Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Επιτυχια σημειωσε το Πολυθεματικό Σεμινάριο της ΕΠΣΘεσσαλίας παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου, του Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστού, του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Γ.Σαρρή, της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κ. Λαϊτσου, του εκπροσώπου του Δημάρχου Βόλου και Αντιδημάρχου κ. Παντσά και άλλων μελών των τοπικών αρχών, ξεκίνησε τις εργασίες του το εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο της ΕΠΣΘ. Επίσης το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κ. Πάτσης, πρόεδροι πολλών τοπικών σωματείων, διαιτητές, προπονητές αλλά και αθλητές.

Πριν την έναρξη των εργασιών, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις. Η ΕΠΣΘ τίμησε για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο τον πρόεδρο της ΕΠΟ,κ. Γ.Σαρρή, τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ.Αγοραστό και τον Διεθνή διαιτητή .Η. Σπάθα.

Στην ομιλία του ο προεδρος της ΕΠΟ Γ Σαρρής αναφέρθηκε στο  θέμα των επιχορηγήσεων και των εσόδων των τοπικών Ενώσεων για τη σωστή λειτουργία του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Συγκεκριμενα ειπε : «Με όλα αυτά που είδα μέχρι τώρα είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την αγάπη που δείχνουν οι φορείς και ο Μητροπολίτης για το ποδόσφαιρο. Παρότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας πόλεμος απαξίωσης του ποδοσφαίρου, νομίζω ότι δεν θα πετύχουν. Το ποδόσφαιρο πάει μπροστά όταν έχει παράγοντες και ανθρώπους της εκκλησίας όπως στην περιοχής σας. Το θέμα που θα αναλύσω είναι το θέμα της συνεργασίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τις Ενώσεις.

Συνδέοντας το θέλω να πω ορισμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση της ΕΠΟ. Έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζει η διοίκηση της ΕΠΟ τις Ενώσεις. Όπως οι περισσότεροι ξέρουν, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια διοίκηση με πρόεδρο, έναν πρόεδρο Ένωσης και με την συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων να είναι πρόεδροι Ενώσεων. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Σημαίνει ότι είναι άνθρωποι που προέρχονται από το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έχουν αγωνιστεί σε ξερά γήπεδα και ξέρουν ποια είναι τα προβλήματα γιατί χωρίς ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο. Η πατρίδα μας περνάει μία μεγάλη κρίση, που επηρεάζει και το ποδόσφαιρο. Μέσα από αυτή την κρίση μπορούν να βγουν και κάποια θετικά. Υπήρχε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο από τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Το θετικό της κρίσης είναι η επιστροφή στον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Τα οικονομικά, όπως ξέρετε, παρά πολύ καλά όσοι είστε παράγοντες σε σωματεία είναι τραγικά. Τα σωματεία μας έχουν να πάρουν επιχορήγηση πάρα πολλά χρόνια και δυστυχώς δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι. Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι θα εξασφαλίσει ένα ποσό 2 εκ. ευρώ για όλα τα σωματεία και αυτό αναλογεί σε 500 ευρώ στο σωματείο. Άρα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα.

Μας κατηγορούν ως κρατικοδίαιτους, αλλά δεν παίρνουμε λεφτά από το κράτος. Έχουμε να πάρουμε λεφτά από το κράτος ως ομοσπονδία από το 2004. Από το 2004 και μετά η ΕΠΟ συντηρείται από τους χορηγούς της λόγω των επιτυχιών της Εθνικής ομάδας.

Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση για τη Βραζιλία. Είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης να το πετύχουμε, γιατί τα έσοδά για μας είναι πάρα πολλά.

Κάθε χρόνο μειώνεται το ποσό που δίνεται στις Ενώσεις. Φέτος θα εκταμιευτεί το ποσό των 850 χιλιάδων για όλες τις Ενώσεις. Δημιουργείται πολύ μεγάλο πρόβλημα οικονομικά σε όλο το ποδόσφαιρο, γιατί οι Ενώσεις στηρίζουν την Ομοσπονδία. Είναι αυτές που αναπτύσσουν σε κάθε περιφέρεια το ποδόσφαιρο.

Άρα αυτό που θέλουμε είναι να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις των Ενώσεων με την Ομοσπονδία. Οι τροποποιήσεις που θα κάνουμε στο νέο καταστατικό, θα είναι εισήγηση των Ενώσεων. Θα αλλάξει ο χαρακτήρας λήψης αποφάσεων. Πολλές Ενώσεις λειτουργούν με λογική της δεκαετίας του 50’ και δεν έχουν σχέση με το μάρκετινγκ. Οι επιχορηγήσεις από δω και πέρα είναι όνειρο απατηλό. Θα πρέπει εμείς να καθοδηγήσομε τις Ενώσεις πώς θα βρουν έσοδα.

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και το περίφημο μνημόνιο που κάναμε ήταν θετικά. Με το μνημόνιο μπόρεσαν πολλοί ποδοσφαιριστές να πάρουν τα λεφτά τους. Για τα γήπεδα δεν έχει ευθύνη η ΕΠΟ. Η ευθύνη της είναι ότι δε συνεργάστηκε σωστά με την Πολιτεία να ψηφιστεί ένας νόμος, ώστε να παίρνουν άδεια τα γήπεδα, καθώς οι απαιτήσεις για τα μικρά γήπεδα ήταν οι ίδιες με τα μεγάλα γήπεδα. Πρέπει να υπάρχει κατηγοριοποίηση των γηπέδων».

Πηγη www.magnesiasports.gr