Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

O κακός χαμός έγινε στη Λαμία με το γκολ του Μάτος με το οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της τοπικής ομάδας. Και ο θόρυβος έγινε ακόμα μεγαλύτερος από το γεγονός ότι υπήρξε η βεβαιότητα πως δεν λειτούργησε το VAR (η ΚΕΔ, πάντως, το διαψεύδει).

 

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τέρμα, λοιπόν και το αν υπάρχει οφσάιντ. Η φάση είναι εντελώς οριακή. Υπάρχει η αίσθηση ότι ο σκόρερ είναι ελάχιστα μπροστά, αλλά χωρίς να μπορεί να το πει αυτό κάποιος κατηγορηματικά. Επομένως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η γραμμή του οφσάιντ υπάρχει αμφιβολία και είναι λογικό να μετρήσει το γκολ.

 

Ωστόσο, ο βοηθός Τζιουβάρας έχει εντελώς λάθος θέση κι έχει χάσει την ευθεία. Ο ίδιος βοηθός έχει υποδείξει οφσάιντ τον Βιεϊρίνια στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αυτός καλύπτεται φανερά.

 

Aντίθετα ο έτερος βοηθός Καραγκιζόπουλος σωστά σήκωσε οφσάιντ τον Μπεχαράνο στο α' μέρος σε μια επίσης οριακή φάση.

 

Ο διαιτητής Σέζος ανέχθηκε τον Μάτος, ο οποίος σε τουλάχιστον δύο φάσεις γλίτωσε την κίτρινη κάρτα, πριν την πάρει τελικά για καθυστέρηση.

 

Στην Τρίπολη σωστά ο διαιτητής Κομίνης έδωσε πέναλτι σε χέρι του Μασούρα, ενώ σωστά μέτρησε το γκολ του Ιγγλέσιας, αφού το είδε και στο μόνιτορ, αφού φαίνεται εκτεθειμένος άλλος παίκτης και όχι ο σκόρερ. Τραβηγμένη, ωστόσο, ήταν η 2η κίτρινη στον Μπαράλες για κτύπημα στο πρόσωπο αντιπάλου.

 

Δεν είχε διαιτητικά προβλήματα ο Φωτιάδης στο Άρης-Ξάνθη, όπου σωστά έδωσε το πέναλτι υπέρ των κίτρινων.