Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 ΟΛΑ τα πραγματα εχουν ένα οριο ,Από τις 14 Ιανουαριου που εγιναν τα τεστ των διαιτητών της φουτμπώλ λιγκ στι; Σέρρες σε αντιξοες συνθήκες ΟΥΔΕΠΟΤΕ γεννήθηκε ΘΕΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ γιατι αυτό ερχοταν σε αντιθεση με τον κανονισμό διαιτησιας για τον απλουστατο λογο ότι υπηρχαν διαιτητες που το ΕΒΓΑΛΑΝ και αλλοι που κοπηκαν παροτι ηταν οριακοι κι ωρισμενοι που απεχώρησαν λογω τραυματισμού .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΤΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ στην επιμορφωτικη συγκεντρωση των Σερρρών  εκεινη την ημερα ότι τα τέστ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Απλα ειπαν στους διαιτητες κυρια ο Ζωγράφος ότι οσοι ηταν οριακοι ( χωρις να προσδιωρησει ποια επιδοση θεωρειται τετοια το 17.2 το 17.3 ) θα χρησιμοποιουνται μεχρι να ξανατρέξουν ΕΚΤΟΤΕ πέρασαν μεχρι και σημερα 22 μέρες και ο μονος που ΟΡΙΣΤΗΚΕ από τους 14 κομμένους ηταν ο ΖΟΥΓΓΡΑΣ χωρις όμως να δοθει στη δημοσιοτητα ο χρονος του .

Σε τηλεφωνικη επαφη που ειχαμε την περασμενη Πέμπτη με τον προεδρο της ΕΠΟ Γ.Γκιρτζίκη μας ειπε ότι ο ορισμος του Ζούγγρα δεν επασχε γιατι ηταν αναμεσα στους λεγόμενους οριακους με την διαφορα ότι η ΚΕΔ δεν εχει ενημερωσει κανενα ότι εφερε την Α η Β επιδοση και αυτή θεωρειται οριακή .ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ο προεδρος της ΕΠΟ δεν μας επεσημανε ότι τα τέστ των ΣΕΡΡΩΝ κριθηκαν ακυρα αφου η επιτροπη διαιτησιας ηταν τοτε ακέφαλη και δεν μπορει τα στελέχτη της ΚΕΔ να Καταλαβετε το.υηποκαταστήσουην τον κανονισμο που εχει ψηφιστει στην γενικη  συνέλευση των ΕΠΣ της ΕΠΟ

ΣΗΜΕΡΑ ο αναπληρωτης προεδρος της ΚΕΔ που ωρισε παράνομα τον Καραντώνη στη συναντηση του Ηρακλη με τον Τύρναβο υποστηρίζει ότι δηθεν τα τέστ τα ακυρωσε ο Ντάλλας και ο ιδιος  ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ τοτε γιατι στις αγωνιστικές που μεσολάβησαν από την ημερα εκεινη μεχρι και σημερα δεν χρησιμοποιήθηκαν οι τοτε κομμενοι  Φωτιάδης Αγγελάκης Τίκας Κυριαζίδης Μπεκερτζής Αγγελακόπουλος Τσακαλίδης και ο Τσαμούρης .Ενα πράγμα δεν εχει καταλάβει ότι το ψέμμα εχει κοντα ποδια και πως ετσι δεν μπορει να λειτουργησει η ΚΕΔ αφου οι ορισμοι πάσχουν και γινονται δυσμενη σχολια για την επιτροπη και την ΕΠΟ

ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 22 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Επειδη καποιοι υπιοστηρίζουν ότι το αθρο 22 του κανονισμου παρέχει το δικαιωμα να οριστει διαιτητης που δεν εχει τρεξει τα τεστ το δημοσιεύοουμε αυτουσιο και ρωτάμε να μας πουν σε ΠΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ το αναφέρει  για να το μαθουμε κι εμείς.

AΡΘΡΟ 22

1. Κάθε έτος, σε ημερομηνίες που καθορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, μετά από πρόταση της Κ.Ε.Δ., όλοι οι υποψήφιοι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές εθνικών κατηγοριών και όλοι οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές τοπικών πρωταθλημάτων, που έχουν τα προσόντα σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό, υποβάλλονται, προκειμένου να αξιολογηθούν υποχρεωτικά με ποινή αποκλεισμού τους, από τις διαδικασίες αξιολόγησης και κατάταξης:

 α) Σε ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις για την διαπίστωση κατάστασης της υγείας τους.

β) Σε εξέταση (γραπτή ή/και προφορική) για την διαπίστωση των γνώσεων επί των Κανόνων του Παιχνιδιού και των Κανονισμών Αγώνων Πρωταθλημάτων. Για τους διαιτητές επαγγελματικών πρωταθλημάτων υφίσταται και η εξέταση με video test.

γ) Σε εξέταση (γραπτή και προφορική) για την διαπίστωση του επιπέδου της γνώσης ξένων γλωσσών ιδίως για τους διεθνείς διαιτητές και βοηθούς διαιτητές

. δ) Διαιτητές και βοηθοί διαιτητές τοπικών πρωταθλημάτων συμμετέχουν σε δοκιμασία αγωνιστικών εξετάσεων (τεστ) για την διαπίστωση της φυσικής τους κατάστασης στο χρονικό διάστημα που καθορίζεται με την απόφαση.

 ε) Οι υποψήφιοι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές εθνικών πρωταθλημάτων συμμετέχουν σε δοκιμασία αγωνιστικών εξετάσεων (FIFA τεστ) για την διαπίστωση της φυσικής τους κατάστασης στο χρονικό διάστημα που καθορίζεται με την απόφαση.

2. Οι, κατά την προηγούμενη παράγραφο, εξετάσεις και δοκιμασίες γίνονται με φροντίδα και ευθύνη, επί τη βάσει ειδικού προγράμματος, από την Κ.Ε.Δ., λαμβανομένων υπ’ όψιν των διεθνώς κρατούντων.

 3. Η Ε.Π.Ο. κατά την διακριτική της ευχέρεια, προσλαμβάνει ειδικό προπονητή – γυμναστή, για την εκγύμναση των διαιτητών εθνικών κατηγοριών, την σύνταξη ειδικών προγραμμάτων προπονητικής διαιτητών και τον καθορισμό ειδικού προγράμματος των δοκιμασιών της προηγούμενης παραγράφου, υπό την ευθύνη της Κ.Ε.Δ.

 4. Ειδικά για τους διαιτητές των Εθνικών Πρωταθλημάτων η Κ.Ε.Δ. μπορεί να ορίζει κατά την κρίση της και έκτακτες δοκιμασίες αγωνιστικών τεστ για τη διαπίστωση της φυσικής κατάστασης μεμονωμένων ή του συνόλου των διαιτητών.

 Σε περίπτωση αποτυχίας οι διαιτητές δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται μέχρι την επιτυχή επανεξέτασή τους σε ημερομηνία που θα ορίσει η Κ.Ε.Δ.

5. Διαιτητές που απέτυχαν στις δοκιμασίες της παραγράφου

 1.α) και 1.β) του παρόντος άρθρου, αποκλείονται της επιλογής σε οποιαδήποτε κατηγορία εθνικών πρωταθλημάτων και δεν δικαιούνται επανεξέτασης.

 6. Διαιτητές που απέτυχαν στις δοκιμασίες της παραγράφου 1.δ) και 1.ε) του παρόντος άρθρου, εξαιτίας αποδεδειγμένης αρμοδίως ασθένειας ή τραυματισμού, επανακρίνονται υποχρεωτικά στην πρώτη προκαθορισμένη δοκιμασία που θα ορίσει η Κ.Ε.Δ.

 7. Οι διαιτητές οι οποίοι θα δηλώσουν πριν την έναρξη των αγωνιστικών τεστ ότι δεν είναι σε θέση λόγω τραυματισμού ή ασθένειας να συμμετάσχουν, συμμετέχουν σε νέα ημερομηνία εξέτασης που ορίζεται από την Κ.Ε.Δ.

8. Η διεξαγωγή των αγωνιστικών τεστ δύναται να γίνει σε διαφορετική ημερομηνία από τα σεμινάρια προεπιλογής και πάντως πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.