Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σχετικά με την λευκή κάρτα που έδειξε διαιτητής ο ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΠΣΜ Νίκος Φιλιππιάδης επισημαίνει:

Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι ο κάθε διαιτητής που σφυρίζει έναν αγώνα , έχει μαζί του στο τσεπάκι του την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα και τις χρησιμοποιεί για ανάλογες πειθαρχικές παραβάσεις. Να όμως που μας προέκυψε και η '' WHITE CARD FOOBALL '' η λευκή κάρτα του διαιτητή και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε γυναικεία ποδοσφαιρική αναμέτρηση για το κύπελο Πορτογαλίας ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας . Δράστης η Πορτογαλέζα διαιτητής Καταρίνα Κάμπας που διηύθυνε τον αγώνα και έδειξε την '' ΠΡΩΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ '' στην ιστορία του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου , όχι βέβαια για να τιμωρήσει κάποιον παίκτη, προπονητή, παράγοντα , αλλά για να επιβραβεύσει τα ιατρικά επιτελεία των δυο ομάδων τα οποία έτρεξαν σε ένα σημείο του γηπέδου στην κερκίδα του γηπέδου για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε έναν οπαδό ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε.

 Μια επιβράβευση που έχει στόχο και σκοπό την προώθηση του '' ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ''. Ο καθένας μας μπορεί να ελευθερώσει το μυαλό του και να σκεφθεί πολλές περιπτώσεις και παραδείγματα του ευ αγωνίζεσθε στην διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ των παικτών των προπονητών των παραγόντων. Η λευκή κάρτα υπάρχει μόνο στην Πορτογαλία ( έχει αυτό το δικαίωμα η ομοσπονδία της Πορτογαλίας ) και γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και μάλιστα και με την βούλα της F.I.F.A. Ιστορική λοιπόν στιγμή και μέρα η 20η Ιανουαρίου 2023 για το ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας.

 Μια πρωτότυπη ιδέα των Ιβήρων που θα αποτελέσει παράδειγμα και θα συμπαρασύρει και άλλες ομοσπονδίες χωρών αφού διατηρούν αυτό το δικαίωμα της λευκής κάρτας. Μια ακόμη καινοτομία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που μένει να δούμε αν θα τύχει αποδοχής.

 Υ.Γ Μακάρι να δούμε σύντομα και στην ποδοσφαιρική Ελλάδα την εμφάνιση και την χρησιμοποίηση της λευκής κάρτας , καθώς θα είναι έστω και μια μικρή Ευρωπαική πρόοδός μας.