Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 Ο συνάδελφος και επι χρόνια ασχολούμενος με θέματα διαιτησίας Παναγιώτης Κουτάκος έγραψε σχετικά με την περίπτωση του Σταύρου Μάνταλου: 

Επειδή ακούστηκαν πολλά σχετικά με την συμπεριφορά του Σταύρου Μάνταλου όταν έγινε το ντου στον Γουργιώτη και χωρίς να θέλω να αντιδικήσω με κανέναν, πιστεύω ότι ο Σταύρος καλά έκανε και μπήκε στο μπούγιο για να προστατεύσει τον βοηθό του. Η ντιρεκτίβα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ είναι ξεκάθαρες. Ο κάθε διαιτητής οφείλει να προστατεύει τους συνεργάτες του. Μάλιστα ο παρατηρητής διαιτησίας σε τέτοιου είδους γεγονότα θα πρέπει να καταγράφει στην έκθεσή του αν ο διαιτητής έπραξε τα δέοντα. Σε ανάλογες περιπτώσεις σε ξένα πρωταθλήματα οι διαιτητές έδρασαν με τον ίδιο τρόπο και δεν ακούστηκε κιχ. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Τι να κάνει δηλαδή ο Μάνταλος, που είναι και εν δυνάμει διεθνής; Να καθίσει να βλέπει και να καταγράφει ποιός χώνει μπουκέτο στον Γουργιώτη; Γι' αυτό άλλωστε και η ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ τον στηρίζουν απόλυτα.

ΥΓ: Επειδή με αφορμή το γκολ του Πλατανιά, όπου ουδείς δικαιούται να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι η μπάλα δεν πέρασε πράγματι, όπως και περί του αντιθέτου, ακούστηκαν διάφορα περί Μάνταλου και κοριόπολις, έχω να πω τα εξής: Δεν θυμάμαι πουθενά να στήνει ματς ο Σταύρος. Στο φως βγήκε μια συνομιλία με τον Μάκη Ψωμιάδη που θεωρήθηκε ότι ήταν υποτιμητική για τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, και αυτό χωράει πολύ συζήτηση. Και εξαιτίας αυτής της συζήτησης ο Μάνταλος αν και είχε διαπρέψει την προηγούμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα έμεινε έξι μήνες εκτός πινάκων και επανήλθε τον Φλεβάρη στη Β' εθνική. Μην μπερδεύουμε τη γραβάτα με το σλιπάκι.