Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο τρόπος που επέλεξε να πανηγυρίσει το γκολ απέναντι στη Βέροια ο Γιώργος Κατίδης, χαιρετώντας ναζιστικά, προκάλεσε μεταξύ άλλων την αντίδραση της ΕΠΟ που τον απέκλεισε δια βίου από τις εθνικές ομάδες. Ο Γιώργος Σαρρής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 επεσήμανε πως αυτή ήταν μια πράξη άμυνας από πλευράς Ομοσπονδίας, ενώ τόνισε ότι η άγνοια δεν γίνεται δεκτή ως άλλοθι.

«Την ενέργεια του Κατίδη την είδαμε όλοι. Ήταν μια ναζιστική χειρονομία. Δεν ήταν μια απλή εκδήλωση που απορρέει από την ελαφρότητα της ηλικίας του. Αυτός ο χαιρετισμός φέρνει στη μνήμη εκατομμύρια θύματα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει η ΕΠΟ να συνδυαστεί με την Εθνική. Ήταν και αρχηγός της Εθνικής Νέων. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής της Εθνικής, δεν θα παίρναμε τέτοια απόφαση. Θα αναλάμβαναν τα πειθαρχικά όργανα. Η απόφαση της ΕΠΟ δεν είναι πειθαρχική ποινή. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται απολογίες. Ήταν η απλούστερη άμυνα της ομοσπονδίας απέναντι σε μια εσωτερική και διεθνή κατακραυγή και ο ασφαλέστερος τρόπος για να δράσει κατασταλτικά, αλλά και προληπτικά. Δεν δεχόμαστε την άγνοια ως άλλοθι. Θα τον καλέσουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία δεν επεμβαίνουμε. Αν αυτό γινόταν σε αγώνα της Εθνικής, η ποινή για την Εθνική, όχι για τον ίδιο, θα ήταν τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Πρόσφατα τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τον ίδιο λόγο σε αγώνα του Europa League» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης της ποινής ανέφερε: «Εμείς κρίναμε την πράξη κι όχι την ελαφρότητα. Η μετάνοια θα πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη και τότε θα την κρίνουμε. Ακόμη κι από αυτή την ιστορία μπορούν να βγουν κάποια θετικά. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά κι εμείς σαν ομοσπονδία όπως και οι ομάδες, σε ορισμένα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, υπογράμμισε: «Η αναδιάρθρωση έχει τελειώσει. Του χρόνου θα έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες και η Γ’ κατηγορία θα είναι ερασιτεχνική. Εκτιμώ πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη μείωση των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στις προθέσεις μας είναι να μπει αδειοδότηση και στις ομάδες της Football League. Αντίστοιχες χώρες με καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη δική μας έχουν τις μισές επαγγελματικές ομάδες από μας».

Αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος, σημείωσε: «Η Εθνική αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα ενός συνολικού σχεδιασμού του κ. Σάντος. Η επιθυμία της ΕΠΟ είναι να παραμείνει στο τιμόνι όλων των Εθνικών ομάδων ως το 2016. Γι’ αυτό έλαβα εξουσιοδότηση από το ΔΣ να του κάνω τέτοια πρόταση. Δεν έχουμε μπει σε συζήτηση για τα οικονομικά. Θα κάνουμε συζήτηση μετά το ματς της Παρασκευής, που κρίνει πολλά για μας. Ο κ. Σάντος είναι πολύ πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες. Η ομάδα δεν έχει επηρεαστεί από αυτή την ιστορία. Οι παίκτες βλέπουν την πρόθεση της ομοσπονδίας να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα της Ελλάδας να φιλοξενήσει αγώνας του Euro 2020, τόνισε: «Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη για τις οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν για μία τέτοια διοργάνωση. Ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν θα χρειαστούμε όμως, πέραν των βελτιώσεων σε λειτουργικό επίπεδο στο ΟΑΚΑ, τίποτε άλλο. Δεν έχουμε πρόβλημα με αεροδρόμιο, οδικούς άξονες, ξενοδοχεία κλπ. Αυτά υπάρχουν από το 2004. Αν επιλεγούμε, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία. Το να εκσυγχρονίσεις ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, με έργα που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, θα είναι ένα ακόμη κέρδος».

Όσο για τις καταγγελίες του Χρήστου Σάββα αναφορικά με τους πίνακες διαιτησίας, σημείωσε: «Εκκρεμεί μία καταγγελία του κ. Σάββα, που είναι απολύτως αίολη και είναι προϊόν του φανατισμού της προεκλογικής περιόδου. Έχουμε τοποθετηθεί γι’ αυτές τις καταγγελίες, είναι ψευδείς. Δεν είναι δυνατό κάθε καταγγελία, προτού καν αποδειχτεί κάτι, να οδηγεί σε παραιτήσεις. Η ομοσπονδία δεν φοβάται, γιατί έχει ενεργήσει απόλυτα με βάση όσα ορίζει ο κανονισμός».