Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

15/08/2015

Εξαιρετικά περίεργη συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπο του Τάσου Κάκου επέδειξε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Ο βετεράνος ρέφερι (ο οποίος σήμερα Σάββατο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, κλείνει τα 45 του χρόνια) είχε λάβει μέρος στις προαγωγικές εξετάσεις διαιτητών που είχε οργανώσει η ΚΕΔ στη Βέροια, στα τέλη του Ιουλίου, όντας υποψήφιος για παρατηρητής διαιτησίας Super League, όπως είχε το δικαίωμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πέρασε επιτυχώς τα αγωνιστικά και γραπτά τεστ, επομένως η παρουσία του στους πίνακες θεωρούνταν ως δεδομένη.

Αλλά εκεί στην ΚΕΔ, είχαν διαφορετική άποψη! Στις αρχές του Αυγούστου ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι πίνακες με τους επιτυχόντες ρέφερι των εξετάσεων, καθώς και οι διαιτητικοί πίνακες της νέας αγωνιστικής περιόδου (2015-2016). Και, όλως παραδόξως, από τις λίστες των παρατηρητών διαιτησίας απουσίαζε το όνομα του Τάσου Κάκου!

Το να μην «έβγαλε» τα τεστ ο παλαίμαχος Κερκυραίος ρέφερι, θεωρείται μάλλον απίθανο. Κάποια λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς, είναι ότι «πέρασε» μεν, αλλά δεν αξιολογήθηκε δε! Και η αξιοκρατία, πήγε... περίπατο! Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αδίκησε κατάφωρα τον Κάκο, ο οποίος διατέλεσε επί 17 χρόνια διαιτητής, επί 10 χρόνια διαιτητής Α' Εθνικής/Super League και επί 7 χρόνια διεθνής διαιτητής. Και ο οποίος, ανεξάρτητα με τις... παραξενιές και ιδιοτροπίες του χαρακτήρα του, που σε πολλούς τον έκαναν αντιπαθή, από ‘κει και πέρα -προς τιμήν του- ουδέποτε επέτρεψε να αναμειχθεί το όνομά του σε σκάνδαλα ή στο παρασκήνιο, ούτε τάχθηκε στο πλευρό κάποιας ομάδας. Γι' αυτό και επί σειρά ετών οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές τον αναδείκνυαν ως τον καλύτερο διαιτητή της Ελλάδας, στις σχετικές ψηφοφορίες του ΠΣΑΠ.

Ο Κάκος δεν έτυχε της αντιμετώπισης που άξιζε και που δικαιούνταν από πλευράς ΚΕΔ, με βάση τη σπουδαία και επιτυχημένη διαδρομή του στον χώρο της διαιτησίας. Οι... κακές γλώσσες λένε ότι ενδεχομένως να έβαλε το... χεράκι του σ' αυτό, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης διαιτησίας, ο Κύρος Βασσάρας. Μπα, ανυπόστατες συκοφαντίες θα είναι...

Στο επόμενο διάστημα, πάντως, η αδικία μπορεί (και πρέπει) να αποκατασταθεί!

Επί της ευκαιρίας, να σημειώσουμε ότι ο Βασσάρας, σε ένα άλλο σεμινάριο προεπιλογής του προηγούμενου μήνα, στα Τρίκαλα, εμφανίστηκε ενώπιον των εξεταζόμενων διαιτητών, στην αίθουσα, φορώντας καπελάκι και με ύφος... μπλαζέ! Δεν τους είπε ούτε μια απλή «καλημέρα», όπως μας ανέφεραν ορισμένοι εξ αυτών. Εν αντιθέσει με τα μέλη της ΚΕΔ, Φραγκίσκο Σωμαρακάκη και Χρήστο Γενναίο, οι οποίοι όχι μόνο χαιρέτισαν τους παριστάμενους υποψήφιους διαιτητές, αλλά υπήρξαν μαζί τους και πολύ φιλικοί και συζητήσιμοι.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

   Πηγη www.corfucorner.gρf