Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Όταν από το καλοκαίρι λέγαμε ότι αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές και στο VAR θα γίνει του... Κουτρούλη ο γάμος, δεν το κάναμε διότι είχαμε τίποτα με τους Έλληνες ρέφερι.

Το γράφαμε αυτό διότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο γνωρίζουμε το πόσο μεγάλη προκατάληψη υπάρχει από τους Έλληνες παράγοντες.

Κι αν στην 1η αγωνιστική τα όργανα άρχισαν να ηχούν, σήμερα στη 2η μας... ξεκούφαναν.

Οι παράγοντες του Ολυμπιακού ευθέως στη Λάρισα αμφισβήτησαν τις αποφάσεις που πάρθηκαν σε δύο γκολ που ακυρώθηκαν, παρότι από το βίντεο φαίνεται ότι ήταν σωστές.

Ακολούθησαν τον Αλέξη Κούγια, που είχε αρχίσει να φωνάζει από την 1η αγωνιστική και συνέχισε και σήμερα με αφορμή το (καθαρό όπως έδειξε το ριπλέι) πέναλτι σε βάρος της ομάδας του.

 

Στο παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό, λοιπόν, η πρώτη χρήση του VAR έγινε στο 4' στη φάση που δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο Μπέρτος βρίσκει από πίσω το πόδι του Ελ Αραμπί και σωστά ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλογίζει την παράβαση αφού έχει δει τη φάση στο μόνιτορ.

 

Το πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί που ακυρώνεται είναι ξεκάθαρα οφσάιντ και είναι σωστή η υπόδειξη του βοηθού Κούλα. Όμως στη δεύτερη περίπτωση αρχικά διαιτητής και βοηθός έχουν δείξει σέντρα. Μετά από εξέταση του VAR φαίνεται πως ο επιθετικός των Πειραιωτών είναι χιλιοστά εκτεθειμένος και επομένως σωστά το γκολ ακυρώνεται.

Όσο για το γκολ του Μεριά που ακυρώνεται στο δεύτερο ημίχρονο, ο διαιτητής έγκαιρα έχει σφυρίξει το επιθετικό φάουλ που κάνει ο Γκιγιέρμε μακριά από την μπάλα σπρώχνοντας.

 

Αν κάτι μπορεί κανείς να πει για τον Ευαγγέλου είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο σφύριξε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό το ματς.

 

Στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο όλη η κουβέντα γίνεται για το γκολ του ΠΑΟΚ και το αν κάνει φάουλ ο Άκπομ πριν σκοράρει ο Σφιντέρσκι. Εκεί που έγινε τσεκ από το VAR, αλλά δεν χρειάστηκε ο διαιτητής Παπαπέτρου να πάει να δει τη φάση. Και η αλήθεια είναι πως ναι μεν ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει απλωμένα τα χέρια, αλλά το... απλό χάδι στον αντίπαλό του δεν φαίνεται να είναι τέτοιο που να συνιστά παράβαση.

 

Στο ματς της Λαμίας με τον Ατρόμητο το VAR διόρθωσε το λάθος του βοηθού Σάββα ο οποίος δεν σήκωσε σημαία όταν σκόραρε ο Βέλλιος από θέση οφσάιντ για το 2-3. Σωστά στη φάση του πέναλτι υπέρ της Λαμίας ο διαιτήτής Σέζος έδειξε κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ του Ατρόμητου, αφού αυτός είχε στόχο να παίξει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε.

 

Τέλος στην Τρίπολη τόσο ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, κυρίως στην φάση του πέναλτι του Μπακάκη στον Μπαράλες, όσο και οι βοηθοί Κωσταράς και Μεϊντάνας είχαν ορθές αποφάσεις και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί το VAR.