκλημένους το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαΐου.